„Mi smo robovi politike koja se vodi 35 godina“: Jelica Minić o stagnaciji evrointegracija

Ostavite komentar


  1. Srbija se sto pre mora okrenuti zajednici zemalja EU,uspostaviti sigurne odnose sa okruzenjem,sa susednim zemljama,sa Kosovom.Pomoc dolazi od evropskog i suda pravde UN bez obzira na teskoce.Ali ova koruptivna klika na vlasti mora ici sto pre.

  2. Ono što je vredno u EU možemo uraditi i bez ulaska u EU jer ta organizacija vrši političke ucene prema Srbiji.

  3. Da podsetim gospođu, bratstvo-jedinstvo naših naroda i narodnosti “ nije imalo alternativu“, znamo kako se završilo. Evrointegracije nemaju alternativu. Bojim se sličnom ako ne i istom kraju. Svaki normalan čovek uz težišni cilj sebi odredi i par alternativa ako ostvarenje primarnog cilja ne bude izgledno. Zašto bi država sebe osudila na jedan cilj po svaku cenu i žrtvovala suverenitet, sudbinu generacija novih pokolenja zarad sitnosopstveničkih interesa vas iz EU NVO koji se borite za apanažu i možda kasnije mestašce u EU parlamentu, gde bi se lepo naodmarali, a za to primali platicu.

  4. EU- spremamo se za pristupanje od 2001. god. Prošlo 22 godine, zakoni i razne uredbe prilagođeni, dobismo donacije svih vrsta, imamo dobar kadar, visokokvalifikovane sa znanjem inostranih jezika, vrhunski geo položaj- EU nas hoće,nećemo valjda sad odustati, pod ruskim okriljem vrbovaće nas da ratujemo. Svi trče da ulete u taj EU voz, šta se sa nama kao građanima zbiva, nije mi jasno. Od nas samih zavisi.

  5. EU je od ekspres voza buducnosti postala raspala sklopocija. Novi ekspres voz buducnosti je BRIKS! Ne smemo ponoviti gresku iz 90-ih vec odabrati buducnost (BRIKS) umesto proslosti (EU )

  6. Gospođa je rekla/napisala da se: „stvara jedna siromašna kolonija u srcu Evrope“. Mene samo zanima ko je kolonizator!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.