Liht: Bolja ekonomska saradnja sa Kosovom nego sa Rusijom

Ostavite komentar


  1. Rusija nam je jako vazna zbog politicke podrske,Sa ostalim izrecenim od strane gdje Liht se apsolutno slazem.

    1. Da ne vodimo ovu destruktivnu politiku sa Kosovom, ne bi nam ni trebala „podrska“ Rusije. Rusi su skoro potpuno izgubili uticaj na Balkanu. Ostali im samo Vucic I Dodik.. Rusi imaju neke koristi od nas, a mi od njih nikakve. Sklopocije, crkvena zvona I horovi Kozaka. S tim cemo daleko da doguramo, do prvog jarka. Gledajte u buducnost, odose vam deca na Zapad. Ostace samo groblja I puste njive.

  2. U pravu je g-dja Sonja Liht. Da nema trzista na Kosovu,mnoge fabrike na jugu Srbije (Leskovac,Vranje, Nis … ) bi zatvorile vrata i poslale svoje radnike na trziste rada odn ulicu.

  3. Zasto nema dogovora sa Kosovom a neca ga po svojoj prilici ni biti?Zato sto se politika nije promenila.A nece se ni promeniti,jer su nosioci isti i tada i sada.

  4. Albanci su dobri trgovci i pre svega ih interesuje profit. Kada se u Srbiji kupovao ulje i šećer mi smo ga na KiM imali u izobilju. Ali, nezgoda je to što su sve bacili na trgovinu u čemu ih je uputila naročito Turska koja se odrekla trgovine i krenula u industralizaciju. Tranzicija i privatizacija je i na KiM uzela danak uništivši industriju čije su hale pretvorene u tržne centre. Sa starim vezama Albanci su većinom upućene na Srbe.
    Jedini problem je nelegalna trgovina akciznom robom koja cveta severno od reke Ibar.
    Kada bi ZSO zaživela u punom obimu i sa izvršnim ovlašćenjima izbegli bi se nelegalni tokovi robe i dobara i zlopotreba bezvlašća ali bi i Albanci sa KiM plaćali vodu i struju koju besplatno koriste evo dvadesetak godina.
    Kako je svetska banka zabranila izgradnju novih termoelektrana u Obiliću, povećanje kapaciteta hidroelktrana bi ublažio trenutnu situaciju u snabdevanju KiM električnom energijom a tu je od velikog značaja baš Jezero Gazivode i hidrosistem Ibar-Lepenac kao i moguće izgradnje brane na Lepencu i hidroelktrane Žur na Prizrenskoj Bistrici.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.