Ministarstvo odbrane odbacilo navode Kurtija i Svečlje o umešanosti Vojske Srbije u događaje u Banjskoj 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da najoštrije odbacuje “laži” koje su danas izneli kosovski premijer Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

U saopštenju se odbacuju tvrdnje da je Vojska Srbije umešana u događaje u Banjskoj u septembru i da je povezana sa “terorističkim grupama” koje navodno planiraju upad na teritoriju Kosova.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije deluju isključivo u skladu sa zakonskim nadležnostima. Stoga je notorna laž i potpuna besmislica da se vojni poligoni koriste za obuku bilo kojih jedinica osim jedinica Vojske Srbije i povremeno Ministarstva unutrašnjih poslova i da postoje nekakvi planovi za napad na teritoriju Kosova, navodi se u saopštenju.

Tvrdi se da Kurti i Svačlja, u nedostatku bilo kakvih konstruktivnih rešenja kakva bi vodila uspostavljanju mira i stabilnosti na Kosovu, ponavljaju laži u koje niko ozbiljan u međunarodnoj zajednici nije, niti će poverovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari