Milivojević: Vladimir Đukanović pokušava da prefarba narod, baš kao Lutriju Srbije 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke, koji za sebe kaže da se povukao iz politike, politički je itekako aktivan na tviteru. Očigledno ga je velika masa naroda na protestu „Srbija protiv nasilja“ dodatno inspirisala pa njegovi tvitovi idu od toga da moli za smirivanje tenzija, poziva na razgovor i razum, optužuje opoziciju, do toga da zaključuje da to nije bio skup protiv nasilja, već skup protiv SNS. Srđan Milivojević, poslanik DS, tvrdi da Đukanović šalje Vučićeve poruke u nameri da „prefarba narod onako kako je to učinio sa Lutrijom Srbije“.

„Žao mi je onolikog naroda koji je sinoć došao da izrazi bunt, koji je imao još od početka protesta zahteve koji su bili skroz na mestu i o kojima može i mora da se razgovara, što je neodgovornošću dela opozicije sinoć doživeo ono što je doživeo. Molim sve medije koji su naklonjeni vlastima da ne potcenjuju ljude sa protesta. Neodgovornost opozicionih lidera ne sme po strani da ostavi opravdane zahteve nastale u vezi sa dve užasne tragedije koje su nam se dogodile. Od početka smo otvoreni i hoćemo da razgovaramo i da izađemo u susret tim zahtevima. Narod ima pravo da ih postavi, ali opozicioni funkcioneri nemaju pravo da zloupotrebljavaju narod i emocije naroda da bi sticali neke političke benefite. Hoćemo da razgovaramo o svemu. O rijaliti programima, o REM-u, o tome kako da poboljšamo bezbednost dece i svih naših građana. Dužni smo, to nam je obaveza i naša vrata su otvorena“, poručio je u jednom tvitu penzionisani političar Đukanović.

 

On, osim što moli medije bliske vlastima da ne omalovažavaju ljude na protestima, moli i medije bliske opoziciji da ne vređaju ljude koji će doći na miting SNS.

„Molim sve da razgovaramo i da čujemo narod koji je s pravom gnevan, jer smo dve strašne tragedije kao društvo doživeli. Molim SNS da posle stranačke skupštine u subotu 27. maja promeni pristup u obraćanju prema biračima, jer stasale su nove generacije koje se ne informišu putem TV i novina. Mnogo mora da se razgovara i mnogo toga da se menja“, poručuje Đukanović svojim pratiocima na tviteru.

Sagovornici Danasa ocenjuju da su Đukanovićeve poruke probni balon i testiranje javnosti. Napominju i da su to zapravo poruke njegovog šefa, i kako on voli da kaže, prijatelja Aleksandra Vučića koji odgovornost za situaciju u društvu i opravdano nezadovoljstvo građana želi da prebaci na opoziciju.


„Taj trik neće uspeti jer građani nepogrešivo znaju gde su krivci i traže odgovornost i rešenja za postojeću krizu. U tome se ogleda jedinstvo građana i opozicije, jer nam je svima jasno ko mora da plati račun u trenutku kada se sprema fajront.. Poslednjih dana smo svedoci da Vučić pokušava da prihvatajući sve što mu još koliko toliko ostavlja poluge vlasti pod kontrolom, nekako politčki preživi ovo svenarodno nezadovoljstvo i bunt“, kaže za Danas Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke i dodaje da će Vučić da bi sačuvao nešto od svog političkog integriteta i aure koju je godinama gradio, Đukanovića i slične njemu potrošiti i ako treba i politički žrtvovati.

Milivojević ističe da Đukanović pokušava da sa građanima Srbije uradi isto ono što je radio i u Lutriji Srbije kad je tamo bio predsednik Upravnog odbora.

„On bi da i građane Srbije – prefarba. Mislim da je to suviše providno da bi prošlo. Osim toga, pouzdano znam da svi koji ovih dana protestuju protiv nasilja ne daju ni pet para za ono što praznoslove napredni jurišnici.. Štaviše, što se oni više upinju da nešto objasne, to je veća verovatnoća da će na narednom protestu biti još više ljudi. Građani znaju ko su krivci i na protestima traže odgovornost za ovu katastrofu i košmar u koji su gurnuti. Naprednjaci su se kasno setili građana. Vreme je za odgovornost za 11 godina sejanja mržnje i propagiranja nasilja“, zaključuje Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari