Ljajić: Referendum o Kosovu možda najefikasnije rešenje

Da li unutrašnji dijalog o Kosovu ide ka izjašnjavanju građana

Ostavite komentar


  1. Dragi doktore Ljajiću,koji ne radite svoj posao,posao lekara već ste se bacili na politiku,predlažem Vam da prihvatite samo jednu sugestiju: RASPIŠITE R E F E N D U M oko glasanja za ili protiv ulaska Srbije u EU,a ne o Kosovu.Ko danas nije za Kosovo ne treba ni da živi u Srbiji!!!Ovo oko EU i Srbije u njoj-to je akutni problem.To treba glasati.

  2. Najpre godinama – ne, decenijama – svakojakim manipulacijama "prepariraš" javnost, pa joj onda nametneš referendum na temu koju je na takav način "prihvatila".
    Zaista providan način da se odgovornost za katastrofalnu politiku prema Kosovu prebaci na društvo i time aboliraju krvci u tzv. elitama.

  3. Naravno, prebacite odgovornost političara na narod!!!!!!!!!!!To ja za vas političare najlepše, svelike plate, velike orivilegije , velika klopancija, veliko bogaćenje, a, kad treba da odradite TO ZA ŠTA VAS PLAQĆA OVAJ JAQDAN I GLADAN NAROD-onda referendum, narod zna šta je za njega najbolje! Vidim koliko zna svih ovih godina! Vidim koliko zna i i ume. TAKO I ŽIVI!!!

  4. Teritorije se osvajaju (ili gube) u ratu ili političkim odlukama velikih sila, a ne referendumima.
    Ljajić bi se morao malo konsultovati sa stručnjacima: kada se i za šta raspisuju referendumi koji imaju smisla.
    Inače referendumi za pravljenje dimne zavese mogu se raspisati kad god to zatreba političkoj vrhuški koja ne ume da reši neko važno pitanje!

  5. Referendumsko pitanje će verovatno glasiti: "Da li treba priznati nezavisnost republike Kosovo?" LOL

  6. Referendum je samo jedno kukavičko bežanje od odgovornosti političke elite jednog naroda. U našem slučaju, prvo su političari kopletno usviljili zemlju i politički i ekonomski, pa bi sada da "narod odluči". Šta da odluči? Da bira između ekonomske i političke propasti. Ne dolazi u obzir! Sami donesite odluku, pa da vas zapiše(a)mo u istoriji baš onako kako ste odavno zaslužili.
    Isto tako, gdin. Rasim već 6 godina podržava i aktivno učestvuje u vlasti AV, a kao ne zna da AV-ovi batinaši biju po kućama da se glasa za AV-a, ili da se odustaje od angažovanja za opcije koje su protiv AV-a. Da li će i sutra biti neki referendum da bi sakrili da gdin. Rasim već danas zna za batinaše? Inače, pre 80 godina, isto to se radilo u jednoj velikoj evropskoj zemlji, a ti koji su radili imali su košulje isto kao Vulinove.

  7. Što pre ,to bolje i za narod i za vlsat da znaju na čemu su .Jedni moraju pakovati kofere posle referenduma

  8. Mislim da je dobro resenje jer ce narod jasno reci na referendumu sta misli po pitanju Kosova i Metohije a mislim da svi vec i znamo sta misli narod.

  9. Realno, u pravu je, lako je na stadionu vikati policiji "idite na Kosovo", a kada budu trebali da idu i oni koji uzvikuje te parole, bas me zanima kako ce glasati.

  10. ma jeli stvarno sad referendum kad nemozete da nadjete resenje za kosovo pa da organizujete referendum i prebacite krivicu na narod i posle kazete nije vlada narod je na refendumu resio kosovo msm strasno….

  11. Vučić ovo ne sme da predloži, pa daje malim lakejima da ove nepopularne poslove obave za njega. Sad će mediji krenuti u popularisanje potrebe prihvatanja nezavisnosti Kosova, a vožd će na kraju, preko volje, pristati da se saglasi sa voljom građana.

  12. Znao sam da ste g. LJajiću najmudriji političar, a čekao sam da kažete da ste i lukav. Niste smeli to da predložite dok nisu tvoje kolege u vrhu vlasti naručili ubistvo Olivera Ivanovića, mudrog, časnog, obrazovanog i Dobro Čoveka i ništa manje mudrog političara. Obzirom da znamo po čijem nalogu je izvršeno streljanje bez suđenja, a i ovi njegovi satrapi koju ovde dežuraju i udaraju crvene packe na komenatare me ubeđuju da ste Vi Gospodine ovo predložili po želji njihovog vođe, koji ih drži na ularu, ili kaišu, ili lancu, a neke i jaše neosedlane. Pre ću unapred da slavim svoju smrt, ko što je to svoju smrt očekivao Oboženi Čovek Oliver Ivanović, jer živom mu nije bilo dozvoljeno da čini dobra dela za Srbe i Srbiju, a da ne bude štetno i za albanski narod na Kosmetu, nego da dozvolim da se i dalje zadovoljavaju raznorazne psihopate u vrhu vlasti, koja je promenljiva. Oni u to ne veruju, a još ne znaju da što duže čine zlo to će ih stići veća kazna. Zar se ne sećaju svoga dragog Slobodana Miloševića?!

  13. U Zapadnoj Nemackoj odmah posle drugog svetskog rata ,Ustavom su zabranili referendum, jer je Hitler na taj nacin vise puta manipulisao narodom. Referendum nije nacin za donosenje odluka koje su veoma kompleksne i zahtevaju odredjeno diplomatsko poznavanje situacije.Demokratija je vlast u ime vecine.To ne znaci da je ta vecina bolja.Zato politicari moraju sami da donose takve odluke, jer sve ostalo je kukavicka manipulacija.Svedoci smo Milosevicevih referenduma, a narocito onog koji se nikad ne pominje, koji je doveo do NATO bombardovanja.

  14. Gospodine Ljajiću kako bi glasilo pitanje na referendumu?
    PRIMER: Da li ste za to da Kosovo, postojbina Srpskog naroda, više nebude u sastavu Srbije ? DA ili NE

  15. Došlo vreme da gospodin dentista odrađuje višegodišnje ministrovanje kod svoga gospodara Vučića.E, GOSPODINE LJAJIĆU, DOŠLO JE VREME DA SE ODUŽITE gospodaru za sve privilegije i benefite i bonuse koje vam je donelo decenijsko ministrovanje. Gospodar vučić zna da to ima svoju cenu, pa vraćajte sad. SA MO STE U MALOM PROBLEMU, JER jedino gospodar zna cenu, jedino on zna kada mu više neće trebati vaše usluge i vi biti sa njim na 50-50, naravno sve na grbači ovog jadnog i gladnog i neprosvećenog naroda.

  16. Bez obzira na trenutnu vladajucu garnituru (a ona jeste tragicna po srpski narod), referendum jeste jedan legitiman nacin da se narod nesto pita. Kad se to, na Balkanu, narod nesto pita? Seca li se neko takve situacije? Naravno da nisam za to da se neki Vucic, jedan od podupiraca katastrofalne politike od devedesetih nadalje, izvuce preko "volje naroda", jos manje jer mislim da ce ga to samo odrzati na vlasti peruci ga od odgovornosti za buduce poteze. Ali koje su posledice priznavanja Kosova bez konsultacije s narodom? I kakva je buducnost Srbije ako ostanemo na istom jos decenijama?
    Cinjenica je i da Srbiji nema mira u buducnosti sa dva miliona nezadovoljnih Albanaca u svojoj zemlji. Ovo je razvod za koji treba dobra strategija, jaki nervi, lukavost i najbolji svetski advokati.

  17. Jedino referendum na svoj teritoriji Srbije (sa KiM) bi bio validan i to sa pitanjem da li ste za jedinstvenu Srbiju bez ikakvih pokrajina i naravno Sandžaka, ili ste za konačno razdruživanje – pa kom odbojci a kom opanci da odu do Valone ili Segedina ili Žepe. Naravno da se sprdam jer referendum nikome nije doneo dobro već je samo učvrstio vrhunsku na vlasti. Ipak, do jednog referenduma će svakako doći i to na teritoriji severno od reke Ibar i Lapske doline (Bujanovac i Preševo) sa pitanjem: Da li ste za vraćanje stanja pre 1972.god. kada su čisto srpski Ibarski Kolašin i severno od Zvečana pripojena A. O. Kosovo i Metohiji a čisto albanski Preševo i Bujanovac tzv. užoj Srbiji i to naravno ili u tim administrativnim sredinama ili i u Srbiji i R. Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.