Marković: U Beogradu počinjemo odbranu otetog

Ostavite komentar


  1. Ovaj čovek je ladno optužio sve stanovnike Srbije da su tokom devedesetih na ovaj ili onaj način učestvovali u nezakonitim radnjama (čekovi bez pokr.) i tako ih stavio u isti koš s kriminalcima. Tada je stavio tačku na sva svoja napredna promišljanja. Uostalom, likovi iz G17 plus su se listom sami urušili.
    Upropašćeno je komunističko stvoreno, a stvorenog je bilo hiljadu puta više od komunističkog otetog. Gde je razlika ? Pojela maca. Marković je bio i ostao demagog, bombondžija.

  2. Klasicna DB stranka, i ovi i Zavetnici… sklepaju ih tako da glume opoziciju da bi posle izbora postali satelit stranka vladajuce partije… gledamo istu pretstavu jos od Milosevica

  3. Šta Marković s istomišljenjima nudi Srbiji? Kakva su iskustva Srbije sa monarhijom i Karađorđevićima? “Petar I Karađorđević (1903–1921) ubrzo je nakon zločina u Majskom prevratu došao u Srbiju, bez imovine, siromašan i zadužen. Pri kraju njihove kratkotrajne vladavine, oni su u međuratnom periodu bili jedna od materijalno bolje stojećih vladarskih porodica u Evropi. Posedovali su dvorce, palate, industrijska postrojenja, rudnike, monumentalne građevine, crkve, ogromne količine zemlje. Najbolju rekonstrukciju koruptivnih mehanizama kralja Aleksandra I Karađorđevića (1921–1934) uradio je jugoslovenski pravnik svetskog glasa, prof. dr Milan Bartoš, u studiji pod naslovom „Monarhija i novac“. Nasilje, bahatost, zloupotreba države i razmere korupcije i pljačke kraljevske kuće u Jugoslaviji, zaista moraju zaprepastiti svakog racionalnog čoveka. Usuđujem se da tvrdim da ni pre ni kasnije u modernoj srpskoj istoriji, pljačka naroda nije bila tako brutalna i tako širokih razmera. Veliki deo tog opljačkanog novca Karađorđevići su odneli kada su, nakon Hitlerovog napada na Jugoslaviju, pobegli u inostranstvo. Treba reći da za pljačku i korupciju u njihovoj izvedbi, nikada nikome nije suđeno. Mada, istorija tu jeste presudila, jer je i to bio motiv za socijalističku revoluciju u Jugoslaviji (1941–1945). “ Piše: dr Milivoj Bešlin u Slobodna Vojvodina.
    Inače, Kraljevina Srbija uspostavljena 1882 godine prvim srpskim kraljem Milanom Obrenovićem, opstala je do 1. decembra 1918 godine, dok je Karađorđevići nisu ukinuli. Karađorđevići su tada odlučili da država Srbija više ne postoji. Urađeno je to mimo tada važećeg Ustava. Teritoriju bivše Kraljevine Srbije pretvorili su u oblast, zatim u banovine, Dunavsku i Moravsku. Sve u „ime njegovog veličanstva Petra I po milosti božjoj i volji narodnoj kralja Srba, Hrvata i Slovenaca mi Aleksandar naslednik prestola…“ Brišu Srpsku državu, gase joj državnost, pripajaju njene teritorije novoj državi. Od posledica vladavine Karađorđevića i veličanog Ujedinitelja, Srbija se tek sada vraćaju sebi s puta ambisa, kud su ih Karađorđevići vodili. Srpsku državu Karađorđevići su ukinuli, ugasili, pripojili je i podredili drugim narodima i njihovim teritorijama, ratnim gubitnicima Velikog rata. Karađorđevići su srpske pobede i strahovita stradanja stanovništva Srbije pretvorili u srpski poraz, ukidanje srpske države! Politikom Karađorđevića, pobednici u Velikom ratu, Srbi, postali su gubitnici! Srbi su dobili rat a izgubili državu, što je životom platilo 1.247.435 stanovnika Srbije! Prave kraljevinu SHS, Jugoslaviju kojom su vladali. Jugoslavija se raspala. Država koju su napravili više ne postoji. Onu prethodnu su ugasili. Danas delovima raspadnute im države ne pada na pamet da vrate monarhiju i Karađorđeviće. Stoga bi Karađorđevići sada da se vrate na čelo države koju su ukinuli. Nije li to pomalo šizofreno? Niti je Srbija ona država kojom su Obernovići i Karađorđevići vladali, ovi drugi je i ukinuli, niti oni polažu bilo koje pravo izvan i iznad prava svakog građanina ove, današnje Srbije.
    Nakon po Srbe, katastrofalnih rezultata monarhističke politike Karađorđevića, njihovi potomci, njihova nova svita, smatraju da imaju pravo na rentu od propale im države ili samo jednog njenog dela koji su ukinuli – Srbije i njenih građana?

  4. Da nije bilo bogatstva koje je stvoreno u Jugoslaviji posle njenog pada ne bi bilo ni političkih partija – ne bi imale šta i odakle da kradu i otimaju – i to ono što je tuđe, opštenarodno. Sledstveno, ne bi bilo ni udruge majstora političke opsene, tj. obmane – G17. Ne bi bilo ni ovog kičastog imitatora onog prevaranta i prevrtljivca Pašića.

  5. Samo nam pored ovih vladajucih glodara koji otimaju i hleb iz usta treba da hranimo kralja , koji us pout, za vise od 20 godina boravka u Srbiji nije uspeo da nauci maternji jezik!

  6. Srbija bi se umirila iznutra samo i isključivo kao parlamentarna monarhija sa monarhom Nemanjićke krvi, a taj je među nama !

  7. Господин Коста д је све лепо објаснио. Која монархија који престолонаследници! Они не умеју ни да говоре српским језиком а о српској нарави и природи да не говоримо! Чистокрвни енглези ! Сви кинези са шест месеци боравка у Србији боље говоре српски језик од неких ,,престолонаследника“. Доста им је што им је деда однео и боље би било да ћуте. Да је среће да није ни било краљевине СХС не би било свега овога. Имали би краљевину и ,,јахао“ би нас само један краљ а не овако пола војске и полиције чува бивше председнике СРЈ, СЦГ, Србије јер имају право на доживотно обезбеђење и возило!
    Има се може се јака смо ми држава!

  8. E pa G-dine Markovicu imali ste Vi preporuku ali niste imali dobru volju da to resite.Ostavite se praznih prica znamo mi dobro rad famozne G-17 plus.Sada su na sceni oni koji su Vas prevazisli pa su nasli zackoljicu ko se nije uknjizio do 1959 nema pravo na povracaj oduzete imovineiako je bio vlasnik uzivao i poseduje kupoprodajni ugovor koga je i ustavni sud priznao.Sta na to kaze Vas „drug“ iz stranke koga poznajem sada je vidim Drzavni sekretar za pravosudje.Od nista- nista sto kaze nas narod tako i sa mojih 3hektara i 15 ari gradskog gradjevinskog zemljista koje je vec podeljeno i ispoklanjano.Tako G-dine Markovicu ostavite se praznih prica,ja cu svoje pravo traziti u Strazburu ,svima Vama je narod potreban samo uoci izbora.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.