Lokalna vlast se bavi samo političkim marketingom: Pokret Složno za Kragujevac 1Foto: Z.S:M.

Posle brojnih u kampanjama najavljivanih a nikada ne realizovanih ili završenih „investicija” i „kapitalnih” projekata, kao i zbog najavljenog poskupljenja vode iz Pokreta Složno za Kragujevac pozivaju na odgovornost gradske vlasti i traže raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

– Godinama unazad, a negde i više i od 50, ulice u Kragujevcu nisu asfaltirane. Građani o svom trošku održavaju ulice a vrlo često i dvorišta moraju da čiste od uličnog otpada. Tako smo došli na ideju da se Kragujevčani udruže i osnujemo zajednicu neasfaltiranih ulica kako bi na ovo skrenuli pažnju vlasti koja u infrastrukturu ne ulaze skoro nista, kaže za Danas Milomir Brašić iz Pokreta Složno za Kragujevac.

Po nejgovim rečima posle ovoliko nerešenih i nerealizovanih projekata svojevremeno bombastično najavljivanih jasno je da od svega toga nema ništa i da je u pitanju bio samo puki politički marketing SNS-a „od izzbora do izbora” bez ikakvih konkretnih rezulatata.

– Šta drugo preostaje nego da građani koji su očajni vlast pozovu na odgovornost i traže raspisivanje prevremenih lokalnih izbora, smatra on.

Iz SZK nabrajaju samo neke od tih kapitalnih investicija koje nikada nisu dovršene: Severna obilaznica, izgradnja zgrade FILUM-a (Filološko-umetnički fakultet), neuspešna rekonstrukcija Gradske tržnice.

– Sporo napreduje i uređenje i izgradnja nove kanalizacione mreže koja je toliko puta najavljivana u predizbornoj kampanji a sada se skoro nigde ne realizuje, kao i radovi o kojima se toliko priča na sređivanju Trga vojvode Radomira, navodi Brašić.

Takođe, iz SZK reagovali su i zbog poskupljenja vode u Kragujevcu najavljenog za 1. avgust, što je po njima „još jedan dokaz da lokalnim vlastima u Kragujevcu nije stalo do interesa i standarda građana”.

– Nakon parkiranja, novu cenu će od narednog meseca imati i voda. Kako je navedeno na poleđini obračuna koji je građanima dostavilo JKP „Vodovod i kanalizacija” građani će vodu od 1. avgusta plaćati 20 odsto skuplje. Smatramo da je pogubno, posebno u kriznim vremenima, da se sav teret javašluka i nerada u javnim preduzećima svali na teret građana, smatraju u SZK.

Po njihovom mišljenju ako se ima u vidu da inflacija ne posustaje, da je teško pobrojati sva poskupljenja, a da, sudeći prema najavama, tek slede nova, ovaj potez JKP „Vodovod i kanalizacija” ocenjuu kao krajnje pogrešan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari