Martinović: Bez štrajka glađu ali ćemo svojim prisustvom danonoćno braniti Skupštinu

Ostavite komentar


  1. Postala je pod ovom vlašću, to je svima jasno. Ni Sava ni Dunav ne mogu da operu sve što je ova vlast do sada uradila. Pitanje za ovog marginalca bi bilo od koga brani skupštinu? Od naroda koji ne pristaje na ponižavanje i vređanje? Skupština je narodna privremeni poslaniče.

    1. Potpuno tacno, ali jos tacnije „vecine naroda“. To sto ste napisali gore se odnosi na deo naroda, onaj mali deo nazvan „gradjani“. Recite mi, ko bi bio lud da ode sa vlasti a stalno dobija na izborima? Podrska gradjana jednoj vlasti je itekako bitna, medjutim ona moze da donese neku prevagu pod uslovom da je i priblizno veci broj obicnog naroda na strani te male skupine gradjana. U trenutnoj konstalaciji mi imamo jedna malu grupicu gradjana koja je sama, bez narodne podrske a koja bi da vlada. Morate da razumete narod, da rec Djilas, Jeremic, Obradovic ne pije vodu i da narod mrzi te tri reci i da nikada nece staviti ni pod razmatranje te tri persone. Protesti su morali biti narodni, ali cim su se tu uplela ova trojka sve je krenulo na dole. Skoro sam imala polemiku sa jednim gradjaninom kojem verovatno ova trojica nisu ni do kolena, koji se grozi Vucica, Vulina i ostale bulumente i on tvrdi da sve dok je 90% Srbije koja ima vise ociju nego zuba uz Vucica da ce Vucic vladati. Moje pitanje svima na ovom forumu je cemu borba, cemu inacenje, cemu svo ovo potpaljivanje kada se zna da se nema snage i svi to znamo? Nije valjda da stvarno nekome odgovara da se ovo radi zbog Kosova ili nekih drugih stvari…Ja isto kao i taj gospodin ne setam jer nema svrhe ali sam realna da nista ne moze da se promeni sa ovim brojem, na zalost sve je u brojevima a price o spavacima koji ne glasaju da su svi oni gradjani su bulshit. Te ljude boli uvo i za vlast i za opoziciju oni preziru politicare Srbije. Ja iskreno ne volim Djilasa ali ne volim ni Vucica i niko me ne moze naterati da izadjem i da glasam, a blokiranje ulica , ruzenje grada i ostalo me moze samo naterati da se zainatim i glasam za Vucica. Zasto se to tako radi ja ne razumem, kao da namerno svi radite za Vucica.

      1. …ne setas, ali zato botujes punom parom. Molim ministra Vulina da Nasti dodeli extra sendvic. Eh zaboravih, pa Nasta strajkuje…gladju.

  2. Martinoviću dobro bi bilo da branite KiM i interese građana Srbije, ne svoje privilegije koje ste nezakonito prigrabili. Smrt fašizmu i fašistima svih boja, sloboda i pravda narodu.

    1. Pretpostavljeni napadi na skupštinu/skupštine po gradovima jeste napad na ministra policije Stefanovića da policija i drugi organi reda nisu u stanju da odbrane državne institucije i da to moraju da urade partijski kadrovi.

    2. nekima stalno stoji na ustima fasisti fasizam, i Adolf bi se njima ponosio. To je ocigledan strah kao da samo SNS voli ovu zemlju i da je ona samo njihova briga, sramota jedna.

  3. Bez Maje Gojković odbrana će im biti veoma oslabljena, jer ona je najodbojnija od SNS-ovaca, a onda u odbojnosti prednjači Martinović!

    1. Ko može da odoli da prodje pored skupštinskog restorana a da pritom gladuje, jedino ako bi i kuvari strajkovali glađu. Šteta što im još jedna od mnogih nebuloza nije prošla. Ali nastaviće oni i dalje da glume žrtve i da se samopovređuju jer im je to kampanja za predstojeće izbore. A država ionako već dugo ne funkcioniše.

    2. Štrajkuju ali u restoranu skupštine i to radno sa viljuškama i kašikama. Jagnjeća brigada,.. Pa ni jedan dan da održe datu reč.

  4. Sutrašnji protest opozicije ispred zgrade skupštine treba najozbiljnije shvatiti jer postoji velika opasnost po državnu imovinu i građane. Bili smo više puta svedoci huliganskog ponašanja pristalica opozicije.

    1. Igore, prijatelju moj, gde ćeš ti jadniče kad ova vlast ode? Bolje da se odrekneš tih sendviča i počneš neki pošten posao. I za tvoju informaciju državna imovina i jeste imovina građana, za to mi građani plaćamo poreze. Samo što ti i tvoji sendvičari ne spadate u građane već u botove koje ovaj narod nosi na grbači zajedno sa nesposobnom vlašću. Ajde tamo, prati oglase za posao, ako uopšte nešto znaš da radiš.

    2. Tacno, narocito dok su ovi koji su na vlasti trenutno bili opozicija. Problem kod Srba je sto oni sve dele na VLAST I OPOZICIJU i ni malo nije bitno ko je opozicija i protiv cega protestvuje. Bitno je da se brani vlast, makar ona bila najgora na svetu. Kakve veze npr ima ova opozicija sa paljenjem ambasada, dzamija i obijanjem prodavnica? Nikakve. Sad treba usaditi Srbima u mozak da ne treba kako ko dodje novi na vlast svi oni koji su se koristili od prethodne automatski to nastave da rade i od nove. I mi imamo jedinstvenu situaciju u svetu da je jedan deo naroda (onaj deo koji nece nikako da ukljuci mozak) konstantno na strani vlasti i oni svaki atak na istu, koja god ona bila dozivljavaju tragicno. Znaci, kod nekakvog partijskog delovanja nije poenta traziti uhlebljenje i beneficije od svake vlasti, nego podrzavanje ideologije, ili nacina na koji se ta vlast ponasa. To je glavni problem i treba uvesti u skole nekakvo politicko vaspitanje, ili nekakav predmet etike, ili gradjanskog morala. Elem, ne treba osecati ugrozenost ako tvoja opcija ne radi kako treba. Sklonite se pa kad ispravite to eto vas opet nazad. A ne vecito neka borba na zivot i smrt jer ste lepo zauzeli busije, ususkani ste, podrzavate bukvalno sve od vlasti koliko god to idiotski bilo, niko vam sedam godina nije pravio problem zbog toga i sad je problem sto ne ide sve bas tako glatko po vas.Ispada, da imamo jedan deo Srbije koji za sebe smatra da je mudriji i prepredeniji od ovog drugog dela. Znaci, ja sam pametan, bas me briga sta se desava ja cu da guram za ove dok vladaju, posle cu za one druge, a ovi koji pokusavaju nesto da menjaju u drzavi su budale. Svakako cu ja imati vise koristi od toga nego oni, jer kod nas partije i sistem funkcionisu na taj nacin. Evo, prijatelju, ja sam bio i u smeni Milosevica i u smeni zutih, a dace bog i u smeni ovih. Za sve to vreme nikakve koristi od toga nemam, a upravo oni na lokalu zbog kojih sam bio za menjanje sa svakom sledecom vlascu sve vise privilegija imaju i sve se bahatije ponasaju. E nece moci vise tako. Bude li iko ko je imao koristi od svih ovih opcija podjednako opet neka mustra tamo gde zivim ima revolucija da izbije. Pa cemo da vidimo, jednom cemo tome stati na kraj. Znaci, predsednik opstine da se bira po imenu i prezimenu, cetiri godine zagarantovana funkcija i posle toga svodjenje racuna, pa ako je brljao aps prijateljuu. Isto tako za direktore JP, pa da vidis kako ce sve u normalu da se dovede za jednu godinu i kako nikog neces imati da mudruje na ovim temama po portalima. Zivela normalna Srbija i ono malo normalnih gradjana u njoj koji znaju kako treba drzava da funkcionise i koji znaju da dobijanjem izbora drzava ne postaje privatna svojina.

  5. Bože daj mu pameti i prosvetli ovog čoveka, ili mu uzmi i ovo malo što ima ne bi li bio hospitalizovan u adekvatnoj ustanovi. Smiluj se Bože!

    1. protiv ovog lika?! Ako sam dobro čula završio državni fax, čak je i profesor. To sto je malo zalutao i priviđaju mu se fašisti i nije tako loše. Što je njemu gore, to će više apstinenata na izbore.

  6. Da li u Evropi ima većih fašista od Vas. Toma Vam je četnički Vojvoda, Tvoj bivši šef četnički Vojvoda, Tvoj sadašnji šef je muslimanima poručivao „100 za jednog“. Koga Vi farbate fašistička hordo. Pobegao iz iz Slavonije i sada bi da uništiš Srbiju. Tebe i tvoje fašiste i nastavljače četničke ideologije neće niko spasiti zatvora. Što ne štrajkuješ glađu. Onoliko si žene zavio u „crno“. Sram Tebe i Tvojih saboraca bilo.

    1. Polako s tim…četništvo je nešto što olako pripisujete ovima…nima to ne znači ništa samo ga prizivaju i kaljaju udbaškim metodama…četnik je borac za slobodu ili smrt…poštujući naciju i veru bilo kog čoveka na svetu…ovi stim nemaju ama baš ništa…

    1. Tako je nasilje prema građanima od strane vlasti mora da prestane. Sutra, cela Srbija na protest.

    2. A koje to nasilje? Jel ako kazu na RTS i Pinku da je nasilje, onda svi vicemo uglas nasilje. Ja nigde nasilje nisam video, ali zato me siluju svaki dan i na svakom mestu SNS i ostala zgadija.

    1. Malo niže naslov:
      Aktivisti Srpske napredne stranke upali su u prostorije gradskog veća Šapca, skupštine i prostroje gradonačelnika, obavio je na tviteru gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

      Tek toliko da se zna ko upada i nasilno zauzima prostorije.

    1. Ovo je patriotski čin?Pa ti si,ti si…..se prejela salame.Ovo je bruka Srbije i srpskog naroda.

    1. Pritom je i sam izgubio te izbore 2012. godine. Samo je godinu dana kasnije preleteo na pobedničku stranu. Moralni kresibilitet pečurke. Izvinjavam se pečurkama.

  7. Majko moja. Ja razumem da oni jadni moraju da kazu da ce da se solidarisu sa ostalima. Ako ne kazu, plase se reakcije Gazde. Ali ne razumem gradjane Srbije, da glasaju za ovakve…. Ako mi neko kaze, a za koga da glasam, onda stvarno nema ni malo mozga. Ja razumem da smo svi raocarani, ali za ove… Pa ovi se jadni ne misle svojom glavom, za sve njih misli Gazda. I ovaj put su se istrcali da kazu svoje misljenje, kao onomad kad se birala Ana Brnabic, pa su sad polizali svoje misljenje. Laku noc Srbi, moji glupi.

  8. Znači odustali su od štrajka glađu, ali su spremni da započnu, ako bi štrajkovali opozicionari.
    Sada imaju novu foru, braniti će Skupštinu od onih koji su je napustili i sve to je prihvatljivo botovskom svetu.

      1. Možda im u sendvič stave malo opijuma?pa svi BOTovi liče na svog vođu.

  9. vazna pitanja za srbiju dok opozicija namece nasilnistvo.tobe treba stati na put kao drzava

  10. Dajte mi član Zakona po kome se može oduzeti mandat Šešelju, kaže Martinović. Pa evo č,an 88 stav 1 tačka 3: “ ako je pravosnažnom sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci“. Pitam velikog pravnika šta je tu nejasno.
    Rasa

    1. Pa ona baba sto je obomad „napao“ Bosko pa pala u nasvest, a juce igra kolo u NS i podvriskuje.

  11. zbog čega je neophodno da menjamo izborni sistem i zbog čega moramo da se izborimo da naše predstavnik biramo na ime i prezime, a ne da nam ih postavljaju šefovi stranaka? Da li postoji neko u ovoj državi ko bi u sopstvenoj firmi zaposlio Martinovića, Gojkovićku, Vulina, Atlagića, Mihajlovićku, Stefanovića, Selakovića, Tomu, Trivanku i ostatak ekipe? Sigurna sam da ni članovi SNSa ne bi želeli takve likove u sopstvenoj firmi i zbog toga moramo da se izborimo za direktan izbor predstavnika u javnoj upravi.

  12. Ova radikalska sekcija se uvaljala u blesavost do Martinovićevih ušiju. Oni koji su nam uvalili nacifašizam baš onako kako je srpski nacizam opisao Konstantinović bi da nas brane?!? Od koga?!? Pa, od njih. Od koga drugog? Pošto je ova sekcija slabašna za, za njih, tegoban poduhvat čitanja da joj pomognem: Radomir Konstantinović, „Filosofija palanke“, Beograd, 1981, strane 8, 198, 367, 368. I još neke po slobodnom nahođenju. Savet: čitanje dobrih, ma kako teško i odvratno im bilo, ipak i beznadežno ulupane pameti može ponekad malkice da privede razumu. Ako ništa drugo, da im se ne smeju ljudi i deca, kao što im je i njihov šef komandovao na brzinski sazvanom sastanku baš u vreme gromopucatelno najavljenog „štrajka glađu“.

  13. Slusaj ti nacisto kome se prividja fasizam. Brani tu skupstinu koliko oces. Pozovi i profesionalne padacice u nesvest. To vise nije moja skupstina, niti je AV moj presednik niti je BG moj glavni grad. Hvala Bogu pa imam po nekog predka drzavljanina civilizovanih drzava.

  14. „Fašizam je državno uređenje radikalnog autoritativnog nacionalizma koje karakteriše moć diktatora, nasilna kontrola opozicije i kontrola sredstava proizvodnje, razmene i distribucije. Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.“ (Wikipedia).

    1. Hvala ti do neba za ovu objavu definicije „fasizam“. Ako je sa paznjom procitate svakom coveku nase tragi-komicne drzave sa iole mozga samo jedan lik moze biti pred ocima… I to sve onako dok prstom gura naocare dok puci debela usta i palaca jezikom po usnoj duplji

  15. Ne gubi vreme,nego pozovite zene,da i one nesto rade.
    Pred njih niko nece proci..
    Ma nesto mnogo brzo odustadoste od strajka?Sta je stigli svezi sendvici?

  16. Brani samo ono šta si doneo u Srbiju, klempo – kako te zove tvoj vojvoda.
    Pusti našu Srbiju: zbog vaših marifetluka, osakaćeni smo, unazađeni za 100 godina, i još ste nam zajahali grbaču!
    Ljudi bez pamčenja i morala – Martinović i svi dođoši!

  17. kroz istoriju se vlast brani svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pa nije ni cudo sto je sada branite nedemokratijom vec izrazima nedostojnim naroda i silom nedostojnom vlasti.Vasa odbrana umesto izbora dijaloga suceljavanja pretaka se polako maltene u gradjanski rat.Stvarno je mnogo

  18. Jel ti to dedovina, pa da je ti nesto „branis“? Evo kad ste junacine, pravac Kosovo pa tamo paradirajte ako smete

  19. Jbg, realno, ovaj Martinovic i nije za strajk gladju. Zamislite ovu i ovakvu fizionomiju da se jos izbeci posle par dana gladovanja… nije smesno.

  20. martinovicu vidi se da drzite rec obecali ste strajk e to su vasa obecanja ma nista vam vise neverujem

  21. Top lista nadrealista uzivo i strajk Vlade protiv rudara! Boze sta smo docekali!

  22. Ti si se, Martinoviću već samoproglasio političkim magarcem. Ovime pokazuješ da nisi samo politički

  23. Ne znam na cemu je ovaj, ali izgleda da to bas dobro udara u mozak.Mozemo li i mi mlao da dobijemo?

  24. Treba ih sve zaključati tamo, isključiti im struju, dok sami ne počnu da kukaju da hoće napolje, ali tada, idu pravo u zatvor

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.