Malići: "Velika Albanija" nema podršku u Prištini i Tirani

Vučić: To su igrte za malu decu
AKTUELNO: Uniju pet gradova pojedini mediji nazvali stvaranjem "velike Albanije na mala vrata"

Ostavite komentar


  1. Тако је и фашизација Словеније кренула наивно, са хемијским оловкама и заставицама, па је ескалирала у погром Срба на целој територији некадашње СФРЈ.

  2. Албанци (који сами себе називају Шћиптарима, што на српском значи брђани) нису "starosedelačko stanovništvo" као што сте написали у чланку. Они су досељени са Кавказа у јужну Италију 9. веку у време арапске власти. Византинци су потиснули Арабљане из северне Сицилије, затечене Албанце вратили у хришћанску веру, а 1041. године их је из Италије на Балкан довео византијски војсковођа Маниакес, као плаћенике у својој војсци. О томе постоје бројни византијски документи.

  3. Ovo objasnjenje Malicija je kredibilno taman onoliko koliko bi bilo neko slicno objasnjenje dato od strane nekog Milosevicevog "savetnika" tamo negde 90-tih o tome da Srbiju ne zanima nikakva Velika Srbija niti da u Srbiji nekoga zanima otcepljenje delova BiH ili Hrvatske sa ciljem stvaranja srpkih etnickih prostora. i povezivanja sa Srbijom. Zanimljivo kako se u ovim novinama, navodno gardjanskom glasilu u kome se na svakih minut trubi o velikosrpskom nacionalizmu, gde se ismevaju srpski nacionalisti, nazivaju se pezorativno patriJotama, istovremenose ima toliko razumevanja i simpatija za velikoalbanski nacionalizam i za raznorazne albanske patriLJote.

  4. Уопште није важно шта Албанци изјаве,кажу,саопште!Важно је шта РАДЕ!

  5. RAMAJANA, iliti MAHALBANIJA.
    O Velikoj Albaniji može se videti na Internetu i tu se ne Može švindlovati. Zainteresovani (ako ih u Srbiji uopšte ima) mogu da pogledaju u knjizi KOSOVO KNOT, amazon.com –] books –] Petar Grujić.
    Što se druga Ace Musliu tiče, samo da se potsetimo da "krv nije voda". Ako imate probljem, ili ga rešavate, ili ignorišete. Naš Palamuda je izabrao ovu drugu opciju. Ska probljem!

  6. Projekat velike Albanije j esada stavljen malo u stranu, ali se zato intenzivno radi na etnickom ciscenju i albanizaciji teritorija koje samoproglaseni "staoresedeoci" smatraju da su njihove. Kosovo je vec skoro u potpunosti albanizovano, temeljno se brisu tragovi postojanja drugih, izmislja se istorija, prave konstrukcije, laze i mulja i u tome se ima pomoc i brojnih Srba, slicna situacije je i u Makedoniji koja je vec do pola albanizovana (buduca ilirida)… Vise manjih albanskih paradrzava je ipak bolje i za albansku "elitu" jer kada bi se ujedinili, nemoguce bi bilo sve njih udomiti i dati im pozicije.

  7. Škeljzen ovog puta želi da prebaci loptu u tuđe dvorište i ako je bjelodano jasna namera Albanaca. Prvo, to je odgovor na Zajednicu Srpskih Opština u R.Kosovo. Drugo je "Dan albanske zastave" iliti dan osnivanja "Prizrenske Lige"; i ono najvažnije, Edita Tahiri glavni pregovarač od strane R. Kosovo sa Srbijom je nedavno izjavila da je Hitler bio za kosovske Albanace bolji od Tita i da je nacistička i fašistička Nemačka omogućila svim Albancima da žive u jednoj državi tj. Velikoj Albaniji. Saradnja Srbije i R. Srpske je ugrađena u Dejtonskom Sporazumu isto kao što će i ZSO po Ahtisariju sarađivati sa Srbijom. Inače je sve ovo što se sada pregovara sa Prištinom odavno u ustavu R. Kosovo pa ZSO.
    P.S. @ Pera. Sqipon je na albanskom ORAO.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.