Milivojević: Na skupu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu više od 50.000 ljudi 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je večeras ispred zgrade Vlade Srbije da se na skupu „Srbija protiv nasilja“ okupilo više od 50.000 ljudi.

On je u kratkom obraćanju preko mikrofona naveo da su to „policijske procene“, i zamolio deo okupljenih koji je već stigao na raskrsnicu ulica Nemanjine i Kneza Miloša da se razmaknu u stranu kako bi i ostali učesnici protestne šetnje od Doma Narodne skupštine do Vlade Srbije mogli da dođu.

Učesnici protesta u potpunosti su ispunili Ulicu Kneza Miloša da raskrsnice sa Ulicom Srpskih vladara, a po rečima Milivojevića građani i dalje pristižu na skup koji protiče mirno i bez incidenata.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret, povodom dva masovna ubistva u kojima je stradalo 17, a ranjena 21 osoba.

U Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, 3. maja učenik sedmog razreda K. K. ubio je hicima iz očevog pištolja osam učenika i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Dan kasnije u selima oko Mladenovca i Smedereva U. B. (21) hicima iz kalašnjikova ubio je osam, a ranio 14 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari