LSV-Vojvođani: Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada, podržava one koji na majicama nose Legijin lik i upadaju na Filozofski fakultet 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Podrška Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju, saopštavaju iz Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

„Đurić je svojom podrškom navijačima maskiranim u studente pokazao da ne vidi našu državu kao slobodnu zemlju za koju su se borili naši preci, već kao logor u kojem on i njegova SNS kamarila haraju kao krvnici, a nas građane kao roblje koje oni mogu da ucenjuju, tuku, i drže u strahu, sada čak i na univerzitetu, ukoliko im se prohte“, dodaju u saopštenju.

Kako ističu, oni neće dozvoliti takvo ponašanje, ne bez borbe.

„Predstojeći izbori su jedini način da jasno kažemo da ne pristajemo da budemo uplašeni i ugnjetavani, da je naš Novi Sad slobodan grad, da svi možemo i zaslužujemo bolje“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavio je rad u četvrtak, nakon što je grupa mladića na poziv Studentskog parlamenta upala u tu instituciju.

Oni traže da se profesoru tog fakulteta i novinaru Dinku Gruhonjiću uruči otkaz zbog navodnog „govora mržnje“.

Dekanat Filozofskog fakulteta je naveo da je zgrada okupirana. Poručeno je da im je rad onemogućen, te su zatražili reakciju nadležnih institucija. Međutim, ona je, kako je rečeno, izostala.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari