Manojlović (Kreni Promeni) o glasanju na severu Kosova: Deluje kao uigrano širenje apatije 1foto: R. Z//ATAImages

Predstavnik pokreta „Kreni promeni“ Savo Manojlović ocenio je da današnji, neuspeli refenrndum o smeni albanskih gradonačelnika na severu Kosova deluje kao uigrano ubijanje energije i širenje apatije.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Krešnik Radonići saopštio je ranije da današnji proces glasanja za razrešenje predsednika opština na severu nije uspeo.

On je na konferenciji za medije saopštio da je u Leposaviću glasalo 124 ljudi od 13.000 registrovanih, u Zubinom Potoku 18 od 6.000 s pravom glasa, da u Zvečanu niko nije glasao, a da je u Severnoj Mitrovici bilo ukupno 111. glasova.

Manojlović je na platfori Iks napisao da je Srpska lista na severu Kosova tražila referendum na kome bi se smenili albanski predsednici opština, a onda je, kako je naveo, pozvala na bojkot glasanja na tom istom referendumu.

„Meni ovo deluje kao uigrano ubijanje energije, širenje apatije i svesno prepuštanje Severa onima koji nemaju većinu. Dupli pas“, napisao je Manolović.

Srpska lista je ranije ocenila da je današnji neuspeli referendum za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda.

Ta stranka Srba na Kosovu, koja ima podršku Beograda, organizovanje tog glasanja nazvala je u saopštenju farsom u organizaciji režima premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Dodala je da je „bila duboko u pravu kada je pozvala Srbe da ne učestvuju u glasanju koje je, kako tvrdi, od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari