Miloš Pavlović o privođenju: Politički motivisano, mogli su da me nađu bar 200 puta do sada 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Potpredsednik Narodnog pokreta Miloš Pavlović i šef odborničke grupe ove stranke u Skupštini grada Beograda, rekao je da mu je neobično što je njegovo privođenje usledio dva meseca pošto je stigla naredba da se to uradi, te da veruje da sve ima veze sa predstojećom sednicom Skupštine grada Beograda.

Pavlović je u razgovoru za portal Nova.rs opisao kako je izgledalo hapšenje.

„Krenuo sam na Zlatibor, a pred ulazak me je zaustavila saobraćajna policija sa objašnjenjem da sam koristio mobilni telefon, ali da nisu to oni videli, već da im je to javio neko ko se nalazio na pumpi, tipa jedan kilometar pre mene. Zatim su ušli u vozilo sa nemerom da mi pišu kaznu, a onda, posle otprilike 15 minuta, izašli i saopštili mi da za mnom postoji potraga. Kad sam ih pitao o kakvoj potrazi je reč, oni su samo ponovili da neka potraga postoji i da sačekam. Onda su oni, što je meni bilo veoma sumnjivo, ostavili mene da sedim u kolima oko 20 minuta, a oni stajali napolju, pušili cigare i nešto pričali između sebe. Kao advokat znam da, ako postoji potraga, odmah me hapsiš i vodiš u stanicu, ne stojiš napolju i pušiš cigare i čekaš“, ispričao je Pavlović u intervjuu za nova.rs.

Kaže da su ga potom izveli iz kola, stavili mu lisice i gurnuli u svoje vozilo.

„Rekli mi da ne pričam ništa, da ih ne interesuje s kim sam i šta sam, niti šta će biti sa mojim vozilom, a potom su me odvezli u policijsku stanicu u Užice. Tamo su mi rekli da je Viši sud u Beogradu raspisao potragu za mnom zato što postoji zahtev za mojim saslušanjem od strane Odeljenja za javni red i mir SUP Beograd. Onda sam im ja objasnio zašto je to sve meni čudno“, kaže Pavlović.

Kaže da mu je raspisivanje poternice čudno jer je naredba o privođenju od 28. decembra prošle godine, a policija u Beogradu je mogla da mu preda poziv bilo kad, pošto ima i njegovu kućnu adresu, i adresu mesta na kojem radi, kao i broj telefona.

„Vidite, bio sam na tim protestima, kao i na protestima koji su usledili posle tog od 24. decembra. Gostovao sam na N1 televiziji, bio sam na konferencijama za medije, bio sam nedavno na protestu zbog oslobađanja osuđenih za ubistvo Slavka Ćuruvije… Bio sam na svim tim protestima gde su ljudi iz javnog reda i mira dolazili. Nisu mi tada ništa rekli, nisu mi došli na kućnu adresu, u kancelariju, pošto znaju gde radim. Oni imaju moj broj telefona, ali meni niko ništa nije rekao, ali sad se desilo ovo. I to baš je zahtev da se javim u ponedeljak kad je sednica Skupštine grada Beograda“, objašnjava potpredsednik Narodnog pokreta Srbije.

Govoreći o razlozima zbog kojih ga policija za javni red i mir uopšte traži, on navodi da se političari hapse zbog „nekog stajanja ispred Skupštine grada Beograda“ i dodaje da ništa nije uradio.

„Šta ću ja njima da kažem? Mi nemamo podelu na zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, već kako neko kaže. Ovde su institucije prestale da postoje jako davno, a kad se to desi, onda nastupa totalna autoritarnost“, istakao je Pavlović.

Upitan da li će se u ponedeljak pojaviti u stanici policije ili u Skupštini Grada Beograda, Pavlović kaže da ide na sednicu, a kada to završi javiće se policiji.

„Ja sam advokat, a ne kriminalac i javiću se policiji kao što to zakon nalaže. Nisam bežao od njih i opet ponavljam da me dva mesca nisu nigde zaustavili ti isti iz javnog reda i mira. Mogli su da me nađu barem 200 puta do sad, ali eto, zanimljivo da su to učinili baš sad pred ovu sednicu“, ponavlja odbornik u Skupštini Grada.

Upitan šta misli, ko stoji iza njegovog hapšenja, odgovara da smatra da je ono politički motivisano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari