Lutovac sazvao nastavak sednice Glavnog odbora za 28. jun u Šapcu 1Lutovac Foto: Nenad Kovačević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac sazvao je za 28. jun u Šapcu nastavak sednice Glavnog odbora, koja je prekinuta 21. juna.

Prema izvoru FoNeta, sednici će biti dozvoljeno prisustvo samo verifikovanim članovima Glavnog odbora i novinarima.

Sednica GO je prekinuta posle usvajanja izveštaja o radu predsednika stranke, jer je manja grupa članova GO, zajedno sa drugim licima koja nisu članovi tog organa, onemogućila rad.

Prema dnevnom redu sednice koja je trebalo da se održi 21. juna članovi Glavnog odbora trebalo je da razmatraju izveštaj predsednika o radu stranke, izveštaj o radu Izvršnog odbora, predlog o razrešenju sekretara DS Gorana Jaića i da odlučuju o žalbama na odluku Izvršnog odbora od 30. maja o suspenziji članstva.

Sednica je 21. juna prekinuta posle usvajanja izveštaja Zorana Lutovca, koji se u suštini sveo na tri rečenice – da je DS odbranjena od nasrtaja Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, da su pred građanima sačuvali kredbilitet odlukom da bojkotuju izbore i da se nastavljaju reforme.

Vida Ognjenović, koju je struja u stranci koja traži smenu predsednika Zorana Lutovca imenovala na čelo organizacionog odbora za održavanje Skupštine, u utorak je na konferenciji za novinare rekla da je 140 članova Glavnog odbora potpisalo zahtev za zakazivanje izborne skupštine i on je predat tri dana pre održavanja sednice, ali je rukovodstvo DS to zanemarilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari