Ministar Krasnići: EU ima dvostruke aršine kada su u pitanju Kosovo i Srbija 1Printskrin RTK

Ministar administracije lokalne samouprave Elbert Krasnići izjavio je danas da Evropska unija ima drugačije aršine kada su u pitanju Kosovo i Srbija.Krasnići je, povodom tog što portparol EU Peter Stano nije hteo da komentariše „šta je predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić rekao i šta želi da uradi“, kada je u pitanju članstvo Kosova u Savetu Evrope, na platformi Iks napisao da „kada je reč o Srbiji, EU radije ne ulazi u detalje, EU čini suprotno kada je reč o Kosovu“.

„Kada Srbija kontinuirano krši sporazume, EU radije ne ulazi u detalje i uzdržava se od daljih komentara. Ali kada je reč o Kosovu, oni mogu biti konkretni kao komentarisanje odluke o eksproprijaciji zemljišta i upiranje prstom. Zašto?“, upitao je Krasnići.

Očekuje se da će, nakon deset dana, Parlamentarna skupština Saveta Evrope glasati o davanju saglasnosti za članstvo Kosova u ovoj organizaciji.

Za donošenje ove odluke potrebne su dve trećine glasova PSSE. Zatim formalnu odluku o prihvatanju Kosova odobravaju ministri spoljnih poslova zemalja članica na svom sastanku u maju, takođe odlučujući dvotrećinskom većinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari