Liht: Neobično uljudan dijalog

Ostavite komentar


  1. Volja za razgovorom,i mirom u regionu naseg premijera,verovatno se prenala na Edija Ramu,osetio je na koju stranu ce prevagnuti tas,Rami ne ide u prilog,da bude crna ovca regiona.

  2. Vucic i Rama su razgovarali pred stotinama učesnika i medija, pred milionima gledalaca, sporili su se ne samo o statusu Kosova, nego i o drugim pitanjima, ali su to radili u ozbiljnoj raspravi argumentima.

  3. Zakljucila jeeee da je dijalog eeeeeeeeee, bio korektan. Eeeeeee domaci teren nijeee prednost aaaaaa to nije fudbel.Eeeeeeeeeee. Sacuvaj Boze od ovakvih fantomskih analiticara. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !

  4. Imali su dosta ozbiljnih tema za razgovor, Rama verovatno ceni rad našeg premijera, pa nije bilo razloga da dijalog protekne drugačije.

  5. Premijer je neko ko uvek nastupa prijatno i prijateljski i gleda sa svima da ostvari korektnu komunikaciju, tako je bio i slučaj sa Ramom, pa nije bilo razloga da i Rama ne postupi isto kao i on, što je doprinelo poboljšanju odnosa između Srbije i Albanije.

  6. Uvek je lako imati pristojan dijalog sa Ramom, sve dok ne počne da provocira po pitanju Kosova. A i tada Vučić se ponaša dostojanstveno i postavi ga na svoje mesto.

  7. Jedino dijalogom se i mogu rešavati problemi i sve ono što je od značaja za dve države. Vreme koje je iza nas i koje su obeležili sukobi i niski udarci treba ostaviti baš tamo, iza nas i gledati u budućnost.

  8. Gospodja je dobro ocenu dala, ali treba da se naglasi da je nas predsednik Vlade bio izuzetan domacin pored svih provokativnih pitanja i sugestija gosta Rame.

  9. Srbija i Aleksandar Vucic su dokazali i pokazali uljudnost i pristojnost,a pri tom zastitili osnovne interese Srbije sto prethodnici nikada nisu.Treba biti ponosan na inicijativu da se pokaze svetu da je Balkan civilizovan i spreman na promene u smeru na bolje.

  10. Shvatio je Rama, da bez koliko toliko prijateljskog dijaloga, nema boljitka ni Albaniji ni Srbiji.

  11. Oba premijer znaju, da je ulog veliki, mir i stabilnost i u Srbiji i u Albaniji, tako da su spustili lopte.

  12. Mene je iznenadio stav Albanije i ohrabrio jer smo se slozili oko napretka i saradnje.

  13. Albanijom rukovodi Amerika i zato i moraju da se ponasaju kako oni kazu a mir i saradnja su jedine opcije za napredak celog regiona.

  14. Vucic uvek vodi uljudne dijaloge za Razliku od Rame koji jedva deka situaciju kada moze da provocira.

  15. Srbija se zalaze za mir u regionu i poboljsanje odnosa ali je problem sto druga strana to ne zeli.

  16. Premijer uvek nastupa prijateljski nema razloga da mu sagovornik ne uzvrati istom merom.

  17. Drago mi je što je napokon došlo do poboljšanja odnosa između Srbije i Albanije, jer će to imati značajan ekonomski uticaj na obe zemlje.

  18. Bilo bi dobro kada bi oni prestali sa svojim provokacijama i uvredama na nas racun.,

  19. I Vučić i Rama su shvatili da od svađanja ni jedna država nema koristi i da pored svih nesuglasica moramo sarađivati i imti dobre odnose ako mislimo da napredujemo.

  20. Uveren sam da će i sledeći njihovi susreti biti u prijatnoj atmosferi i uljudnom dijalogu, jer su shvatili da samo dobrim odnosima imamo šansu za bolju budućnost.

  21. Ovakvim ljudima ne ide u prilog kad se ljudi u regionu slažu, imaju strah od gubljenja posla.

  22. Sa naše strane je uvek bilo spremnosti za dijalogom, ali je Albanska strana bila ta koja minira razgovore.

  23. A sto ne bi bio uljudan,Premijer je sazreo za mnogo veca dela od sastancenja sa Ramom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.