Mićunović: Nisam glasao za učešće DS u Savezu Srbije

Ostavite komentar


  1. Posle ovog intervjua gospodina Mićunovića postalo je više nego jasno da u DS vlada ogromno nejedinstvo, nesloga i različiti pogledi u vezi mnogih društvenih pitanja na koje bi jedna ozbiljna stranka trebalo da zauzme jedinstven stav- izbor Lutovca za predsednika stranke se čini da nije zaustavio negativan trend (ne)popularnosti koji prati DS već duže vreme, već naprotiv, samo ga je produbio!

    1. Nije lud da bude u savezu sa onima koji tuku žene i omladinu, možda su na redu stariji, pa mu nije svejedno.

    2. Stvarno veliko ne jedinstvo, 180:9. Nije kao u SNS gde niko ne sme da glasa protiv Vučića.

  2. Ma hajde Micune u „zasluzenu“ politicku penziju = „mirovina u svakakvom pogledu“ tzv „dosta je bilo i tebe i Vuka Draskovica Kostunice i svih „ostalih“ D O S T A – Malo se sklonite i ostavite na miru da nesto pokusaju da urade posto ste se VI matorci vec pokazali i VIDI se KAKO na m je „JE“ !

  3. Profesor je sve objasnio. I sta je demokratija i kakva je uloga politickih stranaka u drustvu i zasto je protiv ulaska DS u SzS. Mala skola demokratije za koju ovo drustvo, nazalost, jos nije spremno. Podrska njemu, Natasi i svima koji ovako razmisljaju.

  4. Podrskom koju DS daje Dverima, Stamatovicu i Jeremicu oni su potpuno izgubili legitimitet ‘demokratske’ stranke.
    Ovim je DS mrtva i nece vise nikad oziveti.
    Demokratske vrednosti se ne brane u savezu sa Nacistima, Talibanima i Komunistima…
    Milan Grol se prevrce u grobu…
    Zao mi je sto je i Micunovic to doziveo, mada i tu ima nekakve pravde…

  5. Ako im osnivač izvorne Demokratske stranke ne valja i nedozvoljavaju mu da iznese mišljenje, kako će prema drugim članovima da se odnose, koji imaju suprotna mišljenja. Novokomponovani članovi DS-a, sabiraju u svom Savezu, babe i žabe, što pokazuje očiglednu njihovu nezrelost.

  6. Do ovoga je moralo da dodje. DS je bila na stranputici, a ulaskom u ovaj Savez gubi svoj identitet i jos vise tone. Zbog toga je jasan stav ovih izvornih demokrata koji su protiv stavova novokomponovanih demokrata. Zalosno.

  7. secam se godina 1996 hotel Hayatt preko puta mene ni manje jedno 15 metara u restoranu Avala gospodin Micunovic a na meniju Biftek ! evo sada je ova 2018 godina a rezultati njegove politike katasfrofa ,ali mora se do kraja ………makar svi propali .to se zove doslednost ### disident Dimitrijevic Boris ,mada ova odluka da s eneodrzi Djilas je OK ,ali sve ove partije treba zabraniti i lustrirati jer su cista MAFIJA 100%%%

  8. Cudne li koincidencije,da bas ceo „poslanicki klub DS“,glasa protiv Saveza za Srbiju !!???? Licno,nisam bas pristalica tog „saveza“ !!Idealno bi bilo da se ceo „savez“ utopi u DS a ne obrnuto !!! Jaka DS je potrebna Srbiji,al’ bez tkzv. aktualnog „polanickog kluba“ !! Zasto ???? Pa svi oni su odavno iskoristili svoju priliku da demokratizuju Srbiju !! Bilo sa pozicija na vlasti bilo iz opozicije ! Svih ovih 18 godina,od „petooktobarskih promena“,nisu „izrodili“ ni jedno novo,mladje i „revolucionarnije“ lice unutar DS !? Zato sam protiv tkzv.“poslanickog kluba“ !!Gde su nova lica u DS ???? Ideje su „stare“ al’ dobre,vecne,ali nema „lica“ da ih sprovode !!! Potrosili su svo nase i svoje vreme….pa zato….penzija,i ne samo za Micunovica !!!

  9. Micunovic je dobro sve definisao, veliki broj stranaka i skoro nikad nece biti jedinstva po razlicitim drustvenim pitanjima sto znaci da je jedini razlog da se neko prikloni ovom savezu cist interes.

  10. Taj i takav Savez za Srbiju je definitivno početak kraja ovakve opozicije u Srbiji, očajnički potez proistekao iz shvatanja sopstvene marginalnosti u političkom životu zemlje.

  11. Veoma poštujem Dragoljuba mićunovića, ali se ipak ne bih složila s njim. Grupa koja je glasala protiv ima pravo tako da glasa, ali treba imati na umu da su oni imali dovoljno vremena da pokažu šta znaju. DS je uprskao sve što je mogao, izneverio naše poverenje, posebno u Vojvodini kojoj je pomogao da bude ono što je danas. U političkom životu, uz svo poštovanje sedih glava, pa i Vide Ognjenović koja uspešno dobija apanažu od sadašnjih vlasti za svoj festival, vreme je za nove ljude i nadu da se neće kompromitovati kao njihovi prethodnici. Aferim!

  12. Bilo bi interesantnije da je prof. Micunovic ispricao kakva debata je vodjenja pre 10 godina kad se odlucivalo o istorijskom pomirenju sa SPS sto je zapravo iniciralo danasnje dogadjaje i kako je tada ova ista vecina kako on kaze „osnivaca“ glasala. Tad se nesto ne secam ovako velikih moralnih govora. Inace osnivac, starosedeoc, „to je nekad bila moja dedovina“ ne daje nikakve posebna prava nikome vec samo obavezu i generalno sam vrlo skeptican kad se ljudi pozivaju na ista. Sa druge strane da „predsedavajuci“ je trebalo da tako nesto precutno uvazi i dozvoli da covek govori i duze ako vec ima sta da kaze. To bi onda bila kultura. Ovako je cista sramota za obe strane. A i ovo pranje prljavog vesa na televiziji nije nista bolje, i to je steta za oba strane.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.