Lečić: Vučićev režim vređa građane obeštećenjem za oduzetu imovinu

Ostavite komentar


  1. A ti vredjas citaoce Danasa. Cisto da se podsetimo kada si,pored svega ostalog,sada jos postao i neki borac za restitucionu pravdu,da je upravo tvoja stranka protivzakonito uzurpirala privatnu svojinu koja je bila u postupku restitucije,tako sto je duze od decenije svoje sediste stranke drzala u privatnoj kuci u Krunskoj ulici,nezakonito oduzetoj nakon drugog svetskog rata,i koju niste hteli da vratite u posed zakonskim naslednicima sve dok niste pali sa vlasti. Toliko o nekkm postenju a ti se Leko pokrij usima. Nije narod,na tvoju zalost,doziveo masovnu amneziju nakon 2012. i odlicno se seca sta ste radili. Zato ste tu gde jeste.

  2. Stvarno, odakle im tih 15%, a da ne govorimo o tome kako su procenjivali?. Moja porodica je trazila da se vrati zgrada sa 6 stanova i dvoriste. Elem , dvoriste ne moze, a za ostalo obveznice. Zasto ne moze dvoriste?

  3. Moja porodica je proterana sa Kosova 1941 godine od strane Albanaca. Imali smo 31 hektar zemlje i 4 kuće. Orginalne papire i danas posedujem. 1946 godine vlast je 31 hektar zemlje pretvorila na papiru u 13 hektara pa je 11 hektara oduzela i našla takođe da preostala zemlja po veličini i kakvoći nije dovoljna za izdržavanje pa su oduzeli i to i zabranili povratak na Kosovo. Država je dozvolila nasilje i isto ozakonila da samohrana majka sa 4 maloletna deteta može da živi od ništa.(moja baba nikada nije dobila državni posao ,izdržavala se radeći tuđe njive napola ….)
    Zakonom o Restituciji priznato nam je pravo na restituciju . Član 65. Primena zakona o restituciji na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija urediće se po prestanku funkcionisanja međunarodne uprave uspostavljene u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
    Zaista previše od ove države i njenih političara.

  4. Podravljam stav g. Lecica.
    Jedini opozicionar koji je osudio legalizaciju najvece pljacke u istoriji Srbije.
    Djilasova opozicija cuti!
    Kao potrazioc opljackane imovine, podrzavam sve politicare koji osudjuju ovaj zlocin.
    2018 je Ustavnom sudu upucena inicijativa za ocenu ustavnosti sadasnjeg kriminalnog zakona. 30 Narodnih poslanika je potpisalo inicijativu, medju njima i poslanici DS.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.