Merkel: Konačno rešenje za Kosovo i Srbiju ne može da bude na štetu ostalih

Ostavite komentar


  1. Razgovori bez ikakvog smisla. Okuparali srpsku teritoriju pa je još proglasili za nezavisnu albansku državu. Sada bi da to ozakone. Teško, neće moći. Dokle god su Kosovo i Metohija u ustavu Srbije od tog posla nema nišata.

    1. Taj ustav je pisao Voja Kostur odn.Vojislav Kostunica, slicno onom zabljackom, pa su sada i Crna Gora i Kosovo samostalne Republike.
      Bolje je ne pozivati se na nikakav Ustav, jer se njima moze prikljuciti i Vojvodina,koja (zbog slicnih situacija) jos nije resila svoj status.

      1. Mnogo je verovatnije da bi im se mogla prikljuciti i Republika Srpska, a bogami i Herceg Bosna …

        1. Ovde je rec o Srbiji i Kosovu a ne o Bosni i Hrvatskoj. Zbog njih se samit u Berlinu i odrzava.

        2. Malcice si promasio, ako nisi primetio ovde se vode razgovori samo o statusu Kosova. Ako nisi primetio cak ni Amerika, Nemacka, Britanija, francuska itd. nisu uspele da legaliuju samoproglasenu „drzavnost“ tvorevine na Kosovu. Vojvodina ima resen status, ne vode se nikakvi pregovori a i da se kojim slucajem Vojvodina osamostali, to bi bila samo jos jedna srpska drzava posto su, ako nisi znao u vojvodini ubedljiva vecina Srbi.

      2. Očigledno je potrebna saglasnost Srbije zar ne?

        Neće to baš ići Albancima, američkoj dubokoj državi Britancima i Nemcima kako su zamislili, lako i brzo. Pogotovo što Rusija ima svoje interese da remeti stabilnost, a ojačala je prilično. Osim toga diktator odgovara zapadu jer doprinosi stabilnosti Balkana. Naravno kuvaće tu britanske i ruske službe u narednom periodu, ali mislim da Nemačka mora da shvati da Srbija mora da dobije ili deo teritorije, ili novu Republiku Srpsku na severu, da bi se ovaj problem trajno rešio. To će i da se desi 100% osim ako ne uspe plan Prištine da uvede vojsku na sever i okupira Mitrovicu u narednih par godina što se sigurno priprema , a tu se opet pojavljuje strahoviti rizik od vojnog upliva Rusije koja je sve nezgodniji protivnik za zapad.

        Dakle moja definitivna procena, Srbija treba da dobije nešto i bude umirena što će automatski da umiri i Srbe u Bosni i ako se misli suprotno, približi Srbiju zapadu i Nato i otera Rusiju sa Balkana.
        Moj vam je savet da izaberete ovu opciju a ne inaćenje sa Srbijom oko Kosmeta, jer to nikad nije dobra donelo Evropi..

    2. @Andreja…U Ustavu Srbije može da piše bilo šta,papir trpi sve.I Andersen je pisao bajke,Ezop basne…Pa i Kosovo ima svoj Ustav!

  2. Vučiću, dok je Angela jela šniclu, ti si bio gladan. Nisi hteo da jedeš. Nisi mogao da jedeš a da se pitanje Kosova rešava. Hteo si svaki sekund da iskoristiš. Ostao si gladan. Šta je rešeno? Koji jr rezultat gladovanja? Nemogu oni da dobiju sve a mi ništa. Jrsi im rekao. Jel bio neki poluzagrljaj?

    1. Ukratko, Srblji, ono što važi za druge, za nas ne važi. BiH celovita, Hrvatska etn.čista, Makedonija pod anestezijom a Srbija lepo da prizna Kosovo i mirna Bačka. Eto, dobićemo šuplje do lakata, ako ne pristanemo sledi dalje rasparčavanje Srbije. Ruku na srce, nemamo izbora ni podrške. Imamo baću sa istoka koja nam povoljno prodaju oružje za rastur i koji dobijaše kredite na konto bombinga 1999.

      1. Pravilan zakljucak. Zemlje ex-Yu se moraju vratiti na stanje od pre rata odn raspada ex-Yu, sa svojih sedam odn osam federalnih jedinica. Uzalud su se vodili „ratovi za mir“ i nasilno prekrajanje vec postojecih granica..

        1. Kojih osam federalnih jedinica? procitaj ustave svih Jugoslavija i nauci da brojis. Ima 6 republika i dve autonomne pokrajine u sastavu Srbije. To je potvrdila i Badinterova komisija. Tako da ne izmisljaj, da sutra nece biti 11 federalnih jedinica?

  3. Šta će na sastanku o rešavanju problema KiM Crna Gora, BiH i Severna Makedonija? Oni su tu da im se objasni da je dozvoljeno samo cepanje i rasturanje Srbije a da se Šiptarima neće dozvoliti to isto u njihovim zemljama (Severna Makedonija i Crna Gora) i naročito da se Srbima neće dozvoliti izlazak iz BiH. Posebno je pitanje šta će na tom sastanku Slovenija i Hrvatska? Pitanje jeste posebno ali je odgovor vrlo prost. Istorija se ponavlja kao farsa i ponovo se pravi putujući cirkus predstavnijka svih republika bivše SFRJ (sada država) sa ciljem da se u utakmici u kojoj su svi protiv jednog ostvari cilj zapada, razbijanje srpskog nacionalnog korpusa.

    1. @Sastanak Merkelove,Makrona i lidera Zapadnog Balkana.Sad ti je možda malo jasnije? Ili još uvek nije?

  4. U prevodu….bice samo na stetu Srbije, ionako smo vec uzeli pare od Albanaca…

    1. Pa, kako ja vidim, izgleda smo pare od albanaca uzeli i mi. Gomila ovih sto se busaju u grudi da nedaju Kosovo je za debele pare albancima prodala isto to Kosovo deo po deo. Sto se mene tice nemaju pravo glasa.
      Sa druge strane, albanci ne odustaju od taktike koja je jednom upalila i kupuju imanja po juznoj Srbiji. Njihov plan je velika albanija, a nas je… koji ono bese nas plan za ocuvanje zemlje?

  5. Sve vas razumem i postujem gdjo. Merkel, ali ujedinjenje dve Nemacke posle dva zapoceta svetska rata tesko mogu da shvatim.

  6. Pitam ja vas gradjane Srbije, koja je to pa naša opcija o kojoj će se raspravljati? Šta ako je to opcija koja uopšte ne odgovara Srbima na Kosovu? Da li oni možda znaju šta se to u njihovo ime pregovara? Izgleda meni da će svi pre naroda Srbije saznati šta to Predsednik u naše ime pregovara?

  7. Šta da se radi, navikli ljudi još od Slobe da se Srbima isplati pretiti jer na kraju ipak popuste kada ne moraju ili se pak junače kada nemaju čime pa opet izgube. Najbitnije uopšte nije ni rečeno, da je ovo epilog Briselskog sporazuma koji je od samog početka i bio zamišljen kao zamka za naivne Srbe – oni potpišu ukidanje institucija a mi njima autonomiju; onda ih navučemo da oni prvi sve ispune pa se pravimo blesavi; na kraju im uzmemo sve one argumente koje su do sada imali (MUP, Sudove, novac itd na severu) i mirno možemo da ih pritišćemo da „priznaju realnost“. Tako to ide, kad neko u politici pomisli da je normalno da pošalje kamion robe u stranu državu „na reč“ i bez bankarske garancije da će biti plaćen (nijedan privrednik to ne bi uradio).

  8. “ Na šteu drugih“ tj. može samo na štetu Srbije. Mislim da je dosta tih praznih priča i treba prekinuti to pozorište!

  9. Mnogo svi filozofiraju. Ovaj berlinski skup je održan samo iz razloga što su Merkelova i Makron shvatili da Evropska Komisija za ove četiri godine nije imala nikakav napredak kada je u pitanju Zapadni Balkan, pa ovim sastankom, pre evropskih izbora, praktično hoće da pacijenta „infuzijom“ održe u životu. Možda i da marketinški dobiju koji glas više na predstojećim izborima. Posle izbora u EU pacijent može i da umre, to već nije njihov problem.

  10. SRPSKI NACIONALISTA

    U Srbiji se još od 1941. godine, reč nacionalista stalno se zloupotrebljava u negativnom kontekstu, kako bi se sejao strah u srpskom narodu. Pošto više ne mogu da istrpim tu nepravdu, rešio sam da objasnih šta to tačno znači…
    Dolaskom komunista neke reči su nestale i Srpske literature, a to su reči: nacionalista, patriota, rodiljub i desničar. Upravo te reči su stvorile i srpsku državu. Ali su toliko izvrgavane ruglu da se Srbi njih boje i danas. Znači svi gore pomenuti su prijatelji Srbije i svi hoće prosperitet i napredak, a ne uništavanje i rat. Moram da kažem! Vlast laže…

    JA SAM taj srpski nacionalista ili izazivač rata zovite me kako god hoćete, ali ja znam kosam i šta sam i kako se osećam. Inače ja sam taj Srbenda koji voli svoju zemlju, srpski narod, svoju veru i istoriju. Potpuno sam svestan da sam danas velika manjina u Srbiji, mogu samo da zažalim što i ostali Srbi nisu kao ja. Jer da su kao ja, Srbija danas ne bi imala nikakve probleme. Ja nebih posluživao Kosovo na tacni. Imali ko šta protiv!? Ovde pokazujem i veliku ljubav prema Srbiji i srpskom narodu, što znači da sam i patriota i rodoljub moje zemlje. Istina je i to, da ja interese mojeg naroda stavljam u prvi plan, što smatram da je potpuno normalno. Zato imam veliki prekor prema Srbima koje je komunistička doktrina prevaspitala da više brinu o manjinama u Srbiji nego o vlastitom narodu. Sramota. Da ne pominjem da sve te manjine i zloupotrebljavajući svoja nacionalna prava u Srbiji, nanose velike štete srpskom nacionalnom interesu.
    Ja kao nacionalista imam obavezu da se borim za slobodu i prava mojeg naroda i celovitost Srbije, i po cenu da te manjine ostanu nezadovoljne, jer je meni preča moja zemlja nego manjine u njoj. Ja volim i brinem o ovoj zemlji a ne oni. Oni su uvek pritajeni neprijatelji matične zemlje. Ovo je moja zemlja a manjine samo žive u njoj, i moraju da poštuju zakone Srbije, a ako neće doviđenje…
    Ja sam Srpski nacionalista i mene ne može niko prevariti, a kome se ne sviđa Srbija može odmah otići iz nje. Poželjno je da se ne vraća.
    Za utehu može im poslužiti naša najveća dijaspora u svetu, koja je bežeći spašavala glavu od komunističkih izdajnika. Desničari se danas bore za njihov povratak na svoju grudu. A mi moraćemo da ih branimo, jer ovde još žvalave komunistički izdajnici!?

    Na kraju dragi srpski narodne razvijte svoju nacionalnu svest, i branite svoju zemlju i svoj narod od ovih izdajnika. To nije sramota već čast.
    Pozdrav svim nacionalistima sveta…
    Smrt izdajnicima svog naroda…

    P. Sajdžo Bogutovac.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.