Lečić: Živimo u kriminogenom društveno-političkom rijalitiju

Glumac i potpredsednik Demokratske stranke govori za Danas

Ostavite komentar


    1. A sto je obmotao ovu esarpu oko vrata? Da deluje nonsalantnije i umetnickije? A sat sportski haha

      1. „esarpu“
        Шта вам то значи и који је то језик пошто српски није ?

  1. Kriminogena?! Mozda, i verovatno je gospodin Lecic delimicno u pravu. Medjutim, kada se setim 5. oktobra, i vratim one „pejsaze“ razularene rulje, koja bije, sutira, ljacka, lincuje, upada u banke sa puskama, zauzima policijske stanice, okupira ministarstva u kojima podtavlja americke „trojanske konje“, mislim da su najgori kriminogeni elementi tada isplivali u javnost i na svetlost dana. Da ne idemo u privatizaciju, koja je bila samo jedna ozakonjena pljacka. Strucnjaci iz americke revizorske firme „Dilojt &Tus“, cije su kancelarije bile u zgradi gde i Agencija za privatizaciju unistili su sve sto je vredelo. Ko su ti „strucnjaci“, prethodno obucavani u toj kompaniji? Pa sam vrh tadasnje vlade. Vlahovic, Pitic, Djunic, Cvrtkovic, Labus, Ciric itd.itd. Da li ovaj gospodin, posle svega sto je ucinila vlada u kojoj je on bio istaknuti clan, ima prava da bilo koga naziva kriminogenim strukturama?

    1. 5.oktobar je reakcija vecine gradjana Srbije na pokradene izbore. Vas komentar je izvrtanje istine.

  2. Ja se ne slažem da je Vučić uneo bezidejnost u politiku. Naprotiv, mislim da o bezidejnosti možemo govoriti kod opozicije. Sve je površno, nedorečeno i bezidejno.

  3. Lečić je uvek bio dobar glumac ali loš političar. Kao ministar Kulture u Vladi Zorana Đinđića se nije proslavio. Da nema jak ego, to mu je bio signal da se vrati dramskoj umetnosti i da beži od politike. Ono što danas priča je već poznato. Njegova politička ostrašćenost je tužna. Umetnik ne bi smeo nikada da mrzi.

  4. Nemoj Leko da se zanosiš kao muda u kosidbi. Koja DS, moš’ misliti, Šutanovac sa livadčeta…?? Te organizacione, kreativne i druge sposobnosti, koje navodiš, stekao je u IMTEu, ZMAJU, PKBu…?? Ima li on uopšte koji dan radnog staža? Ja jesam da opozicija zbriše ove što od nas napraviše sirotinju, ali DS, Šuti… Nego, pitaj ga da li je počeo da piše, kako se pretapao čelik, Ostrovski je napisao kako se kalio, što on ne bi ovo…??

    1. Е свака ти је ка у Његуша,жив ми био. Нек си му га реко ? Да су радили бар 10% оно што су лагали народ док су били на власти никад овакви као што су сад не би имали шансу да дођу до власти. Опајали сте и бибер из магацина човјече и сад још имате образа нешто да причате. Никада више нећете доћи на власт,бар не под тим именом. Србин трпи ал кад му пукне усрали сте опанке за сва времена. Шуле прозива оног Вулина дезертером а сви знамо да ни сам није служио војску а о његовим реформама тек да не причамо. Зато…угледајте се на паметне жутаће који променише фирму и разгули. Жуто је пукло за вјек вјекова брале.

  5. Umetnik treba da se bavi umetnošću i da kroz nju diše punim plućima, a ne da se bori za vazduh u političkoj areni. Branislav Lečić je bio u demokratskoj stranci, pa su ga izbacili, pa se vratio, pa ponovo samostalno izašao iz sve te priče, da bi se sada sa dolaskom Šutanovca na čelo DS-a ponovo politički aktivirao. Bio je i ministar kulture i koliko se sećam, nije ostavio dublji trag na toj funkciji. Kako je tekla njegova politička karijera, imam utisak da teče i kampanja ne samo DS-a, već celokupne opozicije, to jest, jedan korak napred, dva – tri unazad. Sve je tako konfuzno, nepovezano, zbunjujuće, neprofilisano i zaista je teško očekivati bilo šta drugo na ovim izborima od demokratske stranke, sem grčevite borbe za političko preživljavanje.

  6. Evo upravo je sada počeo rijaliti programu „Ćirilica“, a u njemu učestvuje redovni gost!

  7. Ovo su beogradski izbori, od kojih zavisi naš kultorološki život u unutrašnjosti Srbije. Oni koji negovore surovu istinu da smo 2000.g prevareni i obmanuti, da su neki TIPOVI u ime domokratije i slobode samo zgrnuli novac i golu vlast-a nama ostavili muke i jadi bez slobode mišljenja i još gore stvirili sujetno razjedinjenim demokratama prostora za saejanje primitivizma i potpunog uništavanja kulture, sistema škostva, sistema zdravstva, nauke i sela i fabrika; nisu iskreni ni prema sebi ni prema svojoj deci. Država nam je partokratska i kriminalizovano autoritarna sa VOĐOM. Partije su u čoporima sa VOĐOM. Umesto ujedinjenja, svi se razjedinjujete, a ljudi iz straha za egzistenciju su podložni manipulacijama i podeli plena sa geoplotičkog stanovišta SRBIJE od velikih sila, pa tako se stvarno nalazimo na ivici provalije! Čudi me da Vi barem u Beogradu svi intelektualci(bezobzira na uverenja) se ne ujedin ite i stanete na put prostaklucima i debilizaciji Srbije RILIJALITIMA ŠOU, što preko PINKA i HEPI i tabloida-sese je zlo primitivizma i obezvređivanje znawa i kukture; dok na drugoj strani se nesme gledati samo 2sa strane“ kako nam najsposbniji kadrovi rade bna stranim televizijama za tuđe ciljeve sa novinama koje finansiraju strane kompanije koje već koliniziraju ekonomski i kultorološki Srbiju kao koloniju ROBOVA(bilo intelektualnih bilo proste radne snage-najamne). Sve leve stranke i CENTAR moraju da balansiraju i ostave po strani sujete i borbu za golu vlast i ko će biti VOĐA i mladima dopuste da se ujedine i potpomognu, jer Srbija demografski polako nestaje. To je glavno pitanje svih pitanja u Srbiji!
    Miroslav B Mladenović, Vlasotince

  8. Drugi deo komentara je što se Srbija kultorološki BEOGRADIZUJE. Mi koji smo van svih partija i udruženja, koji smo preživeli sve „revolucije“ i bili DISIDENTI više puta, ni u beogradu ni u unutrašnjosti nemamo pristupa kao stvaraoci da se barem čuje da pišemo neke knjige. Evo lično ću sebi reći:“Nela na mom tviti“ pogledaju svi čitaci lista danas“ pa pogledaju dea nijedna novina u Srbiji nije propratila nijednu objavljenu knjigu od 24 naslova iz:matematike(zbirka,metodika) etnologije, etnografije, istoriografije, politikologije, prosvete, narodne književnosti)-samo što sam SKRAJNUT u Srbiji kao DISIDENT još iz 20. veka,
    P.S Mnogi su u listu „danas“ oprali biografije i dobro s eobogatili ili sada nam „dele lekcije2 o demokratiji, slobodi, evropejstvu, plagijatima….“!
    Miroslav B Mladenović mirac Vlasotince

  9. E, ovo je bio ministar! Baletski ansambl sprema premijeru godinu dana, a on na taj isti dan ode u Botoš sa prijateljicom. Ko zarezuje kulturu, važan je provod!

  10. Odlicna analiza drustvenih prilika i posebno ponizavajuceg polozaja kulture, umetnika, stvaralaca uopste, kod nas! U pravu je gospodin Lecic, bez prave kulturne politike, jacanja institucija i jake opozicije ni jedno drustvo ne moze napred.

  11. Vasa DS najodgovornija je za sve lose sto se desavalo I jos traje. Imali ste istorijsku sansu I, da se ne lazemo, dobro iskoristili da napunite svoje dzepove.Odlicni ste na sceni, manite se politike.A o ovom sa livade nemam adekvatnu rec koja bi opisala sta mu mislim ( i zelim)

  12. Koliko god para izdvajali za kulturu tu se ništa ne bi promenilo, samo bi bili puniji dzepovi onih koji predstavljaju kulturu i dalje bi gledali Tihog i Prleta.

  13. Sanjam li ili je ovo DS bivsi ministar kulture. Tada se zatvarase muzeji, opljacka cela drzava unisti privrreda i sad ovaj prica o kriminalu i kulturi. Pogledajte koji u koaliciji sa DS danas, zar to nisu oni koji su unistili drzavu i DS,a danas se ponovo okupili oko jedine ideje, doci do vlasti i budzeta, jer se otanjilo i tesko dolazi do para bez budzeta i vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.