Mediji: Vučić raspisuje izbore na Sretenje u 18 sati 1Foto: Tviter/SNS SRBIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisaće parlamentarne izbore sutra u 18 časova u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, objavili su večeras beogradski mediji.

Iz informativne službe predsednika Srbije medijima nije upućena zvanična najava o raspisivanju izbora.

Ranije juče saopšteno je da će predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas u 17 sati potpisati Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji za 3. april.

Dačić je ranije danas izjavio da će Narodna skupština Republike Srbije su tra biti raspuštena „radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora”.

Dačić je istakao da je ovaj saziv od 3. avgusta 2020. do danas, odlučivao o 435 tačaka dnevnog reda, da je usvojio 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku, da je održano 67 sednica i 136 zasedajućih dana.

„Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava“, rekao je Dačić na kraju poslednje sednice.

Posebno je istakao uspešan međustranački dijalog koji za rezultat ima da će sve stranke učestvovati na izborima.

Predstavnik incijative „Kreni-promeni“ Savo Manojlović najavio je da će ekološki aktivisti danas u Beogradu organizovati protest i blokade nekih saobraćajnica jer vlast nije zakonski zabranila iskopavanje litijuma i bora.

„Blokiraćemo sutra Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina iz više pravaca u malim grupama od 20-30 ljudi u 12.00. Blokiraćemo Palatu Srbije gde predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) deli odlikovanja“, objavio je Manojlović na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari