"Marko Bosanac Boske uživa zaštitu SNS-a i ministra odbrane Miloša Vučevića": Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ispred novosadske policije 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas „osuđeni novosadski kriminalac“ Marko Bosanac Boske uživa zaštitu SNS-a i ministra odbrane Miloša Vučevića i da policija i tužilaštvo zbog toga „namerno aljkavo postupaju i opstruišu proces“ po krivičnoj prijavi podnetoj protiv Bosanca zbog prebijanja demonstranta na protestu održanom 4. decembra 2021. godine.

„Postoje fotografije na kojima se jasno vidi da Bosanac udara demonstranta. Svi u Novom Sadu znaju da je na fotografiji Bosanac – svi osim policije i tužilaštva. Pozivam ih da ne opstruiraju istragu, nego da nesumnjivo utvrde šta se dogodilo, a mi se nećemo smiriti dok se ovaj slučaj ne reši“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare ispred novosadske policije.

Novaković je podsetio da su Narodna stranka i druge opozicione partije podnele su 10. decembra krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca Bosketa zbog nasilničkog ponašanja na protestu protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, i dodao da do danas nema informacija šta se u vezi sa tom prijavom dogodilo u tužilaštvu i policiji.

„Krajem oktobra, dakle, deset meseci od podnošenja prijave, stigao nam je dopis policije u kojem nas pita da li imamo snimke kojima bismo mogli da potkrepimo tvrdnje da se dogodilo nasilničko ponašanje. To jasno govori da policija u ovom slučaju postupa aljkavo, neažurno i da namerno opstruiše postupak“, rekao je Novaković.

Novaković je pokazao fotografije na kojima se, kako je istakao, vidi Bosanac kako udara demonstranta i kako prethodno dolazi na protest, i dodao da je Bosanac osuđeni kriminalac jer je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.

„Postoji pregršt fotografija i snimak na Jutubu (Youtube), a policija nas 10 meseci kasnije pita da li imamo snimke. Svi mediji su preneli da se dogodio incident i da je Bosanac udario jednog demonstranta. Nije posao stranaka da vode istragu, jer samo tužilaštvo i policija imaju ovlašćenja da vode istragu, i imaju metode i načine da nesumnjivo utvrde identitet čoveka koji se nasilnički ponašao“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da su podnosioci krivične prijave policiji prosledili fotografiju i snimak koji postoje na informativnim portalima i društvenim mrežama, a da je policija mogla ih koristi čim je podneta krivičnu prijavu, a ne da posle 10 meseci traži da joj se dostave fotografije koje su dostupne svakome ko ima pristup internetu.

„Zašto i pored jasnih dokaza istraga tapka u mestu? Zato što Bosanca štiti ministar odbrane i bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević“, rekao je Novaković, i pokazao fotografiju na kojoj se vide Bosanac, Vučević i ministarka kulture Maja Gojković, snimljenu kada je Bosanac bio kum slave SNS-a.

„Dakle, osuđivani novosadski kriminalac, osoba koja je zbog nasilničkog ponašanja osuđena na šest meseci zatvora, bliski Vučevićev prijatelj i kum slave SNS-a, ima zaštitu te stranke“, dodao je Novaković.

Novaković je naveo da bi „svi kriminalci u Novom Sadu prepoznali da se na fotografijama nalazi Bosanac, a da je jedini koji to ne zna načelnik novosadske policije Goran Radonjić“.

„Skrećem pažnju Radonjiću da je krenuo utabanim stazama svojih prethodnika na toj funkciji Milorada Šušnjića i Slobodana Malešića, koji su zbog krivičnih radnji završili u pritvoru. Podsećam da postoji krivično delo pomaganja izvršiocu posle učinjenog krivičnog dela“, zaključio je Novaković.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari