Miletić (PSG): Srbija nikad nije imala plan za Kosovo

Održana tribina "Kosovo, koliko smo daleko od rešenja"

Ostavite komentar


  1. Đilas nikad neće dozvoliti da Kosovo odvoji od Srbije pa makar to značilo i rat sa albanskim teroristima i onima koji ih podržavaju – a što se Šutanovca tiče njegovi stavovi su sve bliži i bliži Vučićevim.

    1. Djilas?Pa,njemu je dovoljan i beogradski pašaluk i RTS,ostatak Srbije ga i ne interesuje.Videli smo,dok je vladao,on i njegovi iz DS.2008.proglasiše nezavisnost KiM.pa,2009-10,i na kraju njegov Borko postavi granične prelaze izmedju Srba,a AD.liniju,skoro pa na vrh Kopaonika,baš se “borio“ za KiM.ili…Bgd?

  2. Kad jedna minorna stranka ne može da se konsoliduje raspravlja o državi.Pro fašisti iz DSSa šta vam bi sa strankom ?Kad će ponovno cepanje ?Vi ni stranku ne možete spasti od cepanja a ne Kosovo.Kosivo nikad nije bilo niti će biti srpsko.Dobijeno je kao ratni plen za stolom i isto tako izgubljen za sva vremena.

    1. Nisam clan DSS-a, ali koja se to stranka u ovoj zemlji nije cepala? Znaci niko ne moze da odlucuje o tome….dobijeno kao ratni plen, od koga? Od ovih sto ga sada drze? Pa zar vi navodni evropejci niste culi za autonimiju i nacionalne manjene, fasisti su ti koji kazu ko homogeno naseljava jednu teritoriju njegova i drzava…demokrati kazu da i razlicite nacionalne zajednice mogu da zive u istoj drzavi….nego aj napisi sta imas od imovine da ti umemo 20%, ne svidjas nam se, sav si podeljena licnost, moze?

    2. I ovde Vučićevi botovi komentarišu vesti. Pa nećete ostati na vlasti doveka, oslobodiće se Srbija vašeg terora. Možete kupiti 70% glasova na izborima, ali i dalje ćete biti stranka bez ideologije, napravljena u američkoj ambasadi, koju vode kriminalci i lopovi. DSS postoji 27 godina i mnogo velikih ljudi je prošlo kroz tu partiju. Dok je DSS predvodio vladu(04-08)ostvaren je najveći napredak po pitanju demokratije, vladavine prava, slobode medija, ekonomskog razvoja…,od uvođenja višepartijskog sistema. A vaš(naprednjački) najveći doprinos je da neistomišljenike i protivnike nazivate fašistima, lopovima, huliganima…Neće narod dozvoliti da nas vratite u jednopartijski sistem.

  3. Srbija nikad nije imala plan za Kosovo…ni 1912.I u stvari, onog dana kad ga je ponovo osvojila tad ga je i izgubila.

  4. Jedini nacin ( nisam siguran da je srpski narod spreman na njega, jer trazi pojedinacnu dugotrajnu, visedecenijsku ,ne malu zrtvu) da Srbi ponovo „osvoje“ Kosovo (i Metohiju) i zadrze Sandzak (Rasku oblast), Vojvodinu, Republiku Srpsku je da se radjaju u mnogo vecem broju (od ostalih nacionalnosti na tim teritorijama) i naseljavaju pomenute teritorije te da ne iseljavaju. Biologija je najjace oruzje. Pokazalo se vekovima kroz istoriju.
    No nisu Srbi spremni na to.

    1. @Mirko***Ekonomija je najjače oružje, i bez obzira na natalitet šta imate od biologije ako mladi i pametni svoju egzistenciju traže van Srbije?

  5. Taj lik iz DSS-a,Jovanović, nije objasnio kako misli da 1,5 miliona,+ko zna koliko kosovskih Albanaca, natera da priznaju srpski suverenitet na teritoriji na kojoj žive kao apsolutna većina,a svoju nezavisnost ostvarili ratom?! Nikad i nigde ratni gubitnik nije postavljao uslove ratnom pobedniku,to je van pameti!Hoće teritoriju a stanovništvo je nepoželjno? Kao za vreme Balkanskih ratova!

    1. U vreme Balkanskih ratova Srbi su činili većinu na Kosovu i u Vardarskoj Makedoniji. Od 1945-e i dolaska komunista počinje sa progonom Srba sa Kosova i asimilacijom Srba u Vardarskoj Makedoniji. Danas na Kosovu živi 1,5 miliona stanovnika, a pored Albanaca, žive Srbi, Goranci, Crnogorci, Turci, Romi… Kao što su Srbi manjina na Kosovu, tako su Albanci manjina u Srbiji. Srbija nije ratovala sa Kosovom ili sa Albancima, već sa paravojnom terorističkom organizacijom, a poražena je od Nato pakta. Svet se ubrzano menja i danas teško možemo da pretpostavimo kako će izgledati za 10 godina, a pogotovo za pola veka ili vek. Zemlje, koje su predvodile vojnu intervenciju i koje su sponzori kosovske nezavisnosti polako, ali sigurno gube moć, zato ne treba žuriti sa konačnim rešenjima.

  6. Kosovo je izgubljeno padom prve granate na Sarajevo. Htio si da uzmes tudju zemlju pa si kaznjen oduzimanjem vlastite teritorije. Velike sila imaju jedinstveno pravo prekrajanja granica, male zemlje, ne

  7. Nije istina da srpski lideri nisu imali plan za KiM.
    Cosic je davnih sesdesetih godina trazio podelu. I ako je bio do tada u vrhu vlasti postao je disident.
    Dindjic je takodje zeleo resenje kosmetskog problema kroz podelu. Ubili su ga.
    Vucic je kroz svoje glasnogovornike Dacicica i Vulina takodje preferira podelu.
    Cak je i Canak svojevremeno predlagao Srpsku Pravoslavne Drzavu Pecku Patrijarsiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.