Majdanpek: Predsednik opštine Dragan Popović podneo ostavku 1Majdanpek Foto: J. B. K.

Lokalni izbori u opštini Majdanpek koji je trebalo da budu održani krajem avgusta kada se navršavaju četiri godine od prethodnih, biće održani 3. aprila zajedno sa republičkim i predsedničkim, jer je predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović podneo ostavku.

Ostavku na funkciju predsednika opštine aktuelni prvi čovek majdanpečke opštine obrazložio je na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima ostavku je podneo iz „jednog prostog i jedinog razloga“ da građani opštine Majdanpek iduće godine izađu samo jednom na izbore.

– Kao i mnoge moje kolege u Republici Srbiji, mislim da nas ima dvadesetak, ostavku sam podneo zbog jednog, jedinog razloga, a to je da građani opštine Majdnapek u sledećoj godini izađu jedanput, da izađu 3. aprila, a ne da izlaze za lokalne izbore i avgusta meseca. Prvenstveno da ne be maltretirali ljude, a druga stvar da jednostavno uštedimo nekoliko miliona dinara koliko bi nas kao lokalnu samoupravu koštali izbori održani krajem avgusta. Ovako ćemo uštedeti i ići sa predsedničkim i republičkim izborima 3. aprila i uštede će biti nekoliko miliona, a te milione ćemo naravno iskoristiti na pametniji način i na nešto što će biti vidljivo za sve građane opštine Majdanpek. Nijedan drugi razlog ne postoji što sam podneo ostavku- rekao je na konferenciji za novinare Dragan Popović.

Ovom se prilikom čulo i da će opština Majdanpek funkcinisati normalno i da će Popović svoje dućnosti obavljati do 30. januara.

Nakon toga republička Vlada formiraće privremeni organ koji će funkcionisati sve dok ne bude uspostavljena nova lokalna vlast, a nakon izbora 3. aprila.

-Ko će biti u privremenom organu to će odlučivati Vlada RS i o tome ne mogu ništa da kažem, u svakom slučaju, sve će normalno funkcionisati – kazao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari