MIP Kosova: Nećemo Vučiću dozvoliti posetu Kosovu

Ostavite komentar


        1. U pravu je što se tiče počinjenih dela ili tačnije nedela. Ostaće večno ljaga na obrazu srbalja zbog tih nedela koje su počinili komunoradikali i njihovi sledbenici a koji su se krili iza srpskog imena prokletih 90tih. To se izbrisati ne može.

  1. Stremimo ka normalizaciji odnosa, a onda zabranjuju ulazak predsedniku Srbije na KIM?
    Opet pocinje igranka Albanaca iz Pristine.

    1. vash presednik moze u vash takozvani KIM ako to postoji, Ali jedno je sigurno da vash presednik bez dozvole RKS nece moci da ide u drzavu kosova bez dozvole,
      i shta nama on nosi dobro? cetnik predjuce, juce i danas.

      1. albakos bolje da se poklonis Srbiji kad izgovoris rec Kosovo i Metohija
        . Vi ste varvari, cobani i uvek bili tudje sluge ( Turske, Nemacke, Italije, SAd-a…) i nista vise od toga. U Boga ne verujete iako mu se klanjate, rusili ste hriscansku Evropu i njene spomenike ali zapamtite sve Bog vidi a Srbi pamte. Otimate i kradete vlasnistvo od Srba i Srbije, nece da moze da traje. Nemoj da se javljas u Srpskim medijima, citaj koha ditore.

        1. Odakle vam Kosova? Dosljacima sa one strane Karpata je mesto sa one strane Karpata. Sta cete vi u Evropu? Samo da vas bombarduju!

  2. Odugovlačenje Prištine na obaveze iz Brisela!Da sutra sneg padne i on bi im bio kriv!!!Šta je sa nestim Srbima i ostalim narodom na KiM???

      1. Bukvalno je reko vise puta da je po nasem ustavu u sastavu Srbije ali da nemamo kontrolu nad njim

  3. Batalite sad političke poruka bar dok traje žalost,a posle udrite po teroristima. Srpski narod je bio počastvovan što je poznavao počivšeg patrijarha i što je svojom duhovnom mirnoćom služio svim pravoslavnim vernicima.

    1. Nije smeo da se stavi na njihovu stranu a protiv vecine naroda. I jos jedan veliki minus je osvestanje privatne crkve radikala iz Bajcetine. Nije sluzio svima,laka mu zemlja.

      1. Nije on bio ni na cijoj strani…on je kao veliki duhovnik uspostavljao dobre odnose crkve i drzave. Bilo ko da je na vlasti tako treba da postupa jedan verski vidja. A crkva privatna ne postoji,sve su crkve dom Boziji ovozemaljski…a ko je finansirao izgradnju to nije vazno za Boga. Esli gospod hoce da se hram sagradi on ce biti sagradjen. Nije vazno koliko ko daje vazno je koliko u dzepu ostaje. A vi gospodo ne mesajte duhovnost i veruu politiku bez obzira sto ste nedovoljni . Vecna mu slava i oprostaj dusi! Amin!

    2. A najviše je služio vucicu, jedini pravi patrijarh koji je služio narodu bio je Pavle, Bog da mu dušu prosti.

    3. Morate vi o politici, o Vučiću…Prosto likujete! U ovakvim danima teškim za zemlju, vi kujete planove i likujete što Vučić neće moći da ode na Kosovo jer su mu neki tamo beznačajci zabranili igrajući se moći i države…Postidite li se ikad?

    1. je obratno sine, srbi misle da idalje mogu sve, to je skandalozno od srbije shta radi.na silu hoce u republiku kosova. e necesh cedo jado bjedo, nikada necesh u RKS

  4. Srpska lista u vladi Kosova je tako odlucila. G. Rakic je potpredsednik vlade Kosova. Imaju jos i 2 ministra. Ovo im je vec treca uzastopna vlada Kosova. Bili su i sa Haradinajem i sa Kurtijem i sad sa Hotijem

    1. Srpska Lista jeste u vladi Kosova * i može kada joj se ćefne da izazove pad vlade i omogući nove izbore. Sada nije vreme za tako nešto jer treba da se donese budžet od koga zavise preko 40.000 Srpskih porodica koji primaju penzije i plate iz kosovskog budžeta.
      Ako je hteo da izvrši pritisak na vlast Kosova* da i oni ispoštuju dogovor iz Bele Kuće o nestalim osobama to se radi na drugačiji način. Ako smatra da smiri uzavrele strasti povodom hapšenja i sprovođenja u Hag optuženim za ratne zločine lidere UQK odnosno OVK sada bi pogoršao situaciju. Dakle, pogotovo u vreme žalosti za patrijarhom Irinejom tako nešto je izlišno. Dakle, lažažna vest. Ali, znam kada će sigurno posetiti KiM i moju Peć a to je u vreme ustoličenja novog patrijarha a to neće niko moći sprečiti.

    1. Prvo trazi izvinenje, priznaj genocid, plati oshtetu, crtaj liniju sa RKS granicom, onda pusti ruku, takvu krvavu ruku koj on pruza netreba da pushti, nek on idalje tu krvavu ruku pruza majci rusiju, mi to ne prihvacamo

  5. Otkrio nove grobnice pa sad misli da će ga Albanci nagraditi, ali i oni mu okrenuli leđa , a juče im je dao slobodan prolaz kroz Srbju sram da ih bude .

  6. Evidentno je da Priština nastavlja da se bahati i otvoreno krši sve potpisane i nepotpisane sporazume.

  7. Kostunica je drzao sednicu vlade na kosovu a ovaj sto radi najbolje sto moze za Srbijub mora da trazi dozvolu.Eto koliko je covek odbranio Kosovo. Nemoj vise bre covece da radis najbolje sto mozes (protiv) za Srbiju.

  8. Neverovatno da list i portal koji vode nesumnjivi liberali ima toliko fašista koji ga prate (: (: (:

  9. Opet odugovlačenje i nepoštovanje Briselskog sporazuma!Prištini se mnogo prašta!!!Ne verujem da bi tako mi prošli!

  10. Bruka i sramota da se srpskom predsedniku zabranjuje odlazak na naše Kosovo, Kosovo srce Srbije.

  11. Opet provokacije Srba, dokle više, Priština ima sva prava, ali im Kosovo nećemo dati!

  12. Priština provocira, ali im neće uspeti, našeg predsednika ne zanima nasilje, tako da će on ovo da reši na miran način, a u korist našeg naroda.

  13. Beograd i Priština moraju hitno da se dogovore za rešenje pitanja Kosova, ali tako da odgovara narodu.

  14. Na osnovu čega su branili našem predsedniku ulazak u ovu pokrajinu? Kosovo je srpsko i niko nam ga neće oduzeti.

  15. Srbija ulaže napore za očuvanje mira i sigurnosti svog naroda!A,šta Priština poručuje upornim nepoštovanjem Briselskog sporazuma???

  16. MIP je danas za portal Gazeta ekspres potvrdio da je Vučić u četvrtak, 19. novembra, podneo zahtev da sa još trojicom svojih saradnika poseti Kosovo.

    U delegaciji sa Vučićem bi trebalo da budu i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i bivši direktor te kancelarije Marko Đurić.

  17. Sasvim je jasno da je Vučić najveća prepreka privremenim institucijama i predstavnicima u južnoj srpskoj pokrajini, a sa tim sumanutim željama o zabrani dolaska predsednika Srbije u pokrajinu, koje su pokazatelj gneva i nemoći, moraće da pokušaju prvo.

  18. Kosovo je Srbija? Veliki vodja podnosi zahtev za dozvolu? Ha ha ha, neverovatno ali istinito,.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.