Zeman Vučiću poklonio sat, on ga darovao malom Jakovu iz Gotovuše na Kosovu i Metohiji 1Foto: Printscreen/Pink TV

Prvorođenoj bebi u 2024. godini na Kosovu, malom Jakovu Jovanoviću iz sela Gotovuša u opštini Štrpce, danas je stigao poklon – sat koji mu je darovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sat su malom Jakovu i njegovoj porodici, ocu Borku i majci Kristini danas uoči proslave Srpske nove godine, uručili saradnici predsednika Vučića.

Ponosni otac Borko Jovanović je istakao da je srećan i zadovoljan što je njegov sin dobio sat od predsednika, i da će ga nositi kad poraste, piše Kosovo Online.

“Jako smo ponosni i srećni što je naš Jakov dobio poklon od predsednika Srbije Aleksandra Vučića kome se zahvaljujemo. Jakovu će ovo biti uspomena od predsednika i on će taj sat nositi kad poraste. Zahvaljujem se i predstavnicima Kancelarije za KiM koji su nas posetili na dočeku Srpske nove godine, to nama puno znači i hvala im”, kazao je Jovanović.

U delegaciji koja je danas posetila porodicu Jovanović bili su i predstavnici Kancelarije za KiM.

Pomoćnik direktora Miloš Terzić je Jakovu poželeo da sat nosi u zdravlju, i da bude na ponos svoje porodice i svog naroda.

Istakao je da ovim poklonom predsednik Srbije pokazuje da je srcem i dušom uz svako srpsko dete na Kosovu.

“Meni je pripala čast da danas zajedno sa ljudima iz kabineta predsednika Aleksandra Vučića budem ovde u Štrpcu i da dodelimo sat koji je predsednik Vučić, kao poklon koji je dobio od Miloša Zemana, namenio za prvo rođeno srbče u 2024. godini na KiM. Što bi rekao naš narod zdravo da ga nosi Jakov, da bude na ponos i roditelja i čitavog ovog mesta i našeg srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji pokazuje svoju čeličnu volju da ostane i opstane na svojim vekovnim ognjištima. Podsetiću da je sat poklon Miloša Zemana koji je prvi predsednik koji je uputio izvinjenje zbog zločinačke agresije koja se 1999. godine sprovela od strane NATO pakta nad srpskim narodom. Naš zadatak jeste da čuvamo i branimo srpske nacionalne interese i vrednosti i to ćemo da radimo, i ova deca kao i Jakov biće prioritet našeg rada i delovanja i svake srpske vlade, i ovim pre svega predsednik Aleksandar Vučić pokazuje i dokazuje da je srcem i dušom uz svako srpsko dete na KiM”, kazao je Terzić.

Saradnici Predsednika Srbije i predstavnici Kancelarije za KiM uručili su danas poklon i dvanaestogodišnjem Stefanu Stojanoviću iz Gotovuše koji je zajedno sa Milošem Stojanovićem prošle godine ranjen na Badnji dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari