Luka Maksimović: Beli pripada svim građanima Srbije 1Foto: EPA

Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, koji više nije deo odborničke grupe „Beli – Samo jako“ u mladenovačkoj Skupštini, izjavio je da su „ostali dužni građanima Mladenovca“ i da je moglo da se „uradi više za grad i društvo u celini“.

„Verujem da poverenje koje nam je ukazano skupštinskim mandatima može i mora da nosi najveću odgovornost u interesu budućnosti kojoj težimo. Mandat se ne sme prisvajati već se njime raspolaže za račun građana koji su ga poverili“, naveo je u saopštenju.

„Energija i inat koji smo tada zajedno kreirali za mene predstavlja obavezu da svoj društveni angažman nastavim na istim osnovama, u veri da ćemo imati snage za iskorak i uozbiljiti priču“, naveo je on.

Maksimović kaže da Ljubiša Preletačević Beli nije njegovo vlasništvo, niti je vlasništvo odbornika iz Mladenovca.

„Beli pripada svim građanima Srbije koji prepoznaju realnost otuđene političke elite. Beli nije slika koja se plasira radi stranačkog rejtinga, on je odraz u ogledalu koji jasno ukazuje na istinu: Car je go! Naša generacija ima snage da raskrsti sa partijskom oligarhijom koja decenijama sistematski urušava sve vrednosti na kojima kao društvo počivamo“, poručio je Maksimović.

Dodao je da  ne želi odgovornost „da ugasi svetlo kada poslednji bude odlazio“.  

On ističe da je svestan sam da nema odgovore na sva teška pitanja sa kojima se kao društvo suočavamo, niti misli da je to njegov zadatak.

„Upravo suprotno, moj zadatak jeste da postavljam pitanja i tražim odgovore od onih koji su najbolji među nama – a koji se, na žalost, trenutno ništa ne pitaju niti se njihov glas čuje. Suština našeg delovanja je beskompromisna borba za ljudskost u našem društvu, povratak vrednostima koje garantuju dostojanstven život i jednaka prava svim građanima.“, navodi Maksimović.

Takvo delovanje, dodaje, podrazumeva nemogućnost bilo kakve koalicije sa svim političkim subjektima aktivnim do danas, sa kojima nismo komplementarni u osnovi.

„Mi ne možemo biti deo izopačenog političkog sistema koji počiva na talovima i zakulisnim burazerskim dogovorima, oslikanim u nameštenim tenderima i partijskom zapošljavanju, podaničkom tretmanu naroda. Naša snaga je što nemamo šta da izgubimo – osim sopstvene budućnosti. Budućnost gradimo zajedno. Temelje smo udarili na lokalnim i predsedničkim izborima, nastavljamo sa beogradskim“, saopštio je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari