Majka: Izbacili mi dete iz vrtića bez razloga

Na delu kažnjavanja zbog političkog delovanja, kaže Marija Milivojević iz Žitorađe

Ostavite komentar


  1. Ako posle ovoga ne izađe ceo grad na protest, a neće, to je dokaz da mi nismo sposobni da živimo u sistemu parlamentarne demokratije. Džabe priče o medijim, Informeru, Pinku, narod to hoće, a Danas neće čak i da mu se da besplatno. Zapanjujuće je kako to niko ne želi da vidi.

  2. Svi Zakoni u Srbiji imaju jedno ime – Aleksandar Vučić. Ako ovo patološki Egonarcist pročita porašćemu uši kao Martinoviću. A ne zna šta će da ga snađe. Ajd da ga podsetim kako je prošao Čaušesku. I to čovek koji nije lagao niti krao kao ovaj naš.

    1. I Čaušesku je u javnosti govorio kako je sve stekao poštenim radom. Mi u to nismo ulazili, ali je njegov narod znao i odlučio.

  3. Ovo je vreme diktature SNS, ovde je država prestala da postoji, a to je eklakantan primer fašističke države gde svaki onaj ko nije u partiji treba da bude bez ikakvih prava na rad, slobodu izražavanja i prava na dostojanstven život.

  4. Ako je ikako moguće da odgovaraju svi zbog ovakvih zloupotreba. Ušli su nam u sve pore života. Njihovoj mašti nikad kraja.

  5. „To vam je kad nepismenom i nestručnom čoveku date vlast.On tumači nešto što se ne tumači.Jasno piše ko se boduje.Jasno pišu prava i obaveze potpisnika Ugovora.Ukoliko taksativno nije naveden rok trajanja Ugovora smatra se da je potpisan na neodređeno vreme i isti se može raskinuti samo na osnovu jasno predviđenih okolnosti.To što jadničko ne zna trebalo je da pita nekog da mu objasni.On grdan misli da ako promeniš ulicu u kojoj živiš to automatski raskida Ugovor. Roditelji tužite ustanovu i tražite nadoknadu troškova koje ste imali zbog toga što Vam dete nije u vrtiću.Politika opet radi svoje. Ovakvim „stručnjacima“ treba stati na put.“
    Briga za decu na delu.

    1. Zna on te zakone i pravilnike,visa distanca je naredila da putem otpusta deteta kazne oca.

  6. Necuveno.
    Teba li jednog dana deca clanova SNS,SPS i ostale boranije da budu izbacena ir vrtica.
    Revansizma u 1. krugu mora da bude da bi jednog dana bili normalni.

  7. Zašto pišete Informer tekstove?! Da li ste proverili način bodovanja i da li je ispravan? Ili na reč verujete Đilasu?! Siguran sam da on nikada ne bi zloupotrebio slučaj deteta u političke svrhe (ironija). Možda je i u pravu, ali ne možete prenositi nečije reči kao čistu istinu.

    1. O čemu ti pričaš čoveče?! SVAKO dete ima pravo na vrtić i totalno van svake norme humanosti je BODOVANJE takvoga prava! ALO ljudi, radi se o DECI!

    2. Na tvoju žalost tvoja ironija je zapravo, istina. Odakle ti da Danas pise Informer tekstove? Izražavam bojazan, (kako kažu Dare i Mare) da si ti ipak verni čitalac tvog omiljenog tabloida. Vrati se ti na Informer…

  8. Boze, pa ovo je kao 1933. u Nemackoj! Gde su sada najcuveniji Zitoradani Ivan Dacic/SPS i Svetlana Raznjatovic da se oglase? Ovo selo je cudo nevideno! Mnogo malo i nepoznato a mnogo zla se odatle siri! I predsednik opstine Stanojevic i direktor obdanista Pilic neka se stide svojih postupaka

  9. Ocigledno je da majka nije mislila jer se ugovori ne produzavaju automatski. Dete nije islo u vrtic tri godine, zauzimalo je mesto nekome kome stvarno treba. Mi roditelji dece u vrticima znamo o cemu se radi – cista bahatost. Zauzimaju mesto a ne dolaze i onda kad deca dodju u uzrast predskolaca, puste ih razmazene i nesocijalizovane. Sad kad su zabrljali, pozivaju se na stranku i politiku… to detetu nece doneti nista dobro u zovotu.

    1. Bravo bote, tako je. Zelim istu takvu sudbinu i tvojoj deci. Sve u skladu sa pravilnikom i posteno, zar ne?

  10. Priroda ove vlasti i coveka koji je primarno predstavlja je cisto zlo, sreca je sto u svojoj licnosti pa i prirodi vlasti osim patoloske devijantnosti postoji i strasna plasljivost koja nas cuva otvorenijeg diktatorsko fasistickog tretmana. On se sam nesreca cudi cesto i neprekidno kako je moguce da je tu gde je i da radi to sto radi…i tu je bez greha, mi mu to omogucujemo

  11. Ja hoću tri dange i podržavam upravu vrtića!
    Ja sam sorab bre!

  12. Osveta lokalnih SNS ljigavaca i mediokriteta. Mogu samo da zamislim koliko su bili srećni kad su smislili način da napakoste „nepijatelju“!
    Ali ovo je još jedan vrlo ilustrativan primer zašto iz Srbije odlaze čak i ljudi koji materijalno dobro stoje: jer vide da nema baš nikakve budućnosti u društvu koje čine ljigavci i rajetini koji su u stanju da te isteraju s posla ili ti izbace dete iz vrtića samo ako si obeležen kao „neprijatelj“.
    Što je najgore, oni ti lično možda i ništa ne zameraju, nego samo sprovode „partijsku liniju“, ili ono što oni zamišljaju da je „partijska linija“, a to je najčešće „prema neprijatelju je svaka svinjarija ne samo dozvoljena, nego i poželjna, a pomaže i u napredovanju u Partiji“.
    Tako dobijamo Lučane i tako dobijamo izbacivanje dece iz vrtića. Ali polako, ovo je tek početak, biće još mnogo gore!

  13. “Do nadležnih list Danas nije uspeo da dođe jer su iz predškolske ustanove rekli da direktor, Srđan Pilović, nije tu i da ni sa kim o tome ne možemo razgovarati, te nam zalupili slušalicu. Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, takođe se nije javljao na telefon. “
    Pa, naravno, možda su otišli negde na neki miting SNS-a, u radno vreme i službenim kolima.. Prvo neće da odgovore na pitanja (nadležni u institucijama) a posle će da kažu da se problemi ne rešavaju na ulici i nasiljem nego u institucijama. Mislim, jasno, kao deca, samo što deca imaju opravdanje a odrasli nemaju!

  14. Ostalo je samo da ukinu „Danas“ i N1, a onda addio mente. Pa zar smo baš morali da se rodino kao Srbi?

  15. Kazi ti njim, da ti znas njihov razlog: zlotvorni Stalinisti te izoliraju zbog toga jer nisi njihov/a.

  16. opet decu uzimate u usta , bezuba stoko, čuj podpredsednika opštine, otac se bavi politikom i dete izbacili iz vrtića, dno dna ,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.