Lečić: Kandidujem se za predsednika DS jer su reforme u Srbiji stale, zemlja stoji, nazadujemo

Ostavite komentar


  1. VO je naučila da režira, a Leka samo glumata. On više čak i ne glumi. Glumci su uvek neko drugi i ne žive uvek u stvarnosti, govore napisane tekstove i malo se pogube kad treba da glume sebe. A Lečić bolje da se priseti kakve je sve gluposti govorio kada je bio ministar, bolje da sam shvati nego da ga neko drugi javno podseti. Bruka jedna, šta se napravilo od Demokratske stranke, bolje da se samoukinu i onda ispočetka ako ima ko. Ako nema, šta da se radi. Vremena se menjaju, svemu dođe kraj pa može i demokratama.

    1. Zlonameran si, otrovan i zajedljiv. Nije mi jasno kako te iko trpi ovakvog. Leka je toliko visoka lestvica, u svakom pogledu, tako da zlonamerni dobro promisle pre nego daju bilo kakav komentar. Samo uporedite biografije Lečića sa naprimer Vučićevom, Dačićevom td., itd.

      1. Niko normalan ni ne poredi Leku sa ovim lopuzama i autokratama. Rec je o pokusaju preuzimanja DS na silu. Leka je pokazao koiko je (ne)sposoban za politiku. Kao glumac, za postovanje.

      2. Nisam u DS ali sam još od devetog marta u SPO i tog devetog marta je uz Vidu i Vuka bio Lečić. Bio je lider tzv. Plišane Revolucije kod Tdrazijske Česme…
        DS treba da se vrati korenima i da resetuje svoj program. Treba da bude državotvorna stranka i stožer demokratije. Da doživumo dan kada će u Srbiji biti kao u Americi samo dve stranke Naprednjaci i Demokeate. Da te dve polutičke oocije budu na polutičkoj klackalici. Da se sučeljavaju programi a ne lideri.
        Lutovac je tzv. Milov Spavač ili Insajder i ne može biti lider Demokratske Stranke.

      3. Lako je biti dobar kada se upoređuješ sa najgorima. Čak i tada, ne vidim ništa specijalno u njegovoj biografiji. Solidan glumac i ništa više od toga. Ne spada čak ni u velikane naše kinematografije, tako da ne znam kako je ta lestvica toliko visoko. Možda bi najbolji komentar na vaš odgovor bio onaj Lečićev histerićni smeh sa kamiona.

      4. Jos jedna politička nula od člana DS, posle ovog pokisaja verovatno ce osnovati Novu DS sa podrskom malo većom od Čedine ili Živkovićeve ili Tadićeve

  2. Videh Lecica na pesackom prelazu pre par nedelja, vozi neki namunjen crveni bmw koji kosta, prema mojoj proceni, izmedju 100 i 200 hiljada evra. Ne manje od 100.
    Otkud njemu pare, pomislih kad sam ga videla. Odgovor se namece…

    1. A, ti bi, kao, bila sigurna da su njegove misli ispravne da si ga prethodno videla kako vozi biciklu dok pada kisa. Sendvicarska logika, bez sumnje.

      1. Potpuno ste u pravu, zaista ja sam nepopravljivi idealista koji veruje da politicar ne mora da bude lopov. Tu naivnost treba svakako ismejati, te Vam hvala sto ste to ucinili.

  3. Druze, pa ne mozes tako. Valjda treba kroz stranku da pokusas da budes predsednik. Mada si vec gubio…Kako ovako? Razumem i sujetu i sve, ali ovako delujes kao hajduk

  4. Leko, ne obraćaj pažnju na negativne komentare a i znam da nećeš, imaš jak želudac i pametan si čovek . Imaš šta da kažeš u ovoj zamagljenoj zoni ludila, laži i poltroniznma do besvesti. Znam da si borac. Samo napred.

  5. Lečić se istakao 9.marta 1991, kada je studente pacifikovao (samo mirno, plišano)…potom kao ministar ništa, pa otišao i uništio Batićevu stranku, pa kod Čede, pa sad u DS. Hoće čovek da bude predsednik pa to ti je.
    Lutovac je legalni predsednik. Miran, staložen, bez opterećenja iz prošlosti. A ekipa koja ga ruši, nek razmisli ko ima koristi od toga. Ili već zna.

    1. Lazo i AV je legalni predsednik Srbije …Kako se pozivate na legalnost i legitimitet kada to vama odgovara…

  6. Objavljujući ovakve tekstove hranite deluzije otpadnika od DS. Od toga nikom neće biti bolje.

    1. pa naglasili su u po, naslovu da se radi o FRAKCIJI . to što leka misli i tvrdi da se kandiduje za predednika ds-a to su samo njegove puste želje, i onog kene, i one bivše čankove jurišnice …

  7. HA, HA, HA, sto bi ti „rekao“. Dok si bio ministar, ne secam se da si reformisao kulturu. Sledece vas korak, posto ce vam propasti ovo oko laznih i protivzakonskih izbora, kod Sapica, u konstruktivnu opoziciju.

  8. „Uspostavljen neprofesionalan odnos prema buducnosti“…Au jbt, od ovoga moz’ se rikne…

  9. Neukisno je da „kic kulturu“ proziva osoba koja je radila kao voditelj na pinku.

  10. Bojim se da će g-din Branislav Lečić, inače po profesiji glumac, na mestu predsednika jednog dela Demokratske stranke – DS »proći« kao njegov kolega Sergej Trifunović koji je još zvanično predsednik Pokreta slobodnih građana – PSG, barem do Skuštine koja je planirana za septembar. Naime, g-din Trifunović je do danas u javnosti više puta izjavio da nema »scenaristu za politiku«, pa dosadašnje iskustvo govori da bi to moglo da se kaže i za g-dina Lečića. Međutim, dobro je poznato da scenarista samo piše scenario, pa i uloge glumaca, a režiser je osoba koja »određuje« da li je glumac dobro odigrao svoju scenarijem definisanu ulogu ili ne. Pošto je u našem slučaju evidentno da bi »glumac« morao istovremeno da bude i »režiser«, tačnije predsednik DS, odnosno PSG, odmah moram da napomenem, da se na prste jedne ruke mogu izbrojati glumci koji su i dobri režiseri i za tu ulogu dobijali najviše nagrade. Jedan od retkih je Cllint Eastwood koji je dobio nagradu »Oscar« za režiju filmova »Unforgiven« – 1992. i »Million dollar baby« – 2005., a svaki film je dobio još po tri nagrade »Oscar«. Inače g-din Eastwood je u oba filma imao glavnu mušku ulogu.

    1. Veoma dubok trag u filmskoj umetnosti ostavili su i Orson Vels, i Robert Redford…, obojica su reditelji i glumci.

      1. Poštovani Samuilo Samarićanin, mislim da niste dobro pročitali moj komentar. Naime, naveo sam da je Clint Eastwood jedan od retkih glumaca koji je dobio nagradu »Oscar« za režiju filmova u kojima je bio u dvojnoj ulozi; kao režiser i kao glavna muška uloga. Inače, i za Vašu informaciju, Robert Retford je 1980. dobio nagradu »Oscar« za režiju filma »Ordinary people«, ali u tom filmu nije bio glumac. Kada je u pitanju Orson Welles on je 1942. godine dobio nagradu »Oscar« za originalni scenario filma »Citizien Kane«.

  11. Definitivno nema države od Srbije niti ozbiljnog društva od postojeće mase dok se vrtimo u prokletom (ali u svakom slučaju „teledirigovanom“) krugu političkih opcija, preciznije kadrova zacrtanih da se smenjuju na vlasti i u reprezentativnoj (sa iole značajnom podrškom) opoziciji punih 30 godina. Sada je na sceni forsirani,nametnuti pa i pomalo medijski nasilni „četvorougao“ Vučić-Dačić kontra Đilas-Tadić. U čemu je problem ako ja ili bilo ko napiše da alternativu postojećim lažnim dilemama i zagarantovanom propadanju vidi u profilima poput ekonomiste Branimira Dragaša, pravnika Rodoljuba Šabića, dr. Miodragu Stojkoviću (da bio u „praistoriji“ član DS ali naravno nekompromitovan), režiseru „Težine lanaca“ Borisu Malgurskom, akademiku Dušanu Kovačeviću,… sve u svemu ne ljudima-hroničnim preletačima i klimoglavcima već od dela poznatog i priznatog u još uvek postojećem univerzalnom sistemu vrednosti. Siguran sam svako od nas zna takve lekare, inženjere, advokate, prosvetne i kulturne radnike,zanatlije,poljoprivrednike…zašto to ne bi bio pobednički blok „Treća Srbija“? Naravno da bi ljigavci i slinavci odmah po nalogu krenuli da im „izvrću biografije“ i traže motive za njihovo blaćenje ali sve ukupno ne bi pronašli ni milioniti deo „blata“ u kakvom se odavno nalaze svi njihovi nalogodavci. U čemu je onda problem, što „niko nije čuo“ za takve osobe ili u onom idiotskom slugeranjskom rezonu „Sve je to u redu ali kada budeš vlast – e tada ću glasati za tebe“?!

    1. Mislim da ste me upravo Vi nazivali botom kada sam nešto slično napisao, ali možda i grešim. Ili se još neko potpisuje kao Milan Panić. Naravno, ne slažem se za sve ličnosti koje ste naveli, ali suštinu ste rekli. Sa poslednjom rečenicom ste potpuno pogodili. Zato se ovde vlast tako teško smenjuje. To im je ostalo od komunizma, kada je bilo moranje biti uz vlast. Zato je moj deda bio pristalica Miloševića, pa Đinđića, Tadića. Kako bi koji otišao sa vlasti, tako je on počeo da glasa za onog ko je na vlasti i niko nije mogao da ga ubedi u suprotno. Jedino si mogao da se posvađaš sa njim, a zbog politike to ne bih uradio, naročito što ne mislim da sam najpametniji i da sam uvek u pravu. Što je najgore, po manjim mestima i selima je uglavnom tako i zato vlast tamo i osvaja najviše procenata. Naravno, još jedan od razloga je što po tim mestima uz mnogo manje para možeš da se pokažeš kao dobra vlast. U selu uvedeš vodu ili u malom mestu asfaltiraš glavnu ulicu, čija dužina ne prelazi 500m i ti si dobio izbore.

    1. Ako Vam neko kaže da ste u pravu, očekivao bih Vaš odgovor sa „HA HA HA! Naseli ste!!!“

  12. Nazadovali smo, i to debelo, kad ste tvoji i ti bili na vlasti. Samo nemoj ti da spasavas Srbiju, molim te.

  13. Bilo bi najbolje da Levice bude na istoj strani predsednika jer bi vise postigao nego protiv njegs

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.