Vučić: Sat sam dobio od Zemana, pokloniću ga prvom srpskom detetu koje se rodi na Kosovu u 2024. 1Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da nosi sat koji mu je poklonio bivši predsednik Češke Miloš Zeman.

On je u emisiji TV PInk „Hit Tvit“, odgovarajući na pitanje novinarke, koja je rekla da se ovih dana priča kako nosi sat od 500.000 evra, rekao da je to obična laž i izmišljotina.

Predsednik je skinuo sat sa ruke i pokazao ga kameri.

Rekao je da mu je taj sat 2019.godine poklonio bivši predsednik Češke Miloš Zeman.

„Ima i posvetu. Aleksandru Vučiću, predsednik Češke Republike Miloš Zeman 11.9.2019.“, pročitao je Vučić posvetu.

Reka je da je to sat „Prima“ češke proizvodje čiji modeli koštaju od 500 do 3.000 evra.

„Ovaj model košta oko 1.000 evra. Znam to jer sam ga nosio na procenu. Znate, to je poklon i kao takav bi trebalo da ostane državi. Međutim, imam pravo da ga otkupim, pošto za mene ima sentimentalnu vrednost. Zato sam tražio procenu“, objasnio je Vučić.

On je rekao i da planira da taj sat pokloni prvorođenoj bebi na Kosovu 2024. godine: „Neki dečak ili devojčica sa kosova i Metohije će dobiti ovaj sat“.

Dodao je da je „cela zemlja videla“ da nije reč ni o kakvom satu „Patek Filip“ ili drugom čiji modeli koštaju po nekoliko stotina hiljada evra.

„Mene takve stvari ne interesuju. Interesuju me sasvim druge stvari. A ove koji izmišljaju i lažu, očigledno to interesuje, pošto vidim da su dobro upoznati i sa markama i sa modelima“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari