Ministar odbrane objavio da je Vojska Srbije danas prvi put obeležila krsnu slavu, pogledajte i kako

Ostavite komentar


  1. Коначно су се сетили.

  2. Ma kako da ne!Ništa bez krsne slave. Popovi su važniji za odbranu zemlje i čuvanje režima. Ovo mnogo podseća na poznati roman „Dobri vojnik Švejk“.

  3. Ovi nas bas vracaju u 15-i vek! Vojska nema slavu jer Srbija kao sekularna drzava nema obaveznu religiju!

  4. Srećna slava našoj vojsci!Bitno je da čuvamo našu tradiciju i da VS gradi dobre odnose sa našom SPC!

  5. A jel ima u toj vojsci katolika, muslimana, protestanata? Šta je sa svim ljudima u vojsci koji ne slave pravoslavne praznike i ne sprovode pravoslavne verske obrede?

  6. Znači svi pripadnici vojske koji nisu pravoslavci ili nisu vernici da kupe prnje?!

  7. Војска од сада стално треба да обележава крсну славу, свака част министру Вучевићу што је био иницијатор.

  8. … православна Џамахирија …
    …овакву талибанизација државе и њених органа нисам никад очекивао, ово је срамота за све Грађане Републике Србије …

  9. Koračamo unazad …
    Ne može Vojska da ima svoju slavu, Crkva je odvojena od države. Privatno neka svako radi šta hoće, ali ovo je nezakonito.

  10. Ovo sa slavom bi se moglo smatrati najvećim dostignućem ovog ministra do sada, a možda i do kraja njegovog mandata, budući da niko ništa od njega i ne očekuje!

  11. Da li su pripadnici Vojske Srbije samo pravoslavni hriscani? Komunisti su ruzno ogranicavali verske slobode ali ovo sad nije nista bolje, samo na drugi nacin. Ovo nisu verske slobode nego je institucionalno favorizovanje jedne vere.

  12. patrijarh da krene da osveštava tenkove i ostalu gvožđuriju???? Mada, možda iskrsne mali problemčić – ko će da dotera tu tehniku kada fali ljudi??!! Izgleda da je moto ove nazadne vlasti – cirkus na svakom koraku!!!

  13. Profesionalna vojska ( ljudi su zaposleni i placeni od strane drzave ) . Sekularna drzava . 14 vek.

  14. Ovo je da se prekrstiš levom rukom.
    Ajd što ima budala među popovima, to i nije neka novost, ali što ih ima u generlštabu.

  15. farbanje VOJSKE drzave sa bojama jedne religije je los znak za sve one koje ne pripadaju toj religiji…

  16. Nije to više ni farbanje tobože boje partije, to nije partija, partija mora da ima pozitivne programe, time je i fašizam zaludeo mase. Ovo su restlovi crnih primena, čime se ovi ponose, toliko su ogrezli u 35 praksi. Najveća tragedija se jasno oseća kroz institucije koje na bazi ranijih uspeha nisu smeli da dozvole ovakvo pokrenuće od debitant i diletanata. Vojska. Školstvo. Sekundarna država na očigled pretvaranje u prciju 12.v. Sudstvo.Legalizacija prakse kroz sve učesnike u društvu. Prestanak svadba i rovarenje po Balkanu od diletanata i gde smo, pred memorijal istorijske (cije) centre iz vec ljudski zaboravljena prošlosti i oduži.anja bilo kakve budućnosti danas zvucima. Kolika je inflacija evo bar za godinu. .ne ova proklamovana nego stvarna i ona koja držeći evro radi na vrednosnog smanjenju, znači isto inflacija. Ono što je koštalo 1500 recimo sad je 4^4500, ti nije 13%,? Koliko kosta školstvo, zdravstvo i kroz lečenje i kroz lekove? Koliko se čeka pomagalo za ugradnju u kostima i ostalim organims(oci) i čemu godine u tome. Ekonomski tigra i socijalna niska strukturom. Tako se ne voli svoj narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.