Mihailović: Srbija je čekala pola veka da moj deda Draža dobije spomenik i muzej

Ostavite komentar


  1. Krajnje je vreme da se nauka umesa i da napise istoriju kakva jeste.Proslo je vise od 30 godina od pada komunizma,a mi i dalje ucimo komunisticke lazi.Sve na svoje mesto i mir medju Srbima.Pokazali smo se kao najgluplji narod u istoriji.Dozvolili smo da nam tudjin napravi gradjanski rat umesto da se slozno branimo od onih monstruma-ustasa.I niko me ne moze uveriti da Broz i Pavelic nisu bili u dogovoru.

  2. „Protiv su, međitim, Helsinški odbor, Inicijativa mladih za ljudska prava, ali i Savez komunističke omladine Jugoslavije“ beznačajna grupa opskurnih likova. Pomiriće se i oni kad tad da ne mogu ništa da promene.

  3. Molim Vas da objavite komentar.
    Kako se dolazi do ovakve situacije? Na primer, kada vlast u Kragujevcu devedesetih godina u širem prostoru spomen parka Šumarice poruši sve biste narodnih heroja iz toga kraja i da niko na to ne reaguje. Kada potpuno zapuštite sve spomenike i obeležja NOBe iz II svetskog rata, na primer Kadinjača. Zakonom su izjednačeni četnici i partizani. Nije tačno! U kontinuitetu se uništavaju sve tekovine NOBe, značaj i sećanje.

  4. pripadnici Jugoslovenske vojske u otadžbini su izjednačeni pred zakonima Srbije sa partizanskim pokretom.

    I ne samo to, „četnici su isključivo srpski brend“ za razliku od partizana u kojima je bilo svih naroda i narodnosti koji zive na ovim prostorima i iz tog razloga je „sasvim prirodno“ da Srbija „promovise svoj brend“ a ne tamo neki zajednicki „gde su i drugi umesali svoje prste“ !

  5. Sramota. Sta je bre ovo Srbijo! Sve je dozvoljeno na privatnim posedima! To je nova mantra vlasti. Opet se nesto desava u odsustvu predsednika. Bradati su vrsili odvratne zlocine nad sopstvenim narodom. Rehabilitovan je jer nije imao fer sudjenje a ne od krivice za zlocine. Nece vam proci ova podvala.

  6. Protivnici su vecinom ne Srbi vec ostali antisrbski elementi koje treba proterati iz Srbije.

  7. „.I niko me ne moze uveriti da Broz i Pavelic nisu bili u dogovoru.“

    Sa Rankovićem i Krcunom. Ljudima koji su lovili Dražu. Ljudima koji su presudili Srbima posle 1945…

  8. Nisam baš oduševljena što oni koji su sekirama iščekićali lauerata Legion of Merit u rangu Komandanta, otvaraju muzej i otktivaju spomenik svojoj žrtvi, ali šta`š, takvo vreme, postmoderno, došlo. Ali je nepravedno reći da je to srpski brend, jer šta ćemo sa slovenačkim i hrvatskim (dalmatinskim) brigadama JkV, a šta sa jednom od muslimanskih brigada (recimo) F. Musakadić koja je to ime ponela kada su partizani posle dve godine lova 1943. likvidirali Fehima Musakadića, dobrovoljca u vojsci K.Srbije koji je na Solunskom frontu odlikovan Karađorđevom zvezdom s mačevima i poslanika parlamenta KJ? A imena muslimanskih, hrvatskih, slovenačkih u javnosti poznatih intelektualaca, privrednika, kulturnih i sportskih radnika koji su se boriili za KJ i nisu izdali državu za račun austrougarskog kaplara iz Moskve, potražite sami.

  9. Ali i da se čuje druga strana, ispovesti žrtava četničkog pokreta? Ne? Ipak ste svi isti, i partizani i četnici, samo su partizani ubili mnooogo manje civila.

  10. Greska,partizani su ubili mnogo,mnogo više civila Srba nego ostali i to uglavnom posle 45.

  11. Unuce , srami se s kim si u klupama i s kim napafas Srbiju…
    Vuku te za nos oni koji su ti Dedu izdali i prodali…prouci malo istorije posle Broza …obavezan si da ne Brukas delo Dragolhuba Mihailovica…pukovnik Mihailovic je voleo srbiju i bio castan oficir a ti…hvatas se u savez sa unucima koji su 45 ubijali borce tvog dede…

  12. Konačno okretanje Srbije fašizmu,a što se tiče odlikovanja,ameri su dijelili razne značkice mesarima svih boja i nacija,ako su imali nekog interesa,kao i svi ostali,ali to ne mijenja činjenicu da su se četnici borili na strani nacista i talijanskih fašista,što je uredno dokumentirano ( primjerice sporazum iz Dubica)

  13. Cetnici su se zaista hrabro borili, svaka im cast.. Sa jagnjetinom i gibanicom narocito. A uz obaveznu rakiju.. Brlja nas je odrzala, njojzi hvala..!

  14. Ne razumem one koji se bune zbog jedne totalno nevazne budalastine. Kako vidim ima i bolesnika koji bi da proteruju iz srbije.

  15. Bolje bi bilo da si agitovao za muzej za njegovog sina (svoga oca) koji je, za razliku od te bradate spodobe, bio u partizanima.

  16. Najbolja drugarica moje majke je 1944 gledala kako joj četnici oca živog zakopavaju u zemlju…. Moj deda gledao kako na mestu Obilicevog stadiona partizani streljaju 1945. ljude koje su skupili iz okoline jer je neko rekao da su saradnici okupatora, bez suda, bez žalbe…. Rekao komšija i ode glava…. Ništa nije crno-belo…

  17. Razni iskazi i svedočenja nekih komentara ,ne razumem ima li ste rehabilitaciju kao sudski proces i što niste sve te dokaze izneli na sudskom procesu ?? Sad pišete gluposti u komentarima sud je doneo odluku još 2015 imali ste pravo žalbe i šta sad nije tako kako je sud presudio?

  18. Divni, dragi gospodine Koraks…..divim se vašim karikaturama a sad posle ove iskrene ispovesti cenim visoko i vaše mišljenje

  19. Sve sto je bilo pricano od 1945. Je laz. DM je mogao da ode u London 1941. Jer je bio ministar vojni, mozda i da pobegne 44. Ali on je smatrao da mu je mesto u Srbiji i za to je glavom platio. Jedino je glupo sto je ovo izveo dokazani lopov Igor Braunovic.
    Za DM znamo i gde je rodjen i koje je skole zavrsio a za JB ce otvaraju arhive u Londonu 2050.
    Dakle jedan lik je nama vladao a da ne znamo ni ko je ni sta je……
    Sada svi mi placamo kroz Rts seriju o “ drugu Marku “ koji je pobio u Srbiji izmedju 60 000 do 200 000 ( po Dedijeru ) civila od septembra 44. Do maja 45. Dakle dok se rat nije zavrsio a Jasenovac uredno radio….VISE nego svi okupatori zajedno!!!!!!
    Baba mi je pricala da je “ oslobodjenje “ bilo gore od okupacije…….

    Lekina snaha ( emisiju snimila Mira Adanja Polak, RTS ) besramno kaze : “ ljudi su razumeli da su komunisti ( drug Marko ) morali da zavedu disciplinu !!!!!!!“
    I taj smrdljivi rts ( citaj udba) ovom serijom rehabilituje tog zlocinca Leku!!!!
    Pa nece da moze ……
    Pogledajte Sloveniju, Poljsku, Cesku . Svuda su posle 1989. Otvorili arhive. Ovde u Beogradu udba nam 2023. Daje svoju istinu a i dalje sprovodi kradju beba i dece kao i IZVOZ dece. U Backoj Topoli su pre dva dana uzeli ( CSR)devojcicu od cetiri godine hraniteljici Eriki ( dete namenjeno za izvoz verovatno, imate na yt Ana Pejic ima vise priloga na tu temu ) Kako to nije tema za novinare istrazivace???? Gde je BIRN, Krik???? Pa trgovina ljudima je najunosniji kriminal! A nasi komunisti i ovi njihovi naslednici su prodali na stotine hiljada dece od 1945. Pitajte Aidu Corovic, Biserko, Kandic, Vladimira Arsenijevica , Izabelu Kisic, Sofiju Todorovic o toj trgovini . Oni za to nemaju rec da kazu jel’te??
    Nego su sve to deca tih iz 44. Koji su vedrili i oblacili…..a sada su se uvalili u nvo kao da ne znamo i ko su ii sta su.

  20. Oni ne spadaju u antifašistički pokret zbog genocida koji su počinili nad muslimanskim i hrvatskim stanovništvom u bosni i hercegovini. U jednoj jami u okolini Prepolja nađeno je više žena i dece nego odraslih muškaraca. Borili su se, isto tako, na strani nacista, nedićevaca i ljotićevaca protiv pripadnika crvene armije i partizana u završnim fazama za oslobođenje zemlje 1944 godine.

  21. I jedan i drugi pokret je cinio zlo ! I jednima i drugima treba oduzeti sve „zasluge“ , ulice, spokenike. Debela distanca od oba pokreta !

  22. Pukovnik mihajlovic je bio na pravoj strani ,komunisti su zabranjivali srbima da slave svoje slave ,zabranjivali odlazak u crkvu,msm to svi znaju ,neki se samo prave,draza je bio na pravoj strani na strani odbrane kraljevine jugoslavije i kao regularna vojska to cini celo vreme tokom rata.

  23. Nije cekala Srbija, nego vi. Poklani od strane cetnika iz Sumadije mojih predaka ni.krive ni duzne, se okrecu u grobu. Pitajte moju strinu, ima 83 godine kako se oseca dok cita i slusa sve ovo, a oca su joj zaklali cetnici. Sram vas bilo, vi se ponosite ovim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.