Mihailović: EU traži bezuslovnu saradanju od Srbije, to je uvod u naš potpuni slom 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje danas u saopštenju da je izjava portparola EU Petera Stana u kojoj od Srbije očekuje bezuslovnu saradnju, neprimerena i da znači odricanje od suvereniteta.

„Bezuslovna saradnja je drugo ime za kapitulaciju i ispunjavanje svih zahteva koje EU ispostavi Srbiji u budućnosti, odnosno potpuni gubitak suvereniteta“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Prema njegovoj oceni, „Evropska unija se neće zaustaviti na zahtevu za izručenje Milana Radoičića Prištini i povlačenju naše vojske u potpunosti sa administrativne linije sa Kosovom i Metohijom“.

„Jasno je rečeno da se bezuslovno očekuje hitna i potpuna primena francusko – nemačkog plana i priznavanje državnih simbola, teritorijalnog integriteta i granica tkozvane Republike Kosovo“, naglasio je Mihailović.

On smatra da tu nije kraj i da se od Beograda očekuje potpuna poslušnost i oko uvođenja sankcija Rusiji, a u najskorije vreme će se ispostaviti zahtev za gašenjem Republike Srpske, zarad funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

U budućnosti će se bezuslovna saradnja očekivati sa svakim zahtevom koji bilo koja članica EU ispostavi Srbiji. To nije put kojim Srbija sme i treba da ide, jer vodi u naš potpuni i nepovratni slom, upozorio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari