LSV: Gledati u budućnost 1

Iz godine u godinu, ali i iz dana u dan, slušamo nacionalističke elite kako i dalje govore o ratovima, pobedama, porazima, a umesto o budućnosti, govori se o prošlosti, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Kao i svake godine posle 1995. i ovoga su avgusta vlasti u Hrvatskoj upriličile proslavu pobede u akciji „Oluja“, ističe LSV i dodaje da je i devedesetih godina postavljala pitanje ima li pobednika kada i jedan jedini čovek strada.

Vlasti u Hrvatskoj i Srbiji hvale se novim avionima, raketama i tenkovima. Kao da je to nešto od čega će građani platiti račune, školovati decu ili se lečiti, navodi se u saopštenju LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još od 1991. godine prepoznata kao dosledna antiratna stranka i njena poruka,kako se ističe, nije se menjala 27 godina.

„Poručujemo svim vlastima u bivšoj SFRJ: Rešavajte probleme građana! Otvarajte nova radna mesta! Zadržite mlade u zemlji! Osavremenite sistem zaštite od prirodnih nepogoda! Gledajte u budućnost, a ne u prošlost“, navodi se u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari