Mehmedović pozvao Vučića da pozove Dodika i prekine projekat Rastureni Balkan 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, ako želi da njegova inicijativa „Otvoreni Balkan“ dobije poverenje, već danas pozove srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i da se javno obrati Narodnoj skupštini RS da prekine sa potezima koji ruše ustavni poredak u BiH.

„Ako želite da Otvoreni Balkan dobije poverenje, pozovite danas Dodika i obratite se javno Skupštini RS da prekine sa projektom Rastureni Balkan, jer se iza kulisa Otvorenog Balkana u RS stvara Rastureni Balkan, a cilj je, pre svih, Bosna“, napisao je Mehemdović na svom Tviter profilu.

On je ocenio da to „sigurno neće ići“, dodavši da je pao (Slobodan) Milošević, pa će pasti i oni koji misle da drugačijim sredstvima mogu ostvariti iste ciljeve.

Mehmedović je pozvao Vučića da „konačno otvori karte i prekine paralelne svetove“, navodeći da „Srpski svet“ i „Otvoreni Balkan“ to jesu.

„Samo rukovodstvo Srbije sistematski radi na tome i ulaže velike napore da u Otvoreni Balkan svi sumnjaju. Ne možete istovremeno biti i u prošlosti i budućnosti. Ne možete istovremeno govoriti o Srpskom svetu i Otvorenom Balkanu. Sve dok to istivremeno budete radili, niko vam neće verovati“, naveo je poslanik SDA u parlamentu BiH.

On je još zatražio od Vučića da iznese „jedan argument zašto je Otvoreni Balkan bolji od Berlinskog procesa, kad Berlinski proces nudi i novac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari