Ministar Martinović sa zvaničnikom Saveta Evrope o uspesima lokalne samouprave 1Foto: mduls.rs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper zadovoljni su rezultatima druge faze programa „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ i razmotrili su potencijalne buduće aktivnosti u toj oblasti, kojim bi bili obuhvaćeni svi gradovi i opštine u Srbiji.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Martinović je, stakavši da je lokalna samouprava najbliža građanima i prvo mesto za ostvarivanje mnogih njihovih prava i obaveza, naveo da bi nastavak saradnje po ovom pitanju doprineo daljem razvoju ljudskih resursa na lokalnom nivou i, posledično, kvalitetnom zadovoljavanju svakodnevnih potreba građana.

Ministar je dodao da je edukacija državnih službenika i zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, koju sprovodi Nacionalna akademija za javnu upravu, posebno važna zbog sinhronizovanog delovanja svih nivoa uprave i uspostavljanja standarda usluga za sve oblike komunikacije građana sa upravom.

Martinović je Flesenkempera upoznao i sa uspehom koji je Srbija ostvarila u oblasti digitalizacije, naglasivši da je razvojem elektronske uprave građanima do danas ušteđeno okvirno 350 miliona sati čekanja.

S obzirom na to da će naredne godine biti obeleženo 20 godina od prijema Srbije u Savet Evrope, na sastanku je bilo reči i o aktivnostima koje bi ovim povodom mogle biti organizovane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari