LSV: Umesto promene imena Zrenjanina, neka se pozabave rešavanjem konkretnih problema građana

Ostavite komentar


  1. Bečkereka i Petrovgrad su jedina prihvatljiva imena za taj grad.
    Tmreba da se ispravi greška što je grad dobio ime po ratnom zločincu Žarku Zrenjaninu koji je zajedno sa Mustafom Golubićem digao tvrđavu u Smederevu u vazduh i pobio preko 2.000 Srba. Zbog fašističke odmazde je trebalo biti streljano još najmanje toliko da djeneral Milan Nedić nije prihvatio da bude na čelo Kvislingške vlade i ako su mu u vozu koji je zatrpan kamenicama sa Smederevske Tvrđave poginuli sin jedinac, a snaha i unuk. Komunistička propaganda je i danas prisutna što se ne daju pare da se restaurira Smederevska Tvrđava i što se đen. Nediću pripisuje i što jeste i što nije, npr. famozni telegram da je Beograd očišćen od Jevreja.
    Automoši bi da zatru sve srpsko pa tako brane da se proslavlja vek prisjedinjenja Vojvodine kraljevini Srbiji. Do skora su branili da se obnovi spomenik kralju Petru. Tako su i Albanci na KiM prvo ukinuli Metohiju, pa zabranili ćirilicu i onda mic po mic, o da i rušili nadgrobni spomenike, i evo u šta se to pretvorilo.
    Autobuska ili bolje reći kiosk stranka ne može protiv volje naroda.
    Kako ratni zločin nikada ne zastareva pod hitno uvesti specijalni sud za ratne zločine komunista i ko je npr. odgovoran za progon i svirepo streljanje i davljenje vojvođanskih Nemaca i Mađara (od 1945 – 1952.god) njih 500.000 sa 50.000 ubijenih. Pa u Istri oko 300.000 proteranih i 30.000 ubijenih istarskih Italijana. A ovamo su im puna usta Srebrenice.

  2. Zarko Z. bandit, ustanik, politicki aktivista, terorista, ucitelj, kriminalac, svakako nicim ne zasluzuje da grad nosi njegovo ime, ali to isto se moze reci i za Petra K. koji je svojom veoma losom i neodgovornom politikom(prema drzavi i gradjanima) doveo narod Srbije do maltene izumiranja, unistio drzavu i stvorio novu(uz pomoc mladjeg sina i „saveznika“) u kojoj ni jedan od naroda nije hteo da bude, cime je prouzrokovao vise od 2 miliona zrtava u prethodnom veku. Na to se moze dodati i jos barem duplo toliko emigranata(sto politickih, sto ekonomskih), kao i to da taj proces, sukobi i iseljavanje stanovnistva jos nije u potpunosti zavrsen. Ako su ova dvojica jedini „kandidati“ za ime grada, sa nama nesto ozbiljno nije u redu.

  3. dajte te uljeze ili kako se zovu dodjose koji nikad nisu doprineli Zrenjaninu a niti su vojvodjani nego oni koji su za vreme rata pokrali sve treba im oduzeti svu imovinu i zatvoriti dozivotno vidi se stanje Zrenjanina koji iz dana u dan propada a gradjani sve siromasniji samo oni koji jedu iz kontenjera je poraslo za 2,8% stanovnici beze iz ovog grada i regiona zato sto takvi tajkuni vode ovaj grad dole sa gradonacelnikom janjicem jer ih podrzava nesposobnjakovic

  4. Valjda se taj grad zove Veliki Beckerek.
    Sva ostala imena su obican politicki pritisak, jer mi nije jasno zasto bi se celi grad zvao po nekome ko ga nije izgradio… Mislim da smo prevazisli vreme raznih Titograda, Rankoviceva i slicnih gluposti…

    1. Dodjosi ga polako sahranjuju,od cetvrtog grada po snazi industrije u SFRJ doveli su ga na nivo Merosine,Medvedje,Zitista…Kada das kozi da cuva kupus.

    2. Da bude jasno ja nisam is Pecinca vec is Peci. Samo sam uzasnut da se ponosite genocidom nad 500.000 vasih sugradjana Nemaca i Madjara. Dodjosi su dosli tek kasnije.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.