Mijačić: Kurti kasnio na sastanak sa Lajčakom i Eskobarom zbog fudbala, što je poruka da se neće povući pod pritiscima 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Koordinator Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za poglavlje 35 Dragiša Mijačić ocenio je danas da kašnjenje premijera Kosova Aljbina Kurtija na sastanak sa specijalnim predstavnicima EU i SAD zbog fudbalske utakmice poruka da se neće povući pod pritiscima.

Mijačić je i potpisnik Apela za mir koji su Evropskoj uniji i SAD uputili Srbi sa Kosova.

U emisiji Pravi ugao Mijačić je rekao da je Kurti sinoć zbog fudbalske utakmice pola sata kasnio na sastanak, što je bio „hladan tuš“ i poruka pregovaračima da se neće povući pod pritiscima.

„(Specijalni izaslanik SAD Gabrijel) Eskobar je danas dao jednu novu informaciju sa tog sastanka, a to je da su dali Kurtiju dva dana da se odluči o zahtevima nakon čega će verovatno uslediti konkretne akcije“, dodao je.

Miroslav Lajčak i ;Eskobar ;su kosovskom premijeru izneli predlog u tri tačke za izlazak iz krize na severu Kosova, a prvo je deeskalacija situacije, drugo su brzi izbori na severu i treće je povratak dijalogu za normalizaciju.

Njih dvojica se danas u Beogradu sastaju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari