Merkel: Nema promene granica na Balkanu

Ostavite komentar


  1. Au…al’ je sada „poklopila“ naseg velikog vodju i njegovu diplomatiju!

    1. Nije, samo je baš briga za Srbe na Kosovu , kao i pojedince ovde, ona samo ne bi da se smara više nego što mora, znaš koliko je njoj Kosovo važno?

      1. A, šta bi to konkretno bilo dobro za Srbe na Kosovu, Milijana?! Nemojte samo da mi kažete „Kosovo u Srbiji“. Pa, Kosovo je bilo u Srbiji i vidite kako su prošli!…

        1. @Миливоје Радаковић

          Posto si veliki fan velikoalbanske paradrzave na Kosovu, veci od mnogih aljbanskih patriljota sto sto se ne bi preselio u tu „drzavu“ i na svom primeru pokazao kosovskim Srbima kako ce im biti super ako se ugledaju na tebe. Preskoci palam%&%&nje, pokazi na svom primeru kako se to radi.

    2. Koliko vidim tebi je samo u ustima veliki vodja…Dali znas sem toga jos nesto da napises…?

  2. Баба није више ни у Немачкој неприкосновена, тако на њене изјаве нису од пресудног значаја. Уосталом, косовски проблем је далеко изнад моћи и утицаја Немачке. Тај проблем једино могу да решавају велику дечаци, а Немачка, упркос свему, није у тој лиги. Оно што је далеко важније, бар би требало да буде, јесте да ли је у интересу Србије да гура ”разграничење”. И када би било, онда би то требало радити као најозбиљнију политику, а не као Вучићево глуматање уз медијски рат против некаквог игумана из Дечана.

    1. Баш да чујем, професоре, ко је у тој лиги што ће да решава „косовски проблем“? Да није можда Русија, па да се прекрстим и левом и десном?!…

      1. Можеш да се крстиш и средњом ако можеш да се дохватиш. Постоје три глобално утицајне државе, пре свих САД, затим Кина и Русија. У следећих пар деценија покушаће и Индија да ми се приближи. Немачка је велесила само за такве какви су Вучић и Миливоје Р. Уосталом, Трамп је на последњем састанку Г8 гурнуо баби две бомбоне преко стола и рекао – да не кажеш да ти никада ништа не дајем.

        1. Смешни сте, професоре! Русија је прднула, и сада само може да смрдуцка у локалу, а шта ће да буде с кинеским тигром од америчког папира, то ћемо да видимо скорих дана. Пребројте се поново…

      2. @Миливоје Радаковић

        Kakva steta sto se nisi rodio nekoliko decenija ranije, pa ti bi napravio ozbiljnu karijeru za vreme nacisticke okupacije tj. it tvoje perspektive, za vreme oslobadjanja Srbije, tebi ni folksdojceri ne bi bili ni do kolena. A tek za vreem Turaka…

      1. @Миливоје Радаковић

        Bio sam siguran da je nemoguce nadmasiti patriJote, medjutim debelo si me demantovao.

  3. Izgleda da su opozicija i NVO napisali dovoljno pisma pa je Angela Merkel donela zaključak da Kosovo treba da ostane ovakva „crna rupa u svemiru“ gde će i dalje da unijaju srpsku decu, pucaju u Srbe nekažnjeno, da Srbi ne znaju na čemu su , da nemaju zaštitu ni od koga, a ova opozicija što sada slavi „uspeh“ neće doći da im pomogne kada im kamenuju školu i ambulantu, neće doći da im kosi letinu i da primi metak umesto njih neće im doneti ni dinar da se nahrane, ni ogrev da se ogreju, toj opoziciji najbolje ide kada blate svoju državu pred belosvetskim liderima

    1. Ангела Меркел се изгледа дозвала памети и схватила да СВАКА промена граница доноси зо.. Претпостављам да је следећи корак повлачење признања лажне државе „Косово“ и помоћ српским властима у успостављању реда у нормалног стања у нашој јужној покрајини.

  4. Ako je Merkelova to rekla onda nista od legalizacije „granice“ izmedju centralne Srbije i Kosova. Ili se ne menja ni jedna granica i ne izmisljaju se nove granicek ili se menjaju sve granice, ne moze dva principa da vaze u zavisnosti od interesa pojedinih drzava, pojedinih administracija, kompleksa pojedinih politicara i politicarki ili zbog toga sto je jedna strana platila vise lobistima i raznim politickim muljatorima.

    1. Граница се не мења, само се „подебљава“, капиш?

      1. Браво, границу на Проклетијама и треба што више утврдити.

  5. Merkelova nema presudan stav po pitanju Kosova i Metohije i nemci treba da prestanu da rade protiv interesa Srbije.

    1. Још када би Срби знали шта им је у интересу….

  6. Konacno im je Merkelova stavila do znanja da se granice na Kosovu ne menjaju tj. Srbija ostaje jedinstvena

  7. Pitam se da li je opozicija zadovoljna sad? Merkelova ne odobrava pomeranje granica, sto bi znacilo nezavisnost Kosova u celosti…jel ste to hteli???
    Deo opozicije je bio na vlasti kad je 2008. Kosovo dobilo „nezavisnost“, pred Međunarodnim sudom pravde 2009. i gotovo omogućili legalizaciju te „nezavisnosti“, pa su 2011. postavili carinu na Jarinju i tako jasno pokazali da su se Kosova odrekli!
    Ma prezadovoljni ste! U inat Vucicu!

  8. Bi ce ovo zanimljiva rasprava Sveta i Amerike, Donald Tramp protiv svih oko pomeranja granica na Zapadnom Balkanu.

  9. Da li neko pita nesto Srbiju ili je ovo borba velikih sila d ase pokaze njihova moc samo.

  10. Ovoj izjavi ne treba pridavati poseban značaj. Vreme je za suštinski dijalog Srba i Albanaca. Ako se postigne dogovor ne vidim zašto bi Nemačka bila protiv. Treba nam originalno i održivo rešenje a ne zamrznut konflikt.

    1. Зато што балканска полулуда и полудивља боранија не може и не сме да кроји норме светске дипломатије, Слободане! Можемо ми да се договоримо да свако са своје стране границе поједе припаднике оне друге мањине, и не сумњам да бисмо се око тога „нашли“, али то никако не значи да ће цивилизовани свет да аминује канибализам!…

      1. „Civilizovani svet“? Mislis na iste one Nemce koji su pre nekoliko godina iznedrili Hitlera i „civilizovano“ istrebili milione ljudi za vreme II svetskog rata, ili za vreme I svetskog ilii u svojim africkim kolonijama su pokazali izrazitu „civilioovanost“. To su te „civilizacijske i moralne gromade“ koje ce da kroje norme u vezi Kosova?

        1. Изнедрили су много више од Хитлера и хитлерчића, довољно да им преостане читава цивилизација кад трулеж отпадне с „националног ткива“, Мики. А, колико смо оно ми побили Арбанаса у нашим јадним колонијама? И не заборавите да умножите тај број са 12, пропорције ради…

          1. @Миливоје Радаковић
            Iznedrili su svasta Nemci ali ovakve karikaturalne pojave kao sto si ti sigurno nisu, ipak je to ozbiljan narod koji kada radi nesto onda to radi ozbiljno . To se vidi i u podrsci Arbanaskim sovinistima, ,nije Nemcima uspelo za vreme Hitlera da im „srede“ Kosovo ali opet pokusavaju i ne odustaju i nece odustati ni ako im ni sada ne uspe.

  11. Znaci Nemci ne odustaju.Drze se samo svog interesa i bas ih briga za sve druge.Kome ce unistiti zivot ili drzavu nema veze.

    1. Итекако има! Шта мислите, Арпаде, ко је платио штету балканских ратова?! Да не мислите, молим Вас, да је балканска сиротиња подмирила цех?! Далеко било, земљаче – све је то на концу пало на рачун Немачких (и Америчких) пореских обвезника, а гђа. Меркел је ДУЖНА да о њима и њиховим интересима води рачуна, и управо је то њена надлежност! Ако ће евентуалне нове балканске глупости да коштају немачке грађане бесмисленог издатка, она има надлежност да дође овамо и налупа нам свима шамаре да се смиримо…

        1. Цените, Змајчек?! Чије су то инвестиције полупали другови самоуправљачи по балканским гудурама? Коме су у народноослободилачкој борби разлупали читаву мрежу коопераната и добављача? Ко је читаву деценију морао да вози преко Румуније и Бугарске до Турске и даље на исток? Ко нам је на концу отписао дугове? Ко све ове године после рата донира овде и баца паре бесповратно? Ко кредитира изградњу батаљених аутопутева парама које никада нећемо вратити? Мислите мало о томе…

          1. @Миливоје Радаковић

            Sa ovim komentarima danas definitivno si usao medju TOP 3 kada je u pitanju kategorija tragikomicnih autosovinista sa stokholmskim sindromom. Svaka cast jer to uopste nije lako postici kakvu konkurenciju imas.

  12. Gospodjo nije na vama da odlucujete, vi imate neki udeo u tome samo. Ne ponasajte se kao neko ko sam sudeluje u tome.

  13. Vucicu se iz dana u dan sve vise osipa podloga. U pravu su oni njegovi sarsdnici koji najavljuju da je oktobar kraj njegovog jahanja Srbije.

  14. Antisrpska politika se nastavlja ,ni slucajno Srbija do dobije nesto ,kada su se 1991.godine MENJALE granice na Balkanu Nemacka je bila ta koja je to pokrenula i podrzavala jer je to bilo u korist Hrvata,Slovenaca i muslimana a na stetu Srba.

  15. U sadasnjim okolnostima Bosna nema sansi za ulazak u NATO jer dok je i jedan Srbin ziv to se nece desiti. Bosanski politicari bi trebali da se bave pitanjima ulaska u EU i u NATO. Nema narod para za oruzja i gluposti (rat protiv terorizma u necijoj drugoj zemlji da bi SAD i njene sluge mogle imati jeftinu naftu). Prestanite jedni drugima raditi o glavi kad ste u inostranstvu i bavite se zasta vas narod bira a to je da zivot bude bolji. NATO to ne donosi. NATO ne donosi ni sigurnost jer vidim kako SAD sprovodi svoju volju nad drugima u NATO-u sa ucjenama (Turska i EU sankcije).

    1. 2021-те БиХ улази у НАТО. Плаћам пиво ако грешим…

      1. Državu te za reč Milivoje, a ja ću ti pokloniti flašu čuvenog dečanskog crvenog vina sa sve potpisima igumana dečanskog Save Janjić i vladike Teodosija, da ni BiH, ni R. Kosovo a naravno i Srbija neće u NATO jer po dejtonskim ustavu i BiH i po Ahtisarijevom ustavu R. Kosovo entitet R. Srpska i Srbi (koji su u građanskoj državi R. Kosovo Albanci i Srbi, njihov jezik i pismo potpuno ravnopravni i za tako važne odluke nema preglasavanja) su čvrsta brana svakom hegemonizmu.
        P. S. Ne znam Milivoje što si ovoliko zapenušao braneći Merkelka koja je to izjavila za potrebe odnosa BiH i Nemačke, jer sve češće se postavlja pitanje ako može R. Kosovo da bude nezavisno može i R. Srpska… A, tu su i Hrvati, jer sigurno znaš Milivoje, da u Mostaru, npr. vlada najcrnji aparhejd i segregregacija naročito po školama.

        1. S moje strane moje neprežaljeno bire e Pejes. Dogovoreno, Miodraže! Živi bili!…

          1. Nije Pećkoj Pivo isto kao kad su ga Srbi pravili pod budnim okom Meckatzera iz Bajerna. Nego, hajde, kada si već pivopija i tu ti mogu ponuditi manastirskim pivo koje prave monasi a osveštava lično vladika Teodosija i koje se evo druga godina služi na BIRFESTU. Dođi, upoznaće te sa Acom Seltikom koji će komponovao muziku za moj budući film: „Oko Pande“, znaš, Škoti i Srbi su veliki prijatelji i njihova muzika je slična onoj našoj metohijskoj.

  16. Ali hrabri srpski narod na celu sa jos hrabrijim Vodjom ce se razgraniciti uprkos protivljenju Nemacke.

  17. Merkelova protiv razgranicenja, opozicija za Merkelovu… Svi protiv Srbije… Predsedniku puna podrska

  18. Svojim lazima i glupostima ste ugrozili jedno odlicno resenje. Likujte sada uzivajte sto ste svom narodu naskodili.

  19. Dosta mi je ove politike velikih i njihovog uslovljavanja i mislim da opozicioni dusmani ne teraju kontru i da smo bili jedinstveni, verujem da bi ovakva odluka bila korigovana!

  20. Da li ce ovo opozicija predstaviti kao svoju pobedu?Neka im sluzi na cast sto su upropastili i poslednju sansu da dobijemo nesto od Kosova koje su oni prodali.

  21. Djilas i družina sad sigurno igraju kolo sreće. Neka slobodno uživaju dok mogu.

  22. I sta sad mudraci? Kad vam razgranicenje nije valjalo, eto dajte vi neko resenje, a da ne moram ici u rov!

  23. Mnogima je u mislima fotelja, a ne KiM, te im je zamrznuti konflikt jedan od argumenata vegetacije njihove promašene politike. Domaćim foteljašima ovakve izjave dođu kao kec na desetku.

  24. Па добро, сад могу да буду задовољни противници Вучића јер неће ништа да се решава!

  25. Lazni „veliki“ Srbi Djilas, Kandic,Jeremic i ostala kompanija „bravo“ za vas,sacuvali ste ono za sta ste se zalagali, a to je lazna nezavisna drzava Kosovo….

  26. Opozicija je usla u borbu za vlast i ne interesuje ih Srpski narod na KiM,i njihova sudbina,vec samo njihovi licni interesi

  27. Samo me zanima da li je opozicija srećna sada kada Merkelova govori o celovitosti nezavisnog KiM-e?

  28. Ovo je Angelino tra-la-la, bez americke zavrsne reci. Zna se ko je krcmar u nemackoj pivnici i ko pravi racun. Zato njene komentare i stavove mozemo docekati samo sa ljubaznim osmehom koji se upucuje simpaticnoj Dami koja bas i ne zna sta prica!

  29. Opozicijo , muštuluk , odbijen je Vučićev predlog , slavite ! Jeste li srećni sada što će Kosovo biti nezavisno ?

  30. Sve iz opozicije,na celu sa Djilasom,treba uhapsiti,jer javno su istupili kao izdajnici i neprijatelji Srbije

  31. Da li ste sada srećni pristalice opozicije? Sram da vas bude što ste kritikovali Vučićevu politiku, a sada veličite izjavu Angele Merker, bruka ste za Srbiju.

  32. Opozicija se verovatno sada raduje. Neće biti razgraničavanja, ali će biti nezavisnog KiM-e! Možda su Đilas i njemu slični ovako nešto i priželjkivali.

    1. Тако је најбоље за све. Свакоме ће уосталом бити крив неко други…

  33. Ko vam je bre ovaj Radaković? Osam komentara za 20 minuta! Koja je to crkavica da se ovako seiri nad nacionalnom nesrećom? Pa mogu svi da puknu ali mi ih piznati nećemo. Angela inače samo ruši Vučića.

    1. To je antibot on radi za ideologiju opozicionih stranaka koje ništa ne mogu da ponude.

    2. Шта би, Мики, нисмо се сретали раније?! Мило ми је да се упознамо… Хоћете ли да се кладимо у 100 динара да ће Србија на призна Републику Косово пре него што падне снег? На Копаонику, Мики!…

  34. Za sve one koji su bili protiv stavova Vucica o iznosenju najboljih mogucih kompromisnih resenja po pitanju Kosova sada ih pitam da li su zadovoljni kada cuju ovakve predloge za resavanje kosovskog pitanja?

  35. Kakvi licemeri. Nema menjanja granica na Balkanu, a priznali ste samoproklamovanu drzavu Kosovo. To nije bilo menjanje granica. Ti svetski licemeri imaju svoje interese, ko se kome dodvorava, ko skuplja politicke poene. Sve njih je briga da li je na KiM ubijen neko od Srba, koliko njih, da li su ubijena deca. Niko nikada nije odgovarao za ubistvo Srba na KiM. Jel to drzava kakvu EU i SAD zele.

  36. Svaka čast moderatorima ove večeri. Izdržali ste, sve čestitke. Jeste da smo se, ovde, načitali svakojakih gluposti (ništa novo), ali smo imali prilike da vidimo jedan deo pravog lica Srbije. Ne znam ko sada više likuje, pozicija ili opozicija, ali sigurno je naš veliki Basara koji nas svojim džabakrečenjima u „Famoznom“ iz dana u dan uči i insistira na „obnavljanju gradiva“ sada dobio satisfakciju. Neće ga to, verujem, mnogo usrećiti ali će mu sigurno biti potvrda da je na dobrom putu kada nas, iz dana u dan, oslikava upravo onakve kakvi smo. Čestitke još jednom uz molbu da se ovo objavi. Nije kurtoazija ili, ne daj Bože, ironija. Sasvim iskreno.

  37. @Миливоје Радаковић

    Dugo se verovalo da ce se Srbija cim se oslobodi nepismenih patrijota, nacionalista i sovinista srediti, uljuditi demokratizovati jer postoji na drugoj strani dovoljno normalnih, obrazovanih, pametnih koji mogu to da iznesu a kad ono, na drugoj strani sve neki „Миливоје Радаковић“-i, po mnogo cemu braca blizanci onih patrijota i po mnogo cemu jos i gori…. I zato, na zalost Srbija nema sansu i pitanje je da li ce se ikada izvuci. Ne moze se od g.v.na napraviti torta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.