Mihailović: Prekinuti linč Karađorđevića 1foto: FoNet/Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) čiji predsednik je Vojislav Mihailović traži da prestane „javni linč porodice Karađorđević, na potomke slavnog vožda Karađorđa i Kralja Petra I, vladare koji su zadužili naš narod za vekove slobode, demokratije i nezavisnosti Srbije“, saopšteno je danas iz te stranke.

„Umesto što se iznose lažne i besmislene optužbe na račun potomaka Karađorđevića da koriste novac iz budžeta za održavanje svoje kuće koja im je bespravno i nepravedno oduzeta posle rata i još nije vraćena, javnost bolje da bude upoznata o njihovom humanitarnim radom“, kazao je Mihailović.

On je ukazao da je Fondacija NjKV Princeze Katarine u zadnjih 30 godina obezbedila humanitarne pomoći za Srbiju i Republiku Srpsku u vrednosti većoj od 100 miliona evra, uz pomoć i podršku svgo supruga, princa Aleksandra, koji je i starešina Kraljevskog doma Karađorđevića.

„Vreme satanizacije porodice Karađorđević mora konačno da prestane, a građani da čuju istinu, koliko je ova porodica značila Srbiji i koliko znači danas, čak i kada nije na prestolu, a koliko bi tek značila da jeste“, izjavio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari