Mihajlović: Večerašnji protest nastavak serije incidenata i nasilja Boška Obradovića 1Foto: FoNet/ MGSI

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, izjavila je da osuđuje  „večerašnje incidente koje su izazvali predstavnici opozicije na protestu ispred Predsedništva Srbije“.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je rekla da je ovo samo „nastavak serije incidenata i nasilja“ koje izaziva Boško Obradović, koji je probio zaštitnu ogradu i došao do samog ulaza na radno mesto predsednika Aleksandra Vučića.

„Potpuno je neprihvatljivo da prvog dana kada su ukinute mere zabrane kretanja i dok traju apeli stručnjaka da svi treba da se pridržavaju mera zaštite i distance, Obradović i ostali lideri Saveza za Srbiju prave protest na kojem se nijedna preporuka ne poštuje, čime dodatno ugrožavaju zdravlje građana”, kazala je  ona.

Navela je i da je jasno da lideri Saveza za Srbiju koriste virus kao glavni adut za ostvarivanje svojih političkih ciljeva.

„Naravno da korona virus neće izbrisati političke razlike, ali je krajnje neodgovorno da se politička borba vodi na ovakav način, dok se još suočavamo sa ozbiljnom pretnjom po zdravlje stanovništva. Zato bi najbolje bilo da Obradović i ostali izađu na izbore, da poštuju pravila kampanje i tako zaštite građane od širenja virusa i da svi konačno vidimo šta građani misle o njihovoj politici“, zaključila je Mihajlovićeva u saopštenju.

Protest koji je organizovao Građanski otpor u Pionirskom parku, naspram svečanog ulaza u zgradu u kojoj je kabinet redsednika Srbije, okupio je više stotina građana, a završen je oko 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari