Milivojević: Ne damo da Šabac pretvore u Bopal uništavanjem opasnog otpada u blizini centra grada 1Foto: DS

Narodni poslanik Srđan Milivojević danas je ispred ulaza kompanije Eliksir održao konferenciju za novinare, zajedno sa Marijanom Petković iz organizacije Ne damo Jadar, Verom Popović iz organizacije Eko Barajevo, Ljupkom Stanković i Sonjom Nikolov iz organizacije Mame Šapca, Srđanom Mitrašinovićem ispred Zajedno za Šabac i Dušanom Tufegdžićem iz Pokreta Buđenje.

Narodni poslanik Demokratske stranke izjavio je da je u Šabac došao na poziv građana koji su zabrinuti zbog najava da će se u krugu fabrike Eliksir uništavati opasan otpad.

“Kao diplomirami inženjer poljoprivrede koji je učio u vreme kada se diploma sticala, a ne kupovala, naučen sam da ne postoji bezopasan otpad, već samo onaj koji je izuzetno opasan i manje opasan. Prosto je neshvatljivo da neko odluči da otpad spaljuje na 500 metara od centra grada. Ne znam da li je neko namerio da Šapcu promeni ime u Bopal ili Bejrut, ali ja ću kao narodni poslanik učiniti sve što mogu da se ova aktivnost ne dešava nigde u Srbiji. Primićemo građane Šapca u Narodnoj skupštini izajedno ćemo sačiniti zakonski predlog da se ovakve aktivnosti ne dozvole u naseljenim mestima. Srbija treba da bude izvoznik hrane, a ne uvoznik opasnog otpada. Od tog posla samo mali broj ljudi ostvaruje profit, a svi trpimo ogromnu štetu”, zaključio je Srđan Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari