Mila Popović (SSP): Milan Krkobabić laže u vezi sa isplatom 13. penzije 2013. godine 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je danas da Partija ujedinjenih penzionera Srbije nije imala nikakve veze sa isplatom 13. penzije u Beogradu u periodu od 2008. do 2013. godine, niti je to bila njihova ideja.

“Milan Krkobabić laže, PUPS nije imao nikakve veze sa isplatom 13. penzije u Beogradu u periodu od 2008. do 2013. godine, niti je to bila njihova ideja, kako to tvrd predsednik PUPS u izjavi za Demostat“, rekla je Popović, komentarišući izjavu predsednika PUPS Milana Krkobabića.

Ona je, u pisanoj izjavi, navela da je 13. penzija, odnosno isplata 16.000 dinara godišnje za sve beogradske penzionere koji su imali penzije manje od 20.000 dinara, uvedena na predlog tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Popović je rekla da se Krkobabićeva uloga svodila na to da potpiše pismo koje je više od 100.000 beogradskih penzionera dobijalo uz novac svaka tri meseca.

„Da je to istina potvrđuje i činjenica da je 13. penzija ukinuta kada su PUPS i SPS prešli na stranu naprednjaka i smenili Đilasa“, tvrdi Popović.

Ona je dodala da su 13. penzija, pun iznos trudničkog bolovanja, novčana sredstva i bebi paketi za svako novorođenče, besplatni vrtići ili minimalno plaćanje za desetine hiljada dece, i dva kompleta besplatnih udžbenika za osnovce, mere koje su u Beogradu uvedene kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik i ukinute kada je smenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari