Milivojević: Zahtev da se pitanje Kosova vrati u UN jedina primerena reakcija na zabranu Prištine

Ostavite komentar


  1. Једини начин да Српска држава заштити Србе у А.П.КиМ јесте да постане чланица НАТО савеза,колико год то болно звучало,,обзиром на невине мученике који су страдали у бомбардовању 1999.године,то је једина опција у којој би притисак Немачке и Британије у С.Б.У.Н и у Е.У.био „издуван“.НАТО савез не инсистира на признавању А.П.КиМ за разлику од Е.У.у којој Немачка „коло води“.
    Отварања поглавља са Е.У. би се наставило и Српска држава би имала могућност да кроз инструменте НАТО савеза заштити своје државне интересе и Српски народ на целокупном Балкану.Србија већ има ратификов Уговор са НАТО савезом из 2016.године и врата су отворена за разлику од врата Е.У.која су затворена.
    У осталом,економски је научна фантастика да се државе „западног Балкана,“икада придруже Е.У.
    БиХ,Црна Гора,Србија, Македонија и Албанија ни у теорији не могу постати чланице Е.У.за још 50 година,док чланице НАТО могу постати одмах,то је чињеница.

    1. Ne mozemo ni u NATO uci bez resenih granica, tj. ne mozemo uci sa Kosovom zajedno. To je moglo 90-tih pre bombardovanja da zemlju nisu vodile nesposobne lopuze ko i sad.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.