Miloš Vučević: Nikada Srbi ni u ratu ni pod sankcijama nisu kupovali čvarke na komad, nemojte ih potcenjivati 1Foto: FoNet/Peđa Vučković

„Nikada Srbi ni u ratu ni pod sankcijama nisu kupovali čvarke na komad, to nikada Srbin nije sebi dozvolio i nemojte ga potecnjivati, kazao je opozicionim poslanicima Miloš Vučević koji su ukazali na težak životni standard građana.

Ovo je, kazao je Vučević, stradalna nedelja, hrišćanski je oprostiti, izviniti se.

Zoran Lutovac (DS) je prethodno rekao da su podaci koji se iznose proizvoljni.

„Navešću podatke Republičkog zavoda za statistiku –  prosečna penzija od 2001. do 2012. je brže rasla od cena. Od 2012. do 2022. cene su brže rasle od porsečne penzije zbog čega je kupovna moć penzije pala za 16, 8 posto“.

Udžbenici se, naveo je, kupuju na kredit a stanovi luksuzni za keš, čvarci na komad a hleb na kriške.

„To je njima smešno oni jedu druge stvari. Vrhunac odnosa prema građanima ove zemlje jeste ono što je Vučić naredio ovih dana da se održi sednica navodeći da je malo 40 radnih sati. Podsetiću vas da je u Francuskoj 2000. radna nedelja smanjenja na pet sati“.

Poslanik Radomor Lazović je pitao da li „moguće da moćni SNS nema mogućnost za odgovore na pitanja koja sam postavio osim ličnih uvreda i onoga tipa ‘evo našao je spoljni faktor'“.

Dajte konkretne stvari da čujemo, nemojte bajke o tome kako se živi divno, naveo je. „Ljudi ne mogu da uđu u prodavnicu da kupe konkretne stvari, jel ima neko rešenje da ustane i kaže kako će se rešiti ovi problemi?“ upitao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari