Lutovac najavljuje nova isključenja i krivične prijave

Nastavljena previranja u Demokratskoj stranci - tema i ko je falsifikovao pečat

Ostavite komentar


  1. Dosta je cudno da DS preti krivicnim prijavama i pravosudjem kada treba kaznjavati suprotan tabor u DS, a kada upitate Rakicku zasto ne podnese krivicnu protiv „SNS batinasa koji gepekuju decu, prete joj…“ cujete da je tuzilastvo njihovo i da krivicne ne pomazu. Protivrecna desavanja, ali izvesno je jedno, DS ima sve ali ne i rezultat. Trebalo bi neko da im javi da su pukli.

    1. neobicno je kad Vucicev not pise komentare na sajtu lista Danas ali je makar kristalno jasno kad pljujete lutovca a podrzavate Lecica o cemu se radi…a sto se tice pravosudja, pa tvoj ga je gazda unistio i pogazio, sve do ustava…pa ce mu to isto sudstvo jednog dana i suditi

      1. Odakle tebi saznanja da je bilo ko ovde Vucicev bot? Puca mi prsluk i za Lutovca i za Lecica i za Vucica, sudi im, brate mili. Gde si bio kada je Tadic oziveo SPS-JUL? Nisu ti smetale koalicije radikala i DS pre 10-12 god na lokalima? Nevaspitan si i spinujes, zvucis kao Rakicka.

      2. Bogami, ne fali ti ostrašćenosti baš kao i Lutovcu. Najbolje bi bilo da dođe šumar pa Nemce i partizane istera iz šume.

    2. Saska ako je neko pukao pukao je Lecic i kompanija koja ga podrzava. Od 2012 godine, osam godina Lecic i kompanija samo glume Vucicu u skupstini opoziciju. Lecic i kompanija najvise zale sto nisu izasli na ove izbore kada su videli da je cenzus smanjen. Nadali su se da ce uspeti da se opet uvale u skupstinu.

    3. „Saška“, „SNS batinaši gepekuju decu, prete“… Ja gledam N1, čitam „Danas“, NIN… i niko ne javlja da je nečije dete „gepekovano“. Ajde što to nisu objavili Pink, Informer, Studio B, ali zašto niko nije to objavio? Što se Lečića, Lutovca i DS tiče, njima želim sve najgore, da što pre pojedu sami sebe, i nestanu sa političke scene Srbije zauvek. Toliko mi ih je „žao“, da jedva čekam da počnu da se sude.

  2. Pa neke stvari ne mogu da cekaju “da pandemija prodje“. Sobzirom da je iza Lecica stao i Micunovic, izvesno je da se Demokratska stranka pokusava vratiti na pocetak puta od obnavljanja pocetkom devedesetih. DS jos od januara 2014. Godine vise nije imala razloga da nesto iscekuje od SPD i DS SAD, ali oni su igrali neke svoje unutrasnje igre i ocekivali da ih Eu ponovo postavi na vlast. Medjutim razvoj situacije sada ne daje optimizam DS da ce se u Srbiji desiti makedonski scenario promene vlasti.
    Sad je vec izvesno da od nicim izazvanih ocekivanja nece biti nista.
    Moja prognoza: Lutovac gubi u igri ko je verodostojniji u DS. Ali, ne zbog korone, vec zbog pasivnosti i nesigurnosti da bilo sta predlozi, i bilo sta radi.

    1. Sta pisete to covece, Lutovac je covek srednje generacije obrazovan i u moralnom smislu besprekoran. On je na zadnjim stranackim izborima osvojio apsolutnu vecinu, Lecic je dobio mizeran broj glasova, od njega je Comicka dobila vise. S obzirom da se Comicka ucescem na izborima sama isljucila, staroj ekipi vecitih poslanika je ostao Leka kao adut. I sta sada, treba da budemo zadovoljni sto je Micunovic stao uz Leku ili Vida Ognjenovic. Zar nismo rekli da hocemo nove ljude. Mozda Lutovac nije markantan tip kao Tadic III Sule ali je kulturan obrazovan i iznad svega posten kome niko ne moze da spocitava da je osnovao SNS ili cuveni pasnjak. Ovo je zadnji pokusaj da se i ovako mala DS stavi pod kontrolu Lutovac ako uspe i ocisti DS od ovog sljama (ne postoji drugi izraz za falsifikatore) ,ima nade. I na kraju, Lutovac i DS nisu bili pasivni, ucestvovali su aktivno u gradjanskim protestima 1 od 5 miliona, bojkotom su spasili stranku od totalnog nestajanja do kojeg su DS doveli bas oni koji sada otimaju stranku

      1. Kao neko ko je pre DVE godine dobio tako veliki broj glasova gdin Lutovac treba da odgovori na pitanje ZASTO je potpuno devastirao stranku? Izgubio je glasove, postao potrcko Djilasa i Jeremica, ugasio i tragove SOCIJALDEMOKRATIJE u partiji. Ova dvojica pripadaju, kao i vecina opozicije desnom populistickom krilu. Sta to znaci da je gdin Lutovac posten? Pa valjda se to podrazumeva? A da li je posteno podneti krivicnu prijavu protiv gdje Jerkov? Da li je demokratski dekretom raspustiti odbore i postaviti svoje ljude? Da li je posteno raspustiti Glavni odbor i otpustiti pravnike pa vladati apsolutisticki? Ako je tako siguran u sebe, zasto posteni gdin Lutovac nije izasao na crtu gdinu Lecicu, i APSOLUTNO pobedio? Time bi se izbegao razdor u stranci. Ali, ne. On je izabrao da se JAVNO raspravlja i tuzaka. Mozda je ovaj gospodin produzena Vuciceva ruka?

      2. Da analiziramo. Bili su protesti 1 od 5 miliona i koji su rezultati? Bio je bojkot izbora i koji je rezultat? Bila je sansa za kadrovsku promenu u DS i koji je rezultat? ZERO.
        1/ Gradjanski protesti 1 od 5 miliona, u kojima je ucestvovao i DS, trajali su i trajali, bez ikakvog efekta. Trazila se deblokada medija od VUCICEVE PI AR AGENTUREA, i nije se desila. Trazili su se bolji uslovi za izbore i nisu dobijeni od vlasti. Znaci forma ili projekat Gradjanski protesti 1 od 5 miliona nije dobar, jer njime se bas nista nije postiglo. Vlast je nastavila da radi svoje, a opozicija je izneverila ocekivanja onih gradjana koji su se nadali da ce se 13.aprila 2019. Osloboditi VUCICEVE KLIKE NA VLASTI.
        2/Bili su izbori. Sumnjivi i neregularni.Ali, kao sto vidimo oni-koji su ih takve organizovali idu dalje. Formirali su skupstinu sa molerima, masetima, hauzmajstorima i nizim redom laxnih diploma. Nisu jos formirali vladu, ali ce i to da urade. Cak najabljuju da ce na ministarska mesta postaviti i one koji nisu usli u parlament, i nisu clanovi parlamentarnih stranka, vec su ispali iz istog.Sto je jos kedan dokax da su izbori bilu narihtani i nepotrebni.
        3/ Promasaj je bilo i ucesce u Savezu za Srbiju, koji je okupio sve nezadovoljne politicare i stranke koje bi mogle naskoditi vlasti i onda ih tu izlozile pasivizaciji, koja je jedino koristila Vucicu. Sve je postavljeno kao da se vlast dobija, a ne osvaja.
        4/ Lepo je imati politicara srednje generacije na celu stranke, uz to jos dobro obrazovanog, ali sta je sa ostalim kadrivima. Gde su oni, gde je njihova promocija gde su njihove ideje.
        5/ Kad neko preuzme neko kormilo, i zeli da usmeri brod, on mora imati cilj i plan. Javnost jos nije saznala sta je CILJ Zorana Lutovca kao predsednika DS i kakav je Akcioni plan za njegovo sprovodjenje. I na kraju mora se imati za sve PROLAZNO VREME. Jer, u prolece se seje, a krajem leta i u jesen bere. Bez dinamike i dijalektike nikakva teorija ne moze biti delotvorna. To bi barem trebali da znaju oni koji pretenduju da predvode jednu drustvenu grupu, ciji je drustveni polozaj odavno uzdrman i ugrozen, i koja pretenduje na masovnost, a ne samo na elitizam. Tapkanjem u mestu i distanciranjem od glavnih drustvenih problema se ne ide dalje. Moguce je da su neki, koji to mogu, vec sada izgubili strpljenje i OKRENULI STARI LIST, tretirajuci ga kao NOVI. To su cinjenice sve ostalo je individualna zapanjenost, koja ce ostati bez odjeka, kao i do sada. Na kraju takva je politika-ku…

        1. Dejane, deblokada medija? Znači žuti Bujke, Zoran Stanojević, Borkova Olivera Kovačević … su simpatizeri SNS-a? Dobro je da to znamo. Izborni uslovi? Pa zar ovaj izborni zakon nije donet u vreme DS-a? Do 2012. ovaj zakon je bio najdemokratskiji u istoriji Srbije, zar ne? Kako to da sad nije dibar? Da li je to zbog sve katastrofalnijih rezultata grupe gradjana, koji sebe nazivaju „opozicijom“? Da li se vlast otima na ulici sa 7-8 hiljada demonstranata i jednim kamionom uz vapaj Boška da neko sedne u kamion i gazi policiju? Šta misliš jakav bi odgovor policije bio? Ko bi sad robijao zbog Boška budale? Na kraju, ko je osvojio 2 miliona glasova taj je i predsednik, a tako je bilo i sa Miloševićem, Koštunicom, Tadićem, Nikolićem, (neko od njih manje, neko više).

  3. Sad mi nešto nije jasno. Kako će to Lutovac da se „obrati“ Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kad su po njegovoj ranijoj „oceni“ (posle izbora) izbori i sve oko njih (pa i ministri i ministarstva) nelegitimni? Priznaje li on konkretno ovu „nelegitimnu“ vlast ili ne?

      1. Očigledno niste razumeli. Znam ja da je konkretno Ministarstvo „nadležno za stranke“ i to niko ne spori, ali to (i svako drugo) Ministarstvo je deo vlasti, koja je po mišljenju Lutovca (i drugih) nelegitimna. Pitanje je zašto „traži zaštitu“ od vlasti koju ne priznaje kao legitimnu, a ne da li je neko nadležan ili ne. Zašto, po ko zna koji put, govori jedno a radi drugo. Znate, ne postoji izraz „malo trudna“. Ili jeste ili nije. Ili priznaješ vlast i institucije vlasti ili ne, jer da se ne lažemo sva Ministarstva su „partijska“, znači SNS. Možda je sada jasnije moje pitanje zašto se obraća konkretnom Ministarstvu.

    1. Stoji, kao producent.
      Ne znam ciji scenario je izabrao, ali znam ko je rezi ser i glavni glumac.
      vida O i leka B.
      Za scenografiju su zaduzeni milosavljevici i kenje.
      Ostalo su statisti.

  4. Ono kad ti se politicka strategija svede da sto vise puta ponovis “lažni” i “pučisti”.

  5. Podrska Lutovcu, samo cvrsto i izbacite sve koji saradjuju sa vucicem. Ovaj jadni lecic se prodao eno ga na pinkovim reklamama. Stvar je jasna unistivaci Srbije pokusavaju da ugase jedinu gradjansku i demokratsku partiju i zato Lutovac mora veoma ostro da ocisti sve one koji su se prodali ovim satrapima.

  6. Lutovac nastavlja sa progonom osnivaca DS, Micunovica, Domazeta, Vide Ognjenovic i drugih. U tom bezumlju mu sasluzuje Rakicka koja primitivno vredja ikone demokratije u Srbiji, Vidu Ognjenovic, Micunovica i druge. Pisite sta hocete, ali tako se ne radi, tako se ne pravi politicka karijera. Djilas i Vucic su uz sasluzenje Lutovca i Rakicke unistili DS. Lutovac i Rakic nikada i nista nisu uradili protiv rezima AV, ali uporno proganjaju clanove DS, malobrojne zaposlene i rasteruju simpatizere i glasace.

    1. Čak i da ste sve u pravu, Lečić je ponižavajući izbor za ozbiljnu stranku. Takvi pokušaji populizma i velike krađe su DS koštali vlasti, a sada se prostački biju oko mrvica. Mnogo je teško podići ugled ove stranke, posle svega, ali neko sigurno može, bar se nadam. Lečić nije taj, sigurno, a ni ikone DS

  7. Takodje je i statutarna komisija DS legalno izabrana,pa nelegalno raspuštena .Tako da sada nema razloga za negodovanje.

  8. Puna podrška DS-u i Lutovcu u borbi protiv agresivnih pučista. Treba imati u vidu, da sutra bilo koja opoziciona stranka, može da dobije svoje pučiste. Ovo je očigledno nova taktika režima, u borbi protiv opozicije.

  9. Naravno da je Lutovac predsednik DS.
    I naravno da je sramota sta radi Lecic i Vida. Lecica niko iz clanstva nece. Nismo uplacivali clanarinu jer ne zelimo da ucestvjemo u lecicevom cirkusu.
    Dosta bre vise.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.