Mandić u Utisku nedelje: Kolektivne traume se ne rešavaju sankcijama, niti Haškim tribunalima, nego muzejima i udžbenicima

Ostavite komentar


  1. Sve ovo liči na vrlo komfornu poziciju neutralnog posmatrača složenih globalnih procesa, čiji je posao da uvek kritikuju, i nikada ne preuzimaju ličnu odgovornost. Svakog osudite za po nešto, svima podelite lekcije, budete uvek „demokrata i humanista“, i odete kući sa osećajem da ste mnogo pametni i mudri.

  2. A sta je pravi razlog napada na Ukrajinu? I opet se stvara slika da Srbi mrze Ukrajince sto mogu da tvrde samo oni koji Srbe ne znaju.

  3. Mr Mandić ne zna istinu, iako zna sociologiju i predaje to znanje studentima. Oni koji su našli uhlebljenje u Americi suviše su blizu da bi mogli da je upoznaju. Pitam ga kaka će školovati svoju decu sa profesorskom platom od 3-4.000 $? Ili nema decu pa mu emocije diktiraju mozgu da govori neistinu. Osim ono kada kaže: „Iznoseći utiske nakon dvomesečne posete Ukrajini, Mandić je situaciju u toj ratom zahvaćenoj zemlji opisao u dve reči – pakleno i jezivo.“ Što je istina za bilo koji rat. No, kako ovde nije dozvoljeno da se iznosi istina moraću da prekinem. Ovaj svet vode invalidi duha i čovečnosti, dok ih Mr Prof. Mandić podržava sa svojim neznanjem. Dok mu general Ponoš gotovo asistira!

  4. Danilo razbijaaaaaaa.

    Samo ste najgore delove izvadili iz izlaganja, treba preslušati celo. Čovek sve precizno objasnio. Nema veze sa sankcijama, njih nije ni podržao. Problem je naš mnogo dublji od toga.

Ostavite komentar


Politika

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP 10

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP

Zaustavljanje autobusa kosovskih registracija od strane srpskog MUP-a koje se navodno dogodilo na graničnim prelazima pri ulasku u Srbiju, za Violu fon Kramon i Petera Stana bilo je povod za oštre kritike Srbije. Kramon je Srbiji poručila da prestane da se bruka, a Stano da se time krši sporazum o slobodi kretanja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.