LSV traži sednicu o bezbednosti zbog učestalih dojava o bombama, iz Zajedno optužuju vlast i policiju za nemar 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/)

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od gradonačelnika Novog Sada i predsednice Skupštine grada da sazovu sednicu o bezbednosti, zbog učestalih dojava o bombama u školama.

„Javnost svedoči svakodnevnim dojavama o postavljenim bombama u školama i drugim institucijama, ali i mnogim drugim vidovima narušavanja bezbednosti. Građanke i građani Novog Sada su opravdano izuzetno zabrinuti zbog veoma niskog nivoa bezbednosti u gradu i očekuju hitnu reakciju Skupštine grada, koja je centralna institucija novosadske vlasti“, kažu u LSV-u.

Dodaju da bi izveštaj o stanju bezbednosti morao da podnese v.d načelnika novosadske policije.

Podsetimo da su i jutros brojne škole u Novom Sadu, a ukupno 75 u celoj Srbiji, dobile dojave o bombama, zbog čega je policija još na terenu i proverava objekte.

Za bezbednost dece niko ne brine

U Novosadskim školama „Jožef Atila“ i „Prva Vojvođanska brigada“ jutros su pristigle dojave o postavljenim bombama, a nemar gradskih vlasti,  policije i direktora ovih školskih ustanova, kako kažu iz Gradskog odbora Zajedno, dokazuje to što su za samo 8 minuta navodno proverili da je škola „Jožef Atila“ bezbedna za nastavu.

Paralelno, kako saopštavaju, prepiske roditelja u vajber grupi u školi „Prva Vojvođanska brigada“, svedoče da se dvoje učenika nalazilo u učinici tokom sprovođenja kontradiverzionog pregleda.

„Apelujemo na nadležne organe da pod hitno ustanove bezbednosne procedure prilikom ovakvih situacija i time pokažu ozbiljnost kada je u pitanju bezbednost dece i njihovih roditelja. Takođe zahtevamo da nadležni istraže ova dva današnja slučaja kako se više nikada ne bi ponovilo ovakvo nemarno postupanje tokom potencijalno opasne situacije po živote dece, roditelja i zaposlenih u školama“, rekli su iz Zajedno.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari