LSV: Ostaci bivše vlasti i danas šire mržnju 1Foto: Logo

Povodom 5. oktobra Liga socijaldemokrata Vojvodine navodi da je još 2.000. godine pozvala na lustraciju svih pojedinaca koji su u periodu Miloševićeve vlasti učestvovali u uništavanju države i kršenju prava građana, ali da za taj zahtev, nažalost, ostali partneri u pobedničkoj koaliciji DOS nisu imali razumevanja.

LSV je, između ostalog, zatražila zabranu Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, Jugoslovenske levice i Stranke srpskog jedinstva, ali, ni to nije prihvaćeno.

LSV konstatuje da ostaci Miloševićeve i Šešeljeve vlasti i danas šire mržnju na isti način na koji su to činili devedesetih godina.

„Osuđeni ratni zločinci paradiraju po medijima, a sada traže i oslobađanje ubica premijera Zorana Đinđića. LSV je verovala u demokratske promene septembra 2000. godine.  Građani su tada podržali put evropske i moderne Srbije. Pobeda na izborima odbranjena je 5. oktobra 2000. godine.  Odgovorni za ratove, ubistva, propast države i urušavanje celog sistema nisu odgovarali. To je najveći poraz demokratske Srbije.  Danas živimo posledice tog poraza. LSV smatra da evropska i moderna Srbija još imaju šansu“, zaključuje LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari