Mihailović: Krivične prijave neće promeniti činjenicu da je članstvo POKS-a želelo promene 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je danas povodom najavljene krivične prijave protiv njega, koju je najavila frakcija POKS-a, da prijave neće promeniti činjenicu da je članstvo „želelo promene u vrhu stranke i to jasno većinski pokazalo na izbornoj skupštini“.

Frakcija POKS koja podržava Žiku Gojkovića najavila je da će podneti krivičnu prijavu protiv Mihailovića, kako su naveli, zbog lažnog predstavljanja i narušavanja ugleda stranke.

„On (Gojković) nema više nikakva prava u stranci obzirom da nije više ni njen član, niti se pita za bilo šta, a najmanje sa kim će POКS ići u koaliciju. Mi smo podneli Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtev za brisanje iz registra Gojkovića nakon održane izborne skupštine 3.januara, na kojoj je on smenjen i izabran novi predsednik POКS“, naveo je Mihailović u pisanoj izjavi.

On je dodao da Ministarstvo ima zakonski rok do 4. februara da odgovori zahtevu POKS-a i istakao da će se tada „staviti tačka na Gojkovićevo lažno predstavljanje“.

Koalicija NADA, koju čine POKS, Demokratska stranke Srbije (DSS) i niz udruženja, predstavila je danas program za predstojeće izbore u Beogradu, a listu će predvoditi Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari